tvOS 16 Update

Apple brengt tvOS 16.3.3 uit voor Apple TV 4K 2022, lost problemen Siri Remote op

Voor de Apple TV 4K 2022 is nu tvOS 16.3.3 verschenen en daarin wordt eindelijk een vervelend probleem opgelost. Met de nieuwe update moeten de verbindingsproblemen met de Siri Remote verleden tijd zijn.

Al sinds eind vorig jaar klagen veel gebruikers over problemen met de Siri Remote met de nieuwste Apple TV 4K 2022. Door een probleem valt de verbinding steeds weg, waardoor de afstandsbediening niet meer reageert. De enige optie was dan vaak om de Apple TV te herstarten, maar de kans was groot dat de verbinding na een paar minuten weer weg valt. Al met al werd het bedienen van de Apple TV daardoor niet bepaald een pretje, maar nu is er dus goed nieuws. In tvOS 16.3.3 is dit probleem opgelost.

tvOS 16.3.3 is alleen beschikbaar voor de Apple TV 4K 2022 en dus niet voor alle andere modellen. Het desbetreffende verbindingsprobleem met de Siri Remote speelde dan ook alleen bij dit model, waardoor Apple de update alleen voor de nieuwste Apple TV uitgebracht heeft. Heb je nog andere problemen met de Siri Remote op jouw Apple TV, lees dan onze tips.

tvOS 16.3.3 beschikbaar

Bij de vorige updates van februari hadden we al de hoop dat de verbindingsproblemen met de Siri Remote en de Apple TV 4K 2022 eindelijk opgelost zouden zijn, maar dat bleek niet het geval. De nieuwste update komt daardoor als geroepen. Ook bij ons in de reacties werd namelijk veel geklaagd over dit probleem, al had niet iedereen er last van. De nieuwste tvOS 16.3.3-update heeft buildnummer 20K680.

Bekijk ook

Problemen met nieuwste Siri Remote en Apple TV eindelijk opgelost

Al een aantal maanden spelen er veel problemen met de verbinding tussen de Apple TV en de nieuwste Siri Remote. Het probleem speelt specifiek bij de nieuwste Apple TV 4K 2022 en de Siri Remote. Maar goed nieuws: Apple heeft het probleem eindelijk opgelost.

In de releasenotes van tvOS 16.3.3 zegt Apple het volgende:

This update fixes an issue where the Siri Remote can become unresponsive on Apple TV 4K (3rd generation).

Omdat de update alleen voor dit model Apple TV beschikbaar is, zijn er geen andere verbeteringen of verbeterde beveiliging.

tvOS 16.3.3 downloaden

Je downloadt tvOS 16.3.3 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
12 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.