Apple TV met HomePod mini

Apple brengt tvOS 16.3.1 en HomePod software-update 16.3.1 uit

Apple heeft voor twee van haar apparaten een bugfix-update uitgebracht. Voor de Apple TV is tvOS 16.3.1 verschenen, terwijl de HomePod het kan doen met software-update 16.3.1.

De Apple TV en HomePod-modellen draaien op nagenoeg hetzelfde besturingssysteem. Het besturingssysteem van de HomePod is namelijk gebaseerd op tvOS, omdat de twee veel overeenkomsten hebben (al zijn er ook duidelijke verschillen). Daarnaast werken de HomePod en Apple TV nauw met elkaar samen, doordat je Apple’s speakers kan koppelen aan de Apple TV. Het is dan ook niet gek dat Apple nu voor zowel de Apple TV als de HomePod een software-update uitgebracht heeft. Het gaat in beide gevallen om 16.3.1, met bugfixes.

tvOS 16.3.1 en HomePod software-update 16.3.1

Voor de Apple TV is tvOS 16.3.1 beschikbaar voor alle recente modellen, waaronder de Apple TV 4K uit 2022 en 2021. De nieuwste update heeft buildnummer 20K661, ter vervanging van 20K650. De update brengt in ieder geval bugfixes, al is op dit moment niet duidelijk om welke bugfixes dit precies gaat. De afgelopen tijd klagen veel Apple TV-gebruikers wel over problemen met de Siri Remote op de nieuwste generatie Apple TV, waarbij de verbinding regelmatig wegvalt. Hopelijk brengt deze update daarvoor verbetering. Apple zegt dat de update geen beveiligingsverbeteringen brengt.

Voor de HomePod gaat het dus eveneens om software-update 16.3.1. De update is beschikbaar voor alle HomePod-modellen, dus van de eerste generatie HomePod tot de HomePod mini en de nieuwste tweede generatie HomePod. In de releasenotes wil Apple alleen het volgende kwijt:

Softwareversie 16.3.1 bevat algemene prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

tvOS 16.3.1 en HomePod-software update 16.3.1 downloaden

Je downloadt tvOS 16.3.1 als volgt:

 1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
 2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
 3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
 4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

De update voor de HomePod haal je als volgt binnen:

 1. Open de Woning-app op je iPhone. Ga naar het Woning-tabblad.
 2. Tik rechtsboven op de knop met de drie stipjes. Kies voor Woninginstellingen en selecteer eventueel de woning waar de HomePod in staat.
 3. Tik op Software-update.

HomePod updaten naar HomePod software-update 16

 1. De app zal nu controleren op updates.
 2. Je ziet nu versienummer en grootte.
 3. Tik op de knop Download en installeer om de software bij te werken.
 4. De HomePod-update wordt nu geïnstalleerd.

Lees ook meer in ons artikel over het updaten van de HomePod.

Bekijk ook

Zo kun je de HomePod (mini) updaten en de software automatisch bijwerken

Wil je je HomePod of HomePod mini updaten, dan kan dat op twee manieren: handmatig of automatisch. Welke methode voor jou het handigst is, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. In deze tip leggen we uit hoe het handmatig HomePod updaten werkt en hoe je het automatisch updaten kunt in- en uitschakelen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.