Spotify op HomePod

Spotify maakt geen haast met HomePod- en AirPlay 2-support

Het is nog steeds niet mogelijk om Spotify rechtstreeks op de HomePod (mini) te bedienen, terwijl Apple die mogelijkheid al sinds 2020 biedt. Het bedrijf ziet het nut er ook niet van in. Wel zullen we ooit AirPlay 2-ondersteuning krijgen...

Spotify klaagt al jaren over Apple

Spotify CEO Daniel Ek klaagt al jaren dat Apple’s systeem te gesloten is, wat het toevoegen van nieuwe functies bemoeilijkt. Spotify startte in 2019 ook een ‘Time to Play Fair’-website, waarin ze uitleggen wat er allemaal mis is bij Apple. Eén van de klachten is dat Spotify niet op de HomePod gebruikt kan worden. Inmiddels heeft Apple die mogelijkheid opengezet, maar Spotify heeft nog niet toegehapt.


De door Spotify zo gewilde HomeKit-ondersteuning voor onder andere Siri, is al sinds 2020 mogelijk. Er zouden volgens het bedrijf echter te weinig klanten zijn die het willen. Of, in de woorden van Spotify: er komen onvoldoende klachten erover binnen van gebruikers. Een bericht op het communityforum van Spotify heeft inmiddels bijna 6.000 stemmen vóór toevoegen van de functie, maar Spotify vindt dat niet voldoende.

Bekijk ook

Standaard muziekdienst instellen op de HomePod: dit zijn je opties!

Je kunt op de HomePod zelf kiezen welke standaard muziekdienst je wilt gebruiken. Daarbij heb je keuze uit Apple Music, Deezer of YouTube Music. Hoe je een andere standaard muziekdienst instelt op de HomePod lees je hier!

Spotify en AirPlay 2: nog een lange weg te gaan

Spotify heeft al wel meermaals beloofd dat ze de iPhone- en iPad-app gaan voorzien van AirPlay 2-support, maar ook dat is nog niet gelukt. De app ondersteunt alleen de originele versie van Airplay, die in 2018 werd vervangen door de verbeterde variant AirPlay 2. Dit verkort onder andere de buffering en biedt ondersteuning voor een HomePod-stereopaar. Toch zegt Spotify dat ze het écht, op een gegeven moment in de toekomst, willen gaan toevoegen. Ze zouden “op een pad zijn om het uiteindelijk mogelijk te maken”, maar ze kunnen nog geen tijdpad geven. In 2021 beloofde Spotify nogmaals om AirPlay 2 te gaan ondersteunen. We schreven destijds vertwijfeld: Spotify stelt AirPlay 2 uit, maar waarom?

Bekijk ook

Spotify stelt AirPlay 2 uit, maar waarom?

Spotify heeft nog steeds geen AirPlay 2-ondersteuning toegevoegd aan de app. Het bedrijf is ermee bezig, maar ontkent dat het tegen problemen is aangelopen.

Spotify zei in een verklaring:

Spotify remains committed to supporting AirPlay 2 at some point in the future. We’re on a path towards making it happen eventually, but we cannot state when that will be at this stage.

Een andere belofte is ook nog niet ingewilligd, namelijk Spotify HiFi voor lossless muziek in een hogere kwaliteit. Het bedrijf kwam daarmee in de problemen, toen bleek dat andere aanbieders zoals Apple Music lossless muziek toevoegden aan hun catalogus, zonder daar extra geld voor te vragen.

Ondanks het feit dat Spotify geen HomePod-ondersteuning biedt, is er toch wel het een en ander mogelijk. We leggen dit uit in onderstaand artikel.

Bekijk ook

HomePod en Spotify: dit kun je ermee (verbeterd sinds iOS 17)

De HomePod werkt vooral samen met Apple Music en Deezer, maar je kan de speaker ook gebruiken voor het afspelen van muziek via Spotify. Wat kun je allemaal doen met Spotify op de HomePod? Wij zetten alle mogelijkheden voor je op een rij.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.