Apple HomePod 2023

YouTube Music nu als standaard muziekdienst op HomePod in te stellen

YouTube Music is nu als standaard muziekdienst op de HomePod in te stellen. Daardoor kan je de muziekdienst rechtstreeks op de HomePod bedienen en Siri vragen om nummers af te spelen, zonder dat je AirPlay nodig hebt.

Nu officieel: YouTube Music te koppelen aan HomePod

Update 22 oktober 2023: Eerder bleek al uit code van de app dat YouTube Music naar de HomePod zou komen (zie verderop) en nu is het officieel. YouTube-kopstuk Brandon Bilinski heeft de update aangekondigd op Reddit en instructies om YouTube Music als standaard muziekdienst in te stellen vind je op de Engelstalige supportpagina van YouTube. De Nederlandstalige pagina is het nog niet bijgewerkt en vermeldt alleen speakers van Google Nest en Sonos. Het afspelen van YouTube Music werkt op alle generaties van de HomePod en HomePod mini. Daarbij is het grootste voordeel dat je geen AirPlay meer nodig hebt, maar rechtstreeks opdrachten kunt geven aan de HomePod.


Je kunt na het instellen het volgende doen met YouTube Music:

  • Siri-commando’s geven om muziek af te spelen.
  • De fysieke knoppen op de HomePod gebruiken om de muziek te bedienen.
  • Handoff gebruiken tussen je iPhone en HomePod (en andersom).
  • Muziek afspelen vanuit de Woning-app.

Zo kun je YouTube Music koppelen aan de HomePod:

  1. Open de YouTube Music-app op je iPhone en tik rechtsboven op je profielfoto.
  2. Tik op Instellingen > Gekoppelde apps > Verbinding maken met HomePod.
  3. Kies een account en log in (als dat nog niet het geval is).
  4. Op het volgende scherm kies je Gebruik in Woning.
  5. Tik op Gereed als je klaar bent.

Vervolgens moet je in de Woning-app aangeven dat je YouTube Music als standaard muziekdienst wilt gebruiken. Hoe dit werkt lees je in onze tip Muziekdienst instellen op de HomePod.

Bekijk ook

Standaard muziekdienst instellen op de HomePod: dit zijn je opties!

Je kunt op de HomePod zelf kiezen welke standaard muziekdienst je wilt gebruiken. Daarbij heb je keuze uit Apple Music, Deezer of YouTube Music. Hoe je een andere standaard muziekdienst instelt op de HomePod lees je hier!

Dat YouTube Music nu als standaard muziekdienst aan de Apple HomePod kan worden toegevoegd, is vrij bijzonder. Tot nu toe was Deezer de enige bekende muziekdienst in Nederland waarmee het kan. Amerikanen kunnen daarnaast gebruik maken van de Pandora-muziekdienst. Spotify en HomePod werken nog niet nauw met elkaar samen.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 12 september 2023.

‘YouTube Music ondersteunt binnenkort de HomePod zonder AirPlay’

De HomePod ondersteunt muziekdiensten van derden, maar het aantal diensten dat met Apple’s speaker samenwerkt is op één hand te tellen. Naast Apple Music kun je in Nederland eigenlijk alleen kiezen voor Deezer, dus elke mogelijke nieuwkomer is mooi meegenomen. Zo is ontdekt dat YouTube Music binnenkort met de dienst gaat werken. Ten minste, als we de code van de app mogen geloven.

De ontdekking is gedaan door X-gebruiker (voorheen Twitter) @aaronp613. In de code van de YouTube Music-app is het logootje van de Woning-app ontdekt. Ook de bestandsnaam ytm_connect_with_homepod.png is in de app opgedoken en het is daarmee geen groot geheim waar YouTube op dit moment aan werkt of in ieder geval mee experimenteert. Het is daardoor zeer waarschijnlijk mogelijk om vanuit de YouTube Music-app de muziekdienst te koppelen aan de HomePod.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Die koppeling met de HomePod heeft meerdere voordelen. Zo kun je Siri op de HomePod gebruiken om je muziek te bedienen. Het is daarbij niet nodig om te zeggen dat dit via YouTube Music moet, omdat je deze als standaard kan instellen. Je kunt dan niet alleen je favoriete artiest of nummer afspelen, maar ook muziek toevoegen aan een afspeellijst of bibliotheek. Doordat YouTube Music dan ingebouwd is in de HomePod, hoef je geen gebruik meer te maken van AirPlay vanaf een iPhone. Een ander voordeel daarvan is dat iedereen in huis YouTube Music op de HomePod kan afspelen, zelfs als de eigenaar van het account niet thuis is.

Bekijk ook

Standaard muziekdienst instellen op de HomePod: dit zijn je opties!

Je kunt op de HomePod zelf kiezen welke standaard muziekdienst je wilt gebruiken. Daarbij heb je keuze uit Apple Music, Deezer of YouTube Music. Hoe je een andere standaard muziekdienst instelt op de HomePod lees je hier!

Meer mogelijkheden voor HomePod op komst

Overigens heeft Apple met ingang van iOS 17 nog wel een verbetering voor de HomePod op komst als het gaat om het gebruik van apps en muziekdiensten. Je kunt straks namelijk via Siri op de HomePod ook vragen om muziek af te spelen via een streamingdienst die niet standaard met de HomePod werkt, zoals Spotify. De HomePod zoekt dan automatisch naar de iPhone in de buurt en maakt verbinding met de desbetreffende app op de iPhone, om de audio via AirPlay op de HomePod af te spelen. Op deze manier kun je toch Spotify op de HomePod gebruiken, al werkt het niet zo naadloos als met de standaard ondersteuning zoals nu al bij Deezer kan en binnenkort bij YouTube Music.

Bekijk ook

HomePod en Spotify: dit kun je ermee (verbeterd sinds iOS 17)

De HomePod werkt vooral samen met Apple Music en Deezer, maar je kan de speaker ook gebruiken voor het afspelen van muziek via Spotify. Wat kun je allemaal doen met Spotify op de HomePod? Wij zetten alle mogelijkheden voor je op een rij.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 22 oktober: Deze functie is nu officieel. We hebben het artikel daarom bijgewerkt.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.