Sonos Beam 2 gaming

Sonos geeft speakers DTS Digital Surround, batterijbesparingsmodus en meer

Sonos heeft een update uitgebracht voor een aantal speakers, waardoor er ondersteuning toegevoegd is voor DTS Digital Surround-geluid. Ook krijgen de twee draagbare speakers een nieuwe batterijbesparingsmodus en meer.

Sonos werkt met een groot aantal geluidsstandaarden zoals Dolby Atmos, maar een aantal opties werd nog niet ondersteund. Eén daarvan is DTS Digital Surround. DTS is een geluidsstandaard zoals Dolby Digital en wordt bijvoorbeeld gebruikt bij Blue-Rays en spelcomputers. Met de nieuwste Sonos S2 software-update kun je dit nu ook gebruiken bij geselecteerde Sonos-speakers. Maar er zijn nog twee andere nieuwe functies toegevoegd bij de nieuwste Sonos-update. We nemen ze met je door.

Sonos met DTS Digital Surround ondersteuning

Dankzij de nieuwste update kunnen sommige speakers van Sonos het DTS Digital Surround-audiosignaal decoderen. Op het afspeelscherm in de Sonos-app is via een icoontje te zien als er content wordt afgespeeld met het DTS Digital Surround-formaat. De komst van DTS Digital Surround was eerder al door Sonos aangekondigd, maar is vanaf vandaag beschikbaar met de nieuwste S2-update. Speakers die geschikt zijn voor het afspelen van DTS Digital Surround zijn de Arc, Beam (Gen 2 en Gen 1), Playbar, Playbase en Amp op de S2.

Sonos Roam picknicken

Batterijbesparingsmodus op Roam en Move

Sonos heeft momenteel twee draagbare speakers in het assortiment, namelijk de nieuwste kleine Roam en de grotere Move. Beide speakers hebben een ingebouwde batterij. Als een speaker enige tijd niet wordt gebruikt, gaat deze automatisch naar de standby-stand. Met de nieuwe batterijbesparingsmodus wordt de speaker na 30 minuten inactiviteit helemaal uitgeschakeld. Hierdoor gaat de batterij langer mee. Bij de Roam kun je zo een batterijduur van 70 dagen halen, terwijl dit bij de Move 30 dagen is. Om de speaker te gebruiken, moet je hem wel handmatig inschakelen met de fysieke knop.

De optie voor de batterijbesparingsmodus vind je in de instellingen van de Sonos Move en Roam in de Sonos-app.

EQ-instellingen op het afspeelscherm

Tot slot biedt Sonos met de nieuwste update de equalizerinstellingen rechtstreeks op het afspeelscherm. Je kan daardoor eenvoudiger de bas, treble en de loudness van de speakers aanpassen. Om dit te kunnen doen, moet je tijdens het kijken in het afspeelscherm in de Sonos-app op de volumeslider tikken. Daarna kan je aan de rechter kant op de knop tikken om de nieuwe equalizerregelaars in beeld te brengen.

Sonos EQ instellingen met bass en meer.

Deze drie nieuwe functies zijn toegevoegd in de 13.4-versie van het Sonos S2-systeem. Om de update te installeren, ga je naar de Sonos-app en tik je rechtsonder op Instellingen. Daarna ga je naar Systeem > Systeemupdates om de update op je speakers te zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 november 2021 om 18:07
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
4 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.