Archief voor 'augmented reality'

Mixed Reality-bril

Mixed Reality: wat is het, wat kan Apple ermee doen?

Apple heeft grote interesse in Mixed Reality en zou bezig zijn met allerlei producten. Maar wat is Mixed Reality (MR) eigenlijk? En op welke punten verschilt het van virtual reality (VR) en augmented reality (AR)? We leggen het uit op deze pagina!

Apple AR/VR headset

Gerucht: 'Deze apps vind je straks op Apple's mixed reality-headset'

Wat kun je straks met Apple's mixed reality-headset doen? Uit nieuwe informatie blijkt dat de headset uitgerust zal worden met veel standaardapps die je al kent van de iPad. De belangrijkste apps zijn er op het gebied van sport, gaming, workouts en productiviteit.

Vrouw met AR/VR headset

Gelekt: 'Zo bedien je Apple's Reality Pro-headset (en dit kun je ermee)'

Er zijn allerlei details gelekt van Apple's aankomende mixed reality-headset. Volgens een betrouwbare bron bedien je hem met oog- en handtracking en ziet het besturingssysteem eruit als het beginscherm van je iPhone en iPad. Je kunt hem zelfs gebruiken als extern scherm voor je Mac.

ARKit 6 in iOS 16

Alles over ARKit, Apple's eigen augmented reality platform

Dankzij ARKit kunnen ontwikkelaars eenvoudig augmented reality-toepassingen maken voor hun iPhone- en iPad-apps. Maar wat is Apple's ARKit precies, op welke toestellen werkt het en in welke apps is het beschikbaar? Je leest het in deze gids.