Reacties voor: Opinie: wat kan Apple in toekomstige iPhones schrappen?

Apple kan nog meer knoppen en functies van de iPhone verwijderen, nu Touch ID en de koptelefoonaansluiting zijn verdwenen. Dit zijn de onderdelen die eigenlijk overbodig zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 45 reacties

  1. Face ID mag na een jaar van mij vertrekken en plaats maken voor Touch ID in het scherm. Eventueel kan het ook beide. Persoonlijk prefereer ik Touch ID.

  2. Schrap maar iets van de prijs af 😉

  3. @Rob Ketelings: Hahaha, je was net iets sneller flauw dan ik, maar je hebt wel een punt.

  4. Die belachelijke grote updates! Als het werk moet je niet veel gaan veranderen.

  5. Verplichte invulling homescreen van links boven naar rechts onder. Zelf bepalen welke, waar en hoeveel iconen op het scherm

  6. Die vreselijke notch bovenin. Verbergen met zwart scherm want het is serieus niet mooi,

  7. Face id mag eruit.

  8. Origineel geplaatst door Benito
    Face ID mag na een jaar van mij vertrekken en plaats maken voor Touch ID in het scherm. Eventueel kan het ook beide. Persoonlijk prefereer ik Touch ID.

    Origineel geplaatst door Lokker
    Face id mag eruit.

    Ik ben benieuwd als je de x gebruikt hebt je nog het zelfde zal zeggen.. het is veeel veiliger dan touch id… daarnaast sneller? En geen last meer van een vieze touchid sensor..(het moment dat je je touch id weer vertrouwd en dan de sensor te vies is…. sta je dan met je shirt….de sensor schoon te maken…)

    Haha iets wat kij dagelijks overkomt

  9. @JustinK: Er zijn betere alternatieven voor touch id die ook gebruikt kunnen worden. Ipv optisch kun je ook ultrasone golven gebruiken. Is wellicht nog niet goed genoeg uitontwikkeld, maar in potentie is dit een mooie technologie. Is veiliger én niet gevoelig voor een natte vinger bijvoorbeeld.

    Ook ben ik benieuwd of face id wel zo soepeltjes gaat werken. Tot nu toe zijn de bevindingen van de pers namelijk verdeeld: het werkt uitstekend of het werkt gewoon niet (goed).

    We zullen het ontwijfeld zien.

  10. Ik denk aan wat ive ooit zei “a single slab of glass”

    Volume knoppen zouden weg kunnen… maar de power button ook. Het moment dat gezichtsherkenning je gezicht niet herkent zou hij indien er geen media afgespeeld wordt het scherm uit kunnen zetten. Maar toch denk ik dat de volume knoppen eerder gaan..

    Apple released vaak een iphone waar je de volgende stappen al kan zien..(iphone 7 homebutton)

    De iphone X (is me verteld) kan ook fotos maken met de “side button” iets wat ik veel met mn volume knoppen doe. En mn volume aanpassen doe ik bijna nooit met volume knoppen… en met de x hebben ze dus er een functienaliteit uit gehaald…. als ze het doen… doe ze de mute switch aan de andere kant of ook weg… zodat ze de tweede rand(boven en links) van de telefoon knopvrij hebben.. ik zie de apple product fotos al voor me👌🏻😎

  11. Origineel geplaatst door EOTB
    @JustinK: Er zijn betere alternatieven voor touch id die ook gebruikt kunnen worden. Ipv optisch kun je ook ultrasone golven gebruiken. Is wellicht nog niet goed genoeg uitontwikkeld, maar in potentie is dit een mooie technologie. Is veiliger én niet gevoelig voor een natte vinger bijvoorbeeld.

    Ook ben ik benieuwd of face id wel zo soepeltjes gaat werken. Tot nu toe zijn de bevindingen van de pers namelijk verdeeld: het werkt uitstekend of het werkt gewoon niet (goed).

    We zullen het ontwijfeld zien.

    Ik snap heel goed wat je zegt.. alleen gebruiken ze pas een technologie als hij perfect is.. naja perfect voor massa gebruik. Je zegt het zelf al.. dat is het ultrasonische nog niet…

    Buiten dat om kan je met een diepte camera ook nog andre functies bedenken.. die anders nooit mogelijk waren.. denk aan animoji… dit is nog maar het begin natuurlijk.

    Ik hoop gewoon dat het geweldig gaat werken… het heeft meer datapoints waardoor het veiliger is en blablabla.. op papier is het veeeeel beter… nu de praktijk nog…😜

  12. Alle berichten apps (messenger/whats app/sms/imessage) samenvoegen in 1 app

  13. Volumeknoppen zijn handig tijdens het telefoneren, dat is niet makkelijk met Siri op te lossen. Mute schakelaar zou eerder weg kunnen, maar dan wel graag in de status bar een ‘mute’ icoon laten zien zodat je snel kan zien wat de status is. Omdat het nu een schuifschakelaar is kun je altijd direct zien wat de stand van de schakelaar is. Als ik als vrijwilliger in het filmhuis de film aankondig en vraag de telefoons op stil te zetten, zie je altijd weer een hoop mensen de telefoon opzoeken…. Handig als je dan snel kan zien of hij op stil staat.

  14. Ik ben van mening dat Apple eens moet ophouden met het focussen op een nóg minimalistischer ontwerp van de iDevices en zéker de laptop lineup (ihb nóg dunner). In plaats daarvan zou de focus moeten liggen op praktische dingen zoals bijvoorbeeld een véél betere batterijduur (hoe belangrijk is die dikte van je telefoon nou als je in praktijk met 1-2mm een paar uur langere batterijduur hebt?). Alleen maar schrappen van items om maar te schrappen komt geforceerd over.

    Je kunt nog wel heel wat meer schrappen, maar handiger wordt het er niet van (denk maar aan hubs die je nodig hebt om gebrek aan usb poorten op te vangen). Apple zou zo maar eens kunnen besluiten dat je geen speakers meer nodig hebt omdat je met een iWatch (ja lang niet iedereen heeft zo’n ding (ik ook niet), maar je weet nooit wat Apple bedenken kan onder het motto van optimale gebruikerservaring) trilling op pols krijgt bij inkomend gesprek. Met het argument van muziek klinkt alleen maar zoals het bedoeld is over de nog te verschijnen homepods. Hoewel allemaal niet waarschijnlijk, gaat het hier nu eenmaal wel om Apple.

    @JustinK: Eens😁

  15. Hoe kan iemand nu al zeggen dat face-id niks is? Heeft iemand dat al eens uitgeprobeerd? Denk t niet.

  16. De SIM-kaart zal er waarschijnlijk ook spoedig aan moeten geloven.
    En waar ik echt wel eens op hoop: die camera bulge

  17. Voor mij persoonlijk is de iPhone 7 Plus perfect, enige wat ik mis, is een duo-sim. Jammer dat Apple dat nog steeds niet gebruikt gezien de telefoon veel ook voor zakelijk gebruik wordt gebruikt.

  18. Ik zit over iOS te speculeren,
    dat je alleen de eerste pagina nodig hebt en dat alle apps in woorden onder elkaar staan.
    Zet het app symbool er in het klein voor en scrollen maar zou ik zeggen!! Overigens kun je dan ook gewoon nog gebruik maken van 3D touch.👌🏻

    • Telefoon
    • Berichten
    • FaceTime
    • Agenda
    • Klok
    • Whatsapp
    • iCulture
    • Camera
    Zo is het wel mooi geweest😅

  19. Simcard tray. Dinosaurus techniek

  20. Origineel geplaatst door Benito
    Face ID mag na een jaar van mij vertrekken en plaats maken voor Touch ID in het scherm. Eventueel kan het ook beide. Persoonlijk prefereer ik Touch ID.

    Je hebt het nog niet eens kunnen gebruiken en nu al mekkeren het moet weg?? Heel raar…🙃

  21. Van mij mogen ze het leegslurpen van mijn batterij weglaten na elke grote update. iPhone 6 is nu 3 jaar oud en nog steeds kon ik hem om de dag opladen bij normaal gebruik. Nu met IOS 11 erop slurpt hij hem in een halve dag leeg…

  22. Origineel geplaatst door Benito
    Face ID mag na een jaar van mij vertrekken en plaats maken voor Touch ID in het scherm. Eventueel kan het ook beide. Persoonlijk prefereer ik Touch ID.

    Origineel geplaatst door Patrik

    Je hebt het nog niet eens kunnen gebruiken en nu al mekkeren het moet weg?? Heel raar…🙃

    Heel simpel Patrik ik zet mijn iPhone soms aan zonder er naar te kijken als hij gewoon ergens ligt.
    dan moet ik zorgen dat mijn gezicht in beeld is en veiliger is het ook niet dat is een illusie.
    eerlijk gezegd komt mijn volgende iPhone er alleen maar door de software en dat is makkelijk met de mac , pad etc.
    dus zal het een 8 worden de X is zijn geld niet waard.

  23. Lightning verdwijnen? Als dat draadloze opladen meer dan 0,5 amp levert anders niet. Met 2amp zit je iPhone na een 45 min weer vol.

  24. Ik kan wel zonder Jonathan Ive…

  25. Ik zou graag willen dat er nooit meer een cookie of tracker binnen kan dringen in de nieuwe Iphone om persoonlijke data te stelen , las net dat een journalist zijn data had opgevraagd na het gebruik van Tinder en toen kreeg hij 800 pagina’s aan gegevens wat ze van hem gestolen hadden .

  26. Lightning moet blijven , als ik in de wagen zit moet ik gewoon op kunnen laden , draadloos opladen in een auto zie ik niet gebeuren bij het nemen van een stevige bocht

  27. De mute knop (of hoe heet dat schuifje aan de zijkant?) het is me al vaker overkomen dat dat schuifje verschoof in m’n tas en dat ik geen notificaties of telefoontjes meer hoorde. Geen mega probleem, maar als ik dan toch mag kiezen dan wil ik dat schuifje graag kwijt

  28. De inhammen! 😉

  29. De fysieke SIM-kaart alsjeblieft 🙂

    (P.s. volume-buttons en mute-button zijn populair bij moi 0:))

  30. Na het verwijderen van de 3,5mm Jack, rest nog maar 1 ding. Het verwijderen van de lightningpoort! Aangezien ze binnenkort allemaal draadloos kunnen laden, zal dat de volgende stap wel zijn. :’)

    @MadhouseNL: Daar hebben we dit voor!

  31. @Dirk: En we noemen het “Berichten”!

  32. Wat ik bijna nooit gebruik is de telefoon functie, dus die mogen ze schrappen.

  33. Mensen die hier faceId afkraken zonder ook maar 1x in het praktijk gebruikt te hebben… zucht…

    Btw mag Apple wel wat aan de prijs doen…

  34. Ik zie steeds meer mensen met een iPhone zonder hoesje! Trend?

    Zelf vind ik dat er wel wat geschrapt kan worden aan het instellingenscherm, ik merk dat vrienden daar vaak de weg kwijt zijn. Siri zou op basis van je dagelijkse gewoontes daar veel kunnen betekenen.

    De toekomst is al zichtbaar: (nog kleinere) AirPods + Siri op je AppleWatch maakt dat je iPhone steeds vaker in je zak kan blijven. Over 3 jaar zeggen we: “Touch? Dat is zó vorig decennium”

  35. De aandelen app. Gebruikt toch niemand, ook niet hier op iCulture..

  36. De SIM tray mag van mij verdwijnen. Een softwarematige SIM moet makkelijk te realiseren zijn.

    Origineel geplaatst door Toine
    De aandelen app. Gebruikt toch niemand, ook niet hier op iCulture..

    Ik wel. Dagelijks. Bovendien kun je hem gewoon verwijderen van je device

  37. @Dirk: mee eens!

  38. Origineel geplaatst door Toine
    De aandelen app. Gebruikt toch niemand, ook niet hier op iCulture..

    Ai…. toch iemand. Heel handig om een koers via de iPhone te tonen op de Apple watch als je belegt.

  39. De naam iPhone

  40. Het scherm

  41. Bluetooth kan weg

  42. Hè, dat eeuwige geschrap. Het moet altijd maar dunner, kleiner en lichter. Zorg voor een fatsoenlijke accu, een camera die niet zo debiel uitsteekt en normale aansluitmogelijkheden. Maak je mij veel gelukkiger mee dan met een super dun en licht toestel waar je zestien adapters bij nodig hebt en dat bij het minste stootje of zuchtje wind uit je hand glijdt.

  43. De mute en volume knoppen. Al moet de power knop dan de sluiterfunctie overnemen (en die zit aan de kant waar de camera zit, dus voor mij de enige juiste knop omdat ik de camera in horizontale stand altijd boven wil hebben).Dat knijpen in je toestel zou evt ook de powerknop kunnen vervangen.

    De lightning poort (draadloos syncen en opladen dus overbodig).

    Zou leuk zijn om touch id in het scherm te hebben en dan gecombineerd met face id voor nog meer veiligheid.

    Mappen groter maken. Bijv 1 map ter grootte van 4 tiles zodat je meer apps die in die map zitten in een keer in beeld kan zien (Zodat je dus geen 4 mappen met elk 6 games nodig hebt, maar 1 map met 24 games, zou zelfs nog 13 icoontjes meer kunnen weergeven omdat de tussenruimtes ook gevuld kunnen worden met app icoontjes, brengt het totaal van 1 grote tile/map op 37 in beeld op de plek van 1 normale tile).

    En een ding wat ik hierboven las, whatsapp ed in de berichten app installeren, als iemand geen WA (of andere dienst heeft) dat er dan gewoon een sms gestuurd wordt en anders via de betreffende dienst.

    En vast nog wat dingen waar ik nu niet op kom.

  44. De Lightning poort zou voor mij betreft echt moeten blijven daar ik een externe dac gebruik en zeker niet met bluetooth mijn audio af wil spelen daar de kwaliteit daarvan een stuk minder is.

  45. De mute schakelaar moet absoluut blijven. Dit is gewoon een van dé redenen waarom ik een iPhone nam i.p.v. wen Android telefoon. Zo landig die schakelaar, ga nooit weg uit mijn leven…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.