Medische apps

Apple kan vanaf nu sneller gezondheidstoepassingen ontwikkelen

Apple en Fitbit mogen sneller gezondheidsaccessoires ontwikkelen, dankzij een versneld pilotprogramma voor goedkeuring.

Apple mag sneller gezondheidsaccessoires zoals de Apple Watch ontwikkelen. Het bedrijf doet mee aan een pilot om gezondheidsproducten sneller beschikbaar te krijgen voor het publiek. Een van de grootste obstakels om snel toepassingen voor diagnose, behandeling en preventie van ziektes te ontwikkelen, is dat het goedkeuringsproces via de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) nogal traag en bureaucratisch verloopt.

Medische apps

Snellere goedkeuring voor gezondheidstoepassingen
De FDA gaat het goedkeuren van gezondheidsaccessoires versnellen. Bedrijven zoals Apple die mogen meedoen aan de pilot krijgen een pre-certificaat, waardoor ze sneller producten naar de markt kunnen brengen. Acht andere bedrijven doen ook mee, waaronder Fitbit en Samsung. De andere deelnemende bedrijven zijn Johnson & Johnson, Pear Therapeutics, Phosphorus, Roche, Tidepool en Verily.

De FDA wil met de snelle goedkeuring beter inspelen op het feit dat digitale gezondheidsproducten vaak iteratief worden ontwikkeld. Op het moment dat de eerste versie van een product is goedgekeurd, werken bedrijven vaak al aan de tweede of derde verbeteringsronde. De FDA wil het proces daarom moderniseren, zodat er meer mogelijkheden zijn voor innovatie.

Meer dan 100 bedrijven wilden meedoen aan het pilotprogramma, maar er zijn uiteindelijk negen gekozen. Er zullen in januari workshops plaatsvinden om ontwikkelaars vertrouwd te maken met de nieuwe procedures. Voor ons als Apple-fans betekent het dat we niet alleen sneller nieuwe Apple Watch-functies kunnen zien, maar dat Apple ook makkelijker allerlei aanvullende accessoires kan ontwikkelen. In de Apple Watch Series 3 heeft Apple bijvoorbeeld nieuwe functies voor het ontdekken van hartritmestoornissen toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2017, 8:29
Categorie Apple
Onderwerpen apple, fitbit, medisch
Device Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.