IKEA ARKit-app

IKEA Place-app nu in Nederland: probeer meubels met augmented reality

De IKEA Place-app is nu verkrijgbaar in de Nederlandse App Store. Met augmented reality kijk je hoe een meubelstuk in je eigen huis staat.

Hoe staat dat meubelstuk in mijn huis? IKEA heeft de oplossing en brengt vandaag de IKEA Place-app ook in de Nederlandse App Store uit. Een paar dagen geleden verscheen de app al in de Amerikaanse App Store. IKEA Place is in samenwerking met Apple ontwikkeld en biedt je de mogelijkheid om honderden meubelstukken alvast uit te proberen in je eigen huiskamer, voordat je naar de blauwgele meubelgigant rijdt.


IKEA ARKit-app

IKEA Place-app om meubels te proberen

De IKEA Place-app werd afgelopen juni al gedemonstreerd op het podium van WWDC, toen Apple ARKit aankondigde. Het gaat om een augmented reality-app waarbij je de meubelstukken uit de winkel in je eigen huis kunt neerzetten. Zo zie je meteen of een knalrode bank wel goed staat in jouw interieur.

De app werkt op de iPhone 6s en nieuwer.

Er zijn 3D-modellen van bekende IKEA-meubels aanwezig in de app, waarbij muren en vloeren dankzij ARKit goed worden herkend. Ook zorgt ARKit ervoor dat de afmetingen van de ruimte goed worden ingeschat, zodat de stoel niet overdreven groot of klein is, of scheef staat.

IKEA beloofde in juni al dat ze de meeste producten uit de winkel zouden opnemen in de app. Het gaat om stoelen en banken, tafels en kleinere objecten. Je gebruikt de app door via de iPhone-camera naar je huiskamer te kijken. Vervolgens kies je een product uit de lijst en plaats je dit op de gewenste plek in de kamer. Je kunt er daarna omheen lopen, zodat je het object op verschillende manieren kunt bekijken. Het is zelfs mogelijk om er naartoe te lopen om meer detail te zien. En als je een screenshot maakt kun je ook nog anderen laten meekijken.

Sommige producten kun je meteen vanuit de app bestellen. IKEA en Apple zien de samenwerking helemaal zitten. Een paar dagen geleden startten ze een reclamecampagne voor de promotie van de Qi-laders, waarmee je je iPhone 8 kunt opladen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2017, 11:49
Categorie Apps
Onderwerpen arkit, augmented reality, ikea
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.