Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
UPDATED
Toon of verberg de lijst met posts

Waarom de Amerikaanse iPhone 8 mooier is dan de Europese

De Amerikaanse iPhone 8 ziet er mooier en minimalistischer uit dan de Europese, die voorzien is van teksten en logo's. Waarom is dat eigenlijk?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Bij het uitkiezen van jouw ideale iPhone 8 let je natuurlijk op kleur, opslagruimte en schermgrootte. Maar er is er nóg iets waarop je zou kunnen letten: of er teksten op de achterkant staan. Bij de Europese versie krijg je een CE-logo en andere teksten, terwijl de iPhone uit de Verenigde Staten veel minimalistischer is.


iPhone 8 achterkant US versie

Teksten en logo’s achterop de iPhone 8

De Amerikaanse versie van de iPhone is vrijwel ‘kaal’, zo is te zien op bovenstaande foto van Mashable. Aan de achterkant zie je alleen het woord iPhone. Vergelijk je dat met een iPhone 7, dan zie je onder de tekst ‘iPhone’ nog de bekende teksten ‘Designed by Apple in California, Assembled in China’ en de FCC- en IC-nummers, het modelnummer en een CE-logo. Dat hoeft nu niet meer bij een Amerikaanse iPhone. Apple werkte samen met de autoriteiten om te zorgen dat ze al deze tekst achterwege konden laten. Wil je het alsnog nalezen, dan kun je dit online doen of in de foldertjes die zijn meegeleverd.

iPhone 8 europa achterkant

Helaas is Apple’s extreme aandacht voor detail is voorbij gegaan aan de Europese versie. Daarop vind je nog wel de slogan ‘Designed by Apple in California, Assembled in China’, met daaronder het CE-logo en een kliko met een kruis erdoor, om aan te geven dat je je iPhone niet in de afvalbak mag gooien.

Het serienummer en het typenummer staan overigens niet meer achterop en de hoeveelheid tekst is duidelijk verminderd ten opzichte van vorig jaar. Maar toch heb je niet het cleane uiterlijk dat Apple op de marketingmaterialen laat zien. Dat vind je alleen als je de iPhone in de VS koopt.

iPhone 8 Plus

Helaas komen er bij een Amerikaanse iPhone nog wel wat andere aandachtspunten bij. Je zult naar de VS moeten vliegen (of iemand vinden die bereid is om er eentje mee te nemen). En hoewel je inclusief salestax, invoerkosten net iets goedkoper uit zult zijn, zul je bij één of twee stuks niet genoeg besparen om er een vliegticket, hotelkamer en andere verblijfskosten van te kunnen betalen. Voor een losse iPhone ben je misschien toch beter af door je iPhone 8 in Nederland te kopen.

Bekijk ook

iPhone in het buitenland kopen: welke landen zijn het goedkoopst?

Een iPhone in het buitenland kopen kan aantrekkelijk zijn. Maar waar moet je rekening mee houden? iCulture adviseert over het kopen van de iPhone in Frankrijk, Engeland, VS en andere landen.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-8/kopen/

iPhone 8 Plus

Ontdek alles over de iPhone 8 Plus, Apple's grootste 5,5-inch toestel uit 2017. Deze beschikt over draadloos opladen en een dubbele camera, ideaal voor mensen die een groot scherm nodig hebben en veel willen fotograferen. Dit toestel is inmiddels opgevolgd door nieuwere. Bekijk welke iPhone-modellen er zijn en welke nieuwe iPhones je momenteel kunt kopen.

iPhone 8 Plus

Reacties: 34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.