Nanoleaf houtpanelen

Nanoleaf kondigt houtpanelen en Thread-ondersteuning aan

Haal de natuur in huis
Nanoleaf heeft nieuwe lichtpanelen aangekondigd, voorzien van houtfineer. Ook komt Thread-ondersteuning beschikbaar op de nieuwere producten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nanoleaf Elements Wood Look

De Nanoleaf Elements Wood Look Hexagons zijn zeskantige lichtpanelen die geïnspireerd zijn op de natuur. Ze zijn voorzien van een laagje houtfineer. Dit zorgt ervoor dat ze zowel in- als uitgeschakeld er mooi uitzien. Nanoleaf heeft gekozen voor een neutrale lichte kleur, waarbij de kleuren het effect geven van een brandend haardvuur of een ondergaande zon. Een startpakket met 7 panelen en bevestigingsmateriaal kost €229,99 en voor een uitbreidingsset van 3 panelen betaal je €79,99. Ze zijn per direct verkrijgbaar op de website van de fabrikant. We verwachten ze later ook in diverse winkels, waaronder de Apple Store.


Met de panelen combineer je technologie met de natuur. Deze Wood Look-panelen zijn gebaseerd op de Shapes Hexagons die Nanoleaf eerder uitbracht, met maar minuscule afwijkingen in formaat. Nieuw is ook een controle-unit op de hoek die natuurlijke beweging imiteert, zodat het lijkt alsof er wolken overdrijven.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Elke hoek van het paneel kan onafhankelijk oplichten, voor een natuurlijk effect. Elk paneel gloeit ook aan de achterkant, zodat je eigenlijk dubbele verlichting krijgt. Ze werken met HomeKit, Google Assistent, Alexa, IFTTT en Samsung SmartThings.

Nanoleaf Elements Wood

Er zitten standaard al 11 scenes bij, maar je kunt het ook uitbreiden met je eigen dynamische lichtpatronen of de kleuren dankzij Rhythm Music Sync laten veranderen op het ritme van de muziek. Zo’n warm effect verwacht je misschien eerder in de herfst, maar Nanoleaf heeft ervoor gekozen om het tijdens het voorjaarsevent aan te kondigen.

Nanoleaf houtpanelen

Thread voor lichtpanelen

Nanoleaf kondigde ook aan dat er Thread-ondersteuning komt op de Nanoleaf Shapes en Elements. De software-update hiervoor komt binnen een paar dagen beschikbaar. De panelen worden daarmee geschikt als Thread Border Routers. In de oudere lichtpanelen zit geen Thread-chip, waardoor zij geen update voor Thread krijgen.

De Nanoleaf bulbs hadden al Thread-ondersteuning, maar krijgen nu ook screen mirroring. Daarnaast komt er voor de Essentials en Shapes ondersteuning voor Razer Chroma.

Nanoleaf had ook nog iets spannends aan te kondigen aan het eind: de Nanoleaf Lines. Dit lijken dunne lichtbalkjes te worden, waarmee je bijvoorbeeld een woord kunt vormen. Veel meer wilde het bedrijf er overigens niet over kwijt.

Nanoleaf Lines

Meer info: Overzicht alle producten bij Nanoleaf.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.