Gerucht: ‘Apple overweegt omgekeerd opladen op MagSafe powerbank voor iPhone 12’

Apple zou twee versies van de MagSafe powerbank voor de iPhone 12 in ontwikkeling hebben. Eén van de twee modellen heeft omgekeerd opladen, zo beweert een bron.

Onlangs is in de code van iOS 14.5 een aanwijzing gevonden naar een magnetische battery pack voor de iPhone 12 en ook Bloomberg wist te melden dat Apple aan een soortgelijk accessoire werkt. Het zou een nieuwe variant zijn van Apple’s eerdere Smart Battery Case, maar dan dus zonder hoes. Welke functies krijgt deze magnetische battery pack dan wel? Volgens geruchtenlekker Jon Prosser overweegt Apple een versie met omgekeerd opladen.

‘Omgekeerd opladen op MagSafe powerbank voor iPhone 12’

Omgekeerd opladen is een functie waarmee je een kleiner apparaat kan opladen. Apple zou jaren geleden het plan hebben om omgekeerd opladen op de iPhone mogelijk te maken, zodat je via de achterkant van de iPhone bijvoorbeeld je AirPods-case kan opladen. De MagSafe-powerbank die nu bij Apple in ontwikkeling is, plaats je magnetisch op de achterkant van de iPhone. Hierdoor gaat je iPhone langer mee, maar met omgekeerd opladen zou meer mogelijk zijn.

Hoewel de details schaars zijn, is het niet ondenkbaar dat je op de powerbank weer een AirPods-case kan leggen om die van stroom te voorzien. Volgens Prosser werkt Apple aan twee varianten van de battery pack: eentje zonder en eentje met de functie voor omgekeerd opladen. Het is nog allerminst zeker of het accessoire überhaupt op de markt verschijnt. Volgens Bloomberg heeft Apple nog wat problemen met oververhitting. Een functie als omgekeerd opladen zou daar niet bij helpen.

Bekijk ook

'Apple werkt aan magnetische powerbank met MagSafe voor iPhone 12'

Volgens bronnen werkt Apple aan een magnetische battery pack voor de iPhone 12. In de beta van iOS 14.5 is eerder al een verwijzing ontdekt naar een battery pack. Het zou gaan om een soort powerbank die je met MagSafe achterop het toestel zou kunnen plakken. Maar de magneet moet dan wel sterk genoeg zijn.

Prosser publiceert regelmatig over aankomende functies en specificaties van nog niet aangekondigde toestellen, maar heeft het lang niet altijd goed. Het is dan ook nog maar de vraag wat er waar is van deze bewering. Desalniettemin zou het een handige extra functie zijn.

Apple’s huidige Smart Battery Case is ook geschikt voor draadloos opladen, zodat je je iPhone met Smart Battery Case en al kan opladen via een draadloze oplader. Of dat ook mogelijk is met de MagSafe battery pack, is nog niet bekend.

Bekijk ook

Gerucht: 'iPhone krijgt voorlopig geen omgekeerd opladen voor AirPods'

Er gaan al jaren geruchten dat Apple aan de iPhone omgekeerd opladen wil toevoegen, maar uit nieuwe informatie blijkt dat dat er voorlopig niet komt.

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen en bevestigen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische aansluiting om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Er zijn ook MagSafe-autohouders, MagSafe-opladers, MagSafe-powerbanks en meer. Lees ook onze gids met officiële MagSafe-accessoires. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.