MagSafe Batterypack

‘Apple werkt aan magnetische powerbank met MagSafe voor iPhone 12’

Eerder al een hint in iOS 14.5 beta opgedoken

Volgens bronnen werkt Apple aan een magnetische battery pack voor de iPhone 12. In de beta van iOS 14.5 is eerder al een verwijzing ontdekt naar een battery pack. Het zou gaan om een soort powerbank die je met MagSafe achterop het toestel zou kunnen plakken. Maar de magneet moet dan wel sterk genoeg zijn.

Update 19 februari 2021: Mark Gurman van Bloomberg beweert ook dat Apple werkt aan een battery pack met MagSafe, speciaal voor de iPhone 12-serie. Het zou een variant zijn van de Smart Battery Case die Apple al een paar jaar voor de iPhone maakt. In het geval van het nieuwe accessoire gaat het om een enkele batterij die je dus achterop de iPhone klikt met de nieuwe magneten van MagSafe. Er zit dus geen case bij, maar je zou hem wel kunnen combineren met Apple’s MagSafe-hoesjes. Er zijn prototypes met een witte rubberen buitenkant.

De ontwikkeling van het accessoire wordt volgens Bloomberg wel geplaagd door problemen met de software. Bij prototypes zou de iPhone soms onterecht aangeven dat de battery pack oververhit raakt. Het is dus nog niet zeker of het accessoire ook daadwerkelijk uitgebracht wordt.

Oorspronkelijk artikel 16 februari
De hint werd ontdekt door Steve Moser, die er op Twitter over schreef. Hij ontdekte in de code van iOS 14.5 beta 2 een nieuwe ‘Mobile Charge Mode’, gericht op geoptimaliseerd opladen. Zelf maakt Apple voor een aantal modellen al een Smart Battery Case: een vrij forse hoes waar de accu al is ingebouwd. Bij de iPhone 12-serie is zoiets onmogelijk vanwege de aanwezigheid van MagSafe. Mogelijk is Apple van plan om een toekomstige battery pack uit te brengen. Die mag dan niet te groot en te zwaar zijn, om te voorkomen dat ‘ie eraf vliegt.


Bij de lederen walletcase voor de iPhone klaagden veel mensen dat het hoesje los kon raken als je er tegenaan sloeg. Een battery pack zal door het gewicht nog sneller losraken, tenzij Apple sterkere magneten gaat toepassen. “To improve charging efficiency and maximize available battery life, the battery pack will keep your phone charged at around 90%,” is er te lezen in de tekst.

De tekst gaat verder vooral over geoptimaliseerd opladen. De iPhone leert van je dagelijkse gedrag en past het opladen daarop aan. Zo wordt aanvankelijk alleen tot 80% opgeladen en gaat het verder door op het moment dat je het nodig hebt. De batterypack laadt je iPhone echter niet volledig op, maar gaat door tot 90% voor ‘batterij-efficiency’.

MagSafe battery pack
Deze batterypack voor MagSafe was al eerder bedacht.

De iPhone 12-serie is nog geen halfjaar op de markt, dus het is goed mogelijk dat Apple in het voorjaar nog wat extra accessoires aankondigt. Wat MagSafe-accessoires betreft is de oogst momenteel nog wat dun: de meeste zijn van Apple zelf.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 19 februari: Artikel bijgewerkt na nieuwe berichten over deze battery pack.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2021, 12:50
Bron Bron Steve Moser
Categorie Geruchten
Onderwerpen batterij, powerbank
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.