MagSafe Charger kleuren

‘Apple wilde gekleurde MagSafe-laders maken’

Volgens een verzamelaar van zeldzame Apple-producten heeft Apple meerdere kleuren voor de MagSafe Charger ontwikkeld. Er zijn prototypes gemaakt en er zijn ook gekleurde versies van een nog niet uitgebracht model.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 30 mei 2023: Apple wilde de MagSafe Charger in 8 kleuren uitbrengen, zegt verzamelaar ‘Kosutami’. Apple zou prototypes hebben gemaakt in de kleuren spacegrijs, sterrenlicht, groen, roze, paars, geel, blauw en rood. Vooral de varianten in geel, blauw en rood waren erg verzadigd en hadden een diepe, donkere kleur. Het kabel en het rubberen gedeelte dat contact maakt met de iPhone waren in een bijpassende, maar contrasterende kleur uitgevoerd. De prototypes dateren uit een tijd dat de iPhone 12 en iPhone 13 werden ontwikkeld. Apple heeft ze uiteindelijk niet uitgebracht.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 29 mei 2023.

Gekleurde MagSafe Charger

Apple bracht de MagSafe Charger (€49,-) tegelijk met de iPhone 12-serie uit. Dat is inmiddels alweer 2,5 jaar geleden en sindsdien is er niets nieuws gebeurd met deze magnetische oplader. Mogelijk gaat dat dit najaar veranderen als de Qi2-standaard uitkomt, waar Apple een bijdrage aan heeft geleverd. Hiermee wordt het mogelijk om iPhones draadloos op te laden op 15 Watt, ook met opladers die niet MagSafe zijn gecertificeerd. Het zou voor Apple hét moment zijn om ook een vernieuwde MagSafe Charger uit te brengen, die misschien nog wel meer vermogen heeft.

De huidige lader is alleen verkrijgbaar in standaard zilver, maar volgens een Apple-verzamelaar zijn er mogelijk wat extra kleuren op komst. Twitteraar @KosutamiSan bracht een foto in de kleur Sterrenlicht naar buiten en zegt dat Apple ven plan was om de lader in meerdere kleuren uit te brengen. Momenteel zijn er al gekleurde MagSafe 3-oplaadkabels voor de MacBook Air in de kleuren spacegrijs, midnight, zilver en sterrenlicht. De MagSafe-oplader heeft een meer verzadigde kleur dan de kabels.

MagSafe Charger kleuren

Mogelijk zijn (of waren) de gekleurde opladers bedoeld om passend bij de iPhone-kleuren uit te brengen. Apple bracht in het verleden een aluminium iPhone-dock uit, die ook in meerdere kleuren te koop was (zie foto hieronder). Apple zou de gekleurde versies van de MagSafe Charger kunnen uitbrengen om beter te kunnen concurreren met de vele Qi2-laders die dit najaar in de winkel worden verwacht. Volgens geruchten zijn ze geschikt voor de aanstaande iPhone 15-modellen. Eerdere iPhones kun je er ook mee opladen, maar dan op een lager vermogen van 7,5 Watt, wat momenteel het maximum is voor Qi-laders.

Apple's iPhone dock van aluminium.

Heb je nog geen MagSafe-lader, dan kun je er eentje aanschaffen bij Apple. Bij andere winkels zijn ze vaak veel goedkoper. Daarnaast zijn er inmiddels meerdere magnetische laders die met MagSafe werken. Sommige zijn gewoon magnetisch, andere zijn met MagSafe-certificering.

Bekijk ook

De beste magnetische iPhone-laders die met MagSafe werken

Nu MagSafe wat langer op de markt is, is het tijd om eens naar officiële MagSafe-laders te kijken. Welke fabrikanten zijn ermee aan de slag gegaan? Welke officiële MagSafe-laders kun je kopen? Dit zijn je opties!

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 30 mei: Toevoeging dat er 8 kleuren waren ontwikkeld voor prototypes.

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen en bevestigen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische aansluiting om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Er zijn ook MagSafe-autohouders, MagSafe-opladers, MagSafe-powerbanks en meer. Lees ook onze gids met officiële MagSafe-accessoires. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.