Anker MagGo 737 oplader met MagSafe

Nu in de winkel: MagSafe-laders van Nomad en Anker laden op 15 Watt

Nomad en Anker hebben nieuwe iPhone-laders met MagSafe uitgebracht. Ze liggen vanaf nu in de winkel voor respectievelijk 129 euro en 149 euro. Echt goedkoop is dat niet, maar dat wordt deels veroorzaakt door de MagSafe-certificatie.

Nomad Stand One MagSafe-oplader

De Nomad Stand One-oplader werkt met MagSafe en is voorzien van het Made for iPhone-logo, zodat je er met 15 Watt mee kan opladen. Dit is een wat duurder model met een goed design, kwalitatief goede materialen en een uitstraling die wat luxer is. Je kunt kiezen uit de kleuren zilver en donkergrijs met een witte oplaadpuck met MagSafe. Hij neemt weinig ruimte in op je bureau, maar er zit wel wat loze ruimte aan de achterkant, waar prima een AirPods-oplader verwerkt had kunnen worden. Jammer is ook dat de kijkhoek niet aanpasbaar is en altijd 21 graden is. Dit zal voor de meeste mensen goed af te lezen zijn, maar ben je wat langer of korter dan de gemiddelde mens, dan kan het het niet ideaal zijn. Een ander puntje van aandacht is dat de voorkant van glimmend glas is gemaakt, waar vingervlekken makkelijk op te zien zijn.


Siliconenmateriaal aan de onderkant voorkomt dat hij verschuift. Het hoge gewicht zorgt voor nog wat meer stabiliteit. Vanwege het gewicht is dit dan ook geen houder die je gemakkelijk even meeneemt in je tas. Hij komt het beste tot zijn recht op een vaste plek op je bureau, bijvoorbeeld naast je computerscherm. Daarbij kun je de iPhone zowel staand als liggend op de houder plaatsen, afhankelijk van de taak. Videobellen kan in portretweergave en een video kijk je in liggende stand.

Nomad Stand One met MagSafe

Er is een vaste usb-c-kabel aanwezig van gevlochten textiel, die je helaas niet los kunt halen. De kabel is 2 meter lang, voldoende om een stekkerblok te bereiken. Om op volle snelheid op te laden heb je een 20 Watt stroomadapter nodig, waar je zelf voor moet zorgen. Nomad is van plan er $110 voor te vragen, een flinke prijs voor een oplader waar maar één device op past. In Nederland betaal je er €129,- voor.

Bekijken bij Appelhoes

Nomad Stand One met MagSafe

Anker MagSafe-oplader

Ook bij Anker vind je een nieuwe MagSafe-lader die met 15 Watt je iPhone bijlaadt. Deze heeft een driehoekig 3-in-1 design en is de opvolger van het eerdere 15 Watt-model. Deze keer is het geen kubus, maar een driehoekig model, genaamd Anker 737 MagGo Charger. Je kunt er drie apparaten tegelijk mee opladen. Er is ook een tweede 5 Watt Qi-pad ingebouwd, waarop je bijvoorbeeld een setje AirPods kunt bijladen. De Apple Watch-oplader steekt aan de zijkant naar buiten. Je krijgt er een 30 Watt usb-c-muurlader bij en een usb-c-kabel, zodat je helemaal klaar bent. Hij kost €150 en zit daarmee in het wat hogere prijssegment.

Anker Magsafe Triangle

Anker stond altijd bekend om de lage prijzen, terwijl dat bij de 3-in-1 lader die we hier bespreken toch wat tegenvalt. De fabrikant vraagt er €150 voor. Deze driehoekige lader zal (in tegenstelling tot zijn kubusvormige voorganger) echter niet exclusief in de Apple Store verkrijgbaar zijn.

Bekijken bij Amazon

Anker MagSafe Triangle

MagSafe

MagSafe is een magnetische aansluiting voor het opladen en bevestigen van je device. Er zijn twee varianten: MagSafe op de iPhone is een magnetische aansluiting om accessoires vast te plakken en om je toestel draadloos op te laden op 15 Watt, terwijl MagSafe 3 op de Mac een magnetische kabelaansluiting is. Dit voorkomt dat je MacBook op de grond valt als er iemand over de kabel struikelt. Apple maakt kabels met MagSafe-aansluiting voor de Mac en voor de iPhone zijn er allerlei accessoires zoals de MagSafe Charger. Er zijn ook MagSafe-autohouders, MagSafe-opladers, MagSafe-powerbanks en meer. Lees ook onze gids met officiële MagSafe-accessoires. Alle uitleg over MagSafe vind je hier!

MagSafe

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.