MacBook Air in het blauw (concept).

Gerucht: ‘Apple werkt aan nieuwe MacBooks in meerdere kleuren’

Het lijkt erop dat Apple werkt aan nieuwe gekleurde MacBooks, zo beweert een bron die eerder ook al een juiste voorspelling gaf. Maar welke kleuren gaat Apple gebruiken?

Eerder dit voorjaar kwam geruchtenlekker Jon Prosser met het nieuws dat Apple werkte aan meerdere kleuren voor de nieuwe iMac. Zoals je misschien wel weet, bleek dit gerucht waar te zijn: de iMac 2021 komt in maar liefst zeven verschillende kleuren. Dezelfde bron van Prosser is nu terug en zegt dat Apple ook de MacBooks in meerdere kleuren uit gaat brengen.

‘Apple werkt aan MacBooks in meerdere kleuren’

De bron van Prosser is deze keer echter wel een stuk cryptischer dan voorheen. Hij deelt alleen een afbeelding waarop de modellen van het begin van deze eeuw op staan: de gekleurde iMac G3 en iBooks voor gewone consumenten en de wat meer krachtige modellen in bijvoorbeeld zwart voor de pro’s. De bron suggereert daarmee dat Apple deze strategie nu ook weer gaat toepassen. De bron heeft onlangs een prototype van een blauwe MacBook gezien, die er volgens hem erg mooi uit ziet. De huidige MacBook Air is er alleen in het zilver, spacegrijs en goud.

MacBook Air in het blauw (concept).
Concept van een blauwe MacBook Air (via @RendersbyIan)

Andere details zijn er eigenlijk niet. Mogelijk gaat het hier om een nieuwe MacBook Air met Apple Silicon-chip. De MacBook Air is het model dat vooral op de gewone consument gericht is, terwijl de MacBook Pro-modellen voor de professionals is. Als Apple inderdaad een MacBook in meerdere kleuren uit gaat brengen, is de MacBook Air een logische keuze. Wanneer dit model verschijnt en wat voor chip er precies in komt, is nog onduidelijk. Mogelijk gaat het om een M2-chip of een M1X-chip, een snellere versie van de huidige M1.

Eerder beweerde Bloomberg dat Apple werkt aan een nieuwe high-end MacBook Air 2021 met MagSafe. Dit model zou op z’n vroegst in de tweede helft van dit jaar uitkomen, maar kan ook pas volgend jaar in de schappen liggen. Vermoedelijk gaat het hier om hetzelfde nieuwe model, maar dat is nog niet bevestigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2021, 15:49
Bron Bron Jon Prosser
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macbook, macbook air

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het 13-inch scherm en het dunne design, dat afloopt aan de onderkant. Het meest recente model is de MacBook Air met Apple's M1-chip (eind 2020). De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte MacBook. Hij is beschikbaar in een aantal kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air
9 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.