Bloomberg: ‘Apple werkt aan dunnere high-end MacBook Air met MagSafe’

Ook de MacBook Air krijgt mogelijk dit jaar weer een nieuwe versie. Volgens bronnen werkt Apple aan een high-end MacBook Air met MagSafe, die dunner en lichter is dan de huidige variant.

Er staat voor de Mac in 2021 heel wat te gebeuren. Onlangs waren er al sterke geruchten over nieuwe MacBook Pro-modellen, waarbij de Touch Bar plaatsmaakt voor fysieke functietoetsen. Ook de MagSafe-aansluiting zou daarbij terugkeren. Maar hoe zit het met de MacBook Air? Volgens Bloomberg werkt Apple aan een gloednieuwe variant. Deze MacBook Air 2021 wordt een nieuwe krachtige versie van de huidige MacBook Air.

‘Nieuwe high-end MacBook Air 2021 met MagSafe’

Bloomberg baseert zich op bronnen die op de hoogte zijn van Apple’s plannen. Apple zou op z’n vroegst in de tweede helft van 2021 een gloednieuwe MacBook Air uit willen brengen. Het model krijgt dan de volgende generatie eigen Apple Silicon-chip en zou gezien worden als een krachtigere versie van de huidige MacBook Air. Hoewel Apple mikt op een release in de tweede helft van 2021, kan het nieuwe model ook pas in 2022 uitkomen.

Afgelopen najaar kreeg de MacBook Air als één van de eerste een eigen M1-chip van Apple. Maar naast de betere prestaties en langere accuduur, ziet het model er aan de buitenkant hetzelfde uit. Bij het nieuwe model waar Apple nu aan werkt zou dat veranderen. Apple wil de MacBook smaller maken door de randen rondom het scherm een stuk kleiner te maken.

MacBook Air M1 review: bovenkant

Het schermformaat blijft overigens wel gelijk, zo stelt de bron. Apple zou een 15-inch versie overwogen hebben, maar lijkt daar nu vanaf te zien. De nieuwe krachtige MacBook Air krijgt dus net als het huidige model een 13-inch display.

‘Met MagSafe en meer’

Ook MagSafe zou bij dit model terugkeren. Hierdoor kun je de oplaadkabel magnetisch aan de MacBook aansluiten. Dit voorkomt ook dat de MacBook van tafel of bureau meegesleurd wordt als iemand achter je oplaadkabel blijft hangen. MagSafe was een geliefde aansluiting, maar sinds de overstap naar usb-c zag Apple daar vanaf. Verder heeft het nieuwe model volgens de bron een set van usb 4-poorten.

Bekijk ook

Vooruitblik: Mac in 2021, 6 verwachtingen voor nieuwe MacBooks en desktops

2021 lijkt een belangrijk jaar voor de Mac te gaan worden. Van nieuw ontworpen MacBooks tot een gloednieuwe iMac, allemaal met Apple's eigen chips: in deze vooruitblik op de Mac in 2021 lees je wat je kan verwachten.

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.