Logitech Harmony Elite

Logitech stopt met universele Harmony-afstandsbediening

Handig voor bij de Apple TV
Logitech stopt officieel met de Harmony universele afstandsbedieningen. Ze vormden een alternatief voor het bedienen van je Apple TV.

De Siri Remote van de Apple TV staat erom bekend dat het nogal minimalistisch is. Apple probeert je met een beperkt aantal knoppen niet in verwarring te brengen. Daardoor is de kans groter dat je spontaan op de juiste knop drukt. Wie liever wel gedetailleerde controle over de knoppen heeft, kan kiezen voor een universele afstandsbediening. Logitech Harmony is daarbij de bekendste, maar ook een van de duurste oplossingen. Helaas stopt de fabrikant er nu mee.


Harmony stopt na twintig jaar
Logitech heeft Harmony niet zelf ontwikkeld. Het bedrijf kreeg het in handen in 2004 door een overname, toen de startup al drie jaar bestond. In 2013 waren er plannen om de Harmony-divisie te verkopen, maar dat gebeurde niet.

Logitech Harmony Companion

Na jarenlange geruchten dat Logitech met de Harmony-afstandsbedieningen wilde stoppen is de knoop nu definitief doorgehakt. De universele afstandsbediening gaat verdwijnen. Logitech zal ze niet meer fabriceren. Wel zullen ze nog gewoon te koop zijn en worden ze nog ondersteund, totdat de voorraden op zijn. Volgens de fabrikant kun je ook nu nog gewoon eentje aanschaffen en er nog jarenlang gebruik van maken.

Logitech Harmony Elite

Support en updates gaan gewoon door
Logitech heeft geruststellende woorden voor klanten die een Harmony hebben gekocht:

We verwachten geen gevolgen voor onze klanten door deze aankondiging. We zijn van plan om onze Harmony-community en nieuwe Harmony-klanten te ondersteunen, inclusief toegang tot onze software en apps om de afstandsbedieningen in te stellen en te beheren. We zijn ook van plan om door te gaan met het updaten van het platform en het toevoegen van apparaten aan onze Harmony-database. Klantenservice en garantie zullen ook in de toekomst blijven bestaan.

Logitech Harmony Hub

Het voordeel van Harmony is dat je met één afstandsbediening vrijwel al je entertainment-apparaten in de huis kunt aansturen. Enerzijds kan dat verwarrend zijn (“wow, veel knopjes!”) maar het voorkomt ook dat je met drie remotes op de bank zit te jongleren. Je kunt er je tv, audiosysteem en soms ook smart home-apparaten mee aansturen. De Logitech Harmony Hub is speciaal bedoeld voor aansturing van allerlei apparaten vanaf je smartphone of tablet. Je kunt bjivoorbeeld het tv-kanaal wisselen, de lichten bedienen en meerdere apparaten laten reageren in een scene, die bij Harmony een ‘ervaring’ wordt genoemd.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.