Logitech brengt goedkopere Harmony Hub voor iOS in augustus uit

De Logitech Harmony Hub is vanaf augustus te koop voor ca. 100 euro. Logitech
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

harmony hubLogitech gaat in augustus de Harmony Hub los op de markt brengen. Deze hub maakt van je iPhone een persoonlijke universele afstandsbediening. Afgelopen april kondigde Logitech deze reeks accessoires al aan. Het gaat om de Harmony Ultimate en Harmony Smart Control, die via de Harmony Hub te bedienen zijn met een iPhone of Android-toestel. Vanaf augustus zal een losse Harmony Hub in Amerikaanse en Europese winkels verkrijgbaar zijn voor de prijs van $99. De Europese prijs zal rond de €100 liggen.

harmony-ultimate-features-iconsDe Harmony Hub wordt gratis meegeleverd bij de duurdere producten van Logitech, maar is straks dus ook los te koop. Voorheen was je zo’n €350 kwijt aan een Harmony-afstandsbediening en Hub.

Via deze hub kun je maximaal 8 apparaten bedienen vanaf je iPhone. De app communiceert met de hub, die voorzien is van Wi-Fi, RF- en IR-technologie. Met de Harmony Ultimate kun je bijvoorbeeld ook Philips Hue-lampen bedienen, de tv inschakelen, een dvd starten en één van de 50 favoriete kanalen kiezen.

Logitech benadrukte dat ze van plan zijn om de Harmony-producten op de markt te blijven brengen. Er waren aanvankelijk plannen om de tak die afstandbedieningen produceert te verkopen. Afgelopen maart werd nog aangekondigd dat er ontslagen zouden vallen, omdat er een verlies van $180 miljoen was geboekt. De verkoopcijfers waren 14% gedaald. Maar de aankondiging van de Harmony Ultimate Hub heeft volgens het bedrijf zodanige interesse van consumenten gewekt, dat er weer hoop gloort. Een blogposting legt verdere mogelijkheden uit. Andere plannen waar Logitech mee bezig is, is een gamecontroller met Made for iPhone-certificaat. En het bedrijf blaakt weer van zelfvertrouwen, want ze namen een paar weken geleden de makers van het TidyTilt iPhone-hoesje over.

remotes-overview-page-2013

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2013, 17:48
Categorie Accessoires
Onderwerpen harmony, logitech

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.