Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
SwitchBot watersensor

Nieuw van SwitchBot: watersensor, vernieuwde camera’s en universele remote

SwitchBot is van plan om een reeks nieuwe producten uit te brengen. Naast een lekkagedetector staan er ook vernieuwde camera's op de planning. En er komt een interessante universele afstandsbediening aan, die wel eens het Logitech Harmony-platform zou kunnen vervangen.

We beginnen met een accessoire dat nu al te koop is: een lekkagesensor, bedoeld voor de keuken, badkamer, kelder en andere ruimtes waar je last zou kunnen hebben van waterlekkage. Deze heeft een IP-rating 67 en geeft een alarm van 100 decibel als er vocht gedetecteerd wordt. Er zijn twee varianten: het goedkoopste model kost 22 euro en is nu al verkrijgbaar, terwijl er ook een uitgebreider model met sensorkabel van 1 meter is, waarmee je op moeilijk bereikbare plaatsen kunt meten. Deze is 2 euro duurder. Hiermee zou je de sensorkabel bijvoorbeeld achter de wasmachine kunnen neerleggen. De sensor werkt op twee AAA-batterijen die 18 maanden meegaan. Je krijgt een melding in de SwitchBot-app als de batterijen bijna leeg zijn.

De waterdetector is voorzien van Bluetooth- en wifi (2.4GHz)-verbinding en vereist geen hub. De fabrikant spreekt bij services van derden over Siri, Google Home, Amazon Alexa, IFTTT en Samsung SmartThings. De sensor is te koppelen aan andere onderdelen van het SwitchBot-ecosysteem, waarbij je met spraakopdrachten de status kunt controleren in geval van lekkage.

SwitchBot watersensor

SwitchBot had al langer een binnen/buitenthermometer waarmee je de temperatuur en luchtvochtigheid zowel binnen als buiten kunt meten. Ook die kost rond de 20 euro. Ben je op zoek naar een HomeKit-watersensor dan is er nog wel wat meer keuze, zoals lekkagedetectoren van Eve, Meross, Aqara en IKEA.

Bekijk ook

Voorkom waterschade met deze slimme watersensoren met HomeKit

Heb je regelmatig last van lekkage in je kelder of bij de wasmachine en wil je daarvan vroegtijdig op de hoogte gehouden worden? Check dan deze watersensoren met HomeKit!

Nieuwe camera’s van SwitchBot

Naast deze watersensor is SwitchBot dit jaar ook van plan om camera’s met een verbeterde resolutie uit te brengen. De Pan/Tilt Cam krijgt een 3K-resolutie, terwijl dit voorheen 2K was. Deze camera kan 360 graden ronddraaien en 115 graden kantelen. Je kunt nu microSD-kaarten met meer opslag gebruiken. Deze camera komt naar verluidt in juli 2024 uit voor 80 euro, terwijl het huidige model nog maar sinds december vorig jaar in de winkel ligt en rond de 50 euro kost. Heb je geen behoefte aan 3K, dan zou je dus nog prima uit de voeten kunnen met deze vrij recente ‘oude’ camera.

SwitchBot Outdoor Cam

De SwitchBot Outdoor Spotlight Cam (zie foto) krijgt een update van 1080p naar een 2K-resolutie maar houdt verder hetzelfde design. Deze kogelronde buitencamera komt naar verwachting ook in juli uit voor een prijs van 110 euro. Het huidige model kost rond de 100 euro.

Universele SwitchBot remote met Matter-support

SwitchBot is van plan om een universele afstandsbediening voor je smart home uit te brengen. Hiermee kun je airco’s, televisies en diverse andere apparaten op afstand bedienen.

SwitchBot Remote

De remote heeft bovenaan een scherm met programmeerbare knoppen, die je in de SwitchBot-app met zelfgekozen sneltoetsen kunt vullen. Daaronder zijn enkele fysieke knoppen aanwezig voor bijvoorbeeld volume (+/-) en zenders (op/neer). Er is een knop om het geluid te muten en een groot rond wiel om de cursor in verschillende richtingen te kunnen bewegen. Matter-ondersteuning zorgt ervoor dat het accessoire met gangbare smart home-protocollen overweg kan, maar voor sommige functies is nog wel de SwitchBot Hub vereist.

De informatie blijkt uit een reviewers guide van SwitchBot, waarin wordt gesproken over een release in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Het lijkt erop dat de SwitchBot Remote ook infrarood ondersteunt, waardoor het een opvolger kan zijn van het inmiddels opgedoekte Logitech Harmony-platform. Hiermee kon je onder andere je Apple TV bedienen, maar het verving ook de afstandsbediening van de tv. Logitech is ermee gestopt, maar ze zijn soms nog gewoon verkrijgbaar voor prijzen rond de 200 euro.

Logitech Harmony Elite
De Logitech Harmony was een populaire universele afstandsbediening… totdat Logitech ermee stopte.

De SwitchBot Remote wordt een stuk goedkoper: die gaat rond de 60 dollar kosten. Veel andere afstandsbedieningen zoals de Sofabaton (€250) en de Ava Home Remote (ca. €1.200) liggen op een heel ander prijsniveau, waardoor SwitchBot wel eens een winnaar in handen zou kunnen hebben.

Maar er komt nog meer aan, want binnenkort kun je op iCulture.nl een review lezen van het gloednieuwe SwitchBot-deurslot.

Bekijk ook

SwitchBot Lock Pro: vernieuwd deurslot met Matter (en HomeKit)

Smart home-aanbieder SwitchBot heeft de SwitchBot Lock Pro aangekondigd in aparte varianten voor de EU en de VS. Het gemotoriseerde deurslot werkt met Matter en is daardoor ook geschikt vor HomeKit.

Reacties: 0 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.