Lifx Clean lamp

LiFX kondigt antibacteriële lamp LiFX Clean aan

LiFX Clean is een slimme antibacteriële lamp, die binnenkort in Europa op de markt komt. Hij wordt gemaatk door Buddy Technologies en werkt met HomeKit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

LiFX Clean antibacteriële lamp

Als je naar het aanbod van slimme lampen kijkt, dan is het probleem wel dat alles op elkaar lijkt. Elke fabrikant heeft wel een lamp met retro gloeidraden in het assortiment en een reeks lampen met kleine en grote fitting. Buddy Technologies, de fabrikant van het merk LiFX, biedt voor de verandering eens iets dat wél uniek is. Met de LiFX Clean kun je oppervlakken en de omringende lucht desinfecteren. Na een succesvolle test, waarin ook naar de veiligheid is gekeken, is de lamp nu klaar om op de markt te komen in Europa (inclusief UK), Australië en Nieuw-Zeeland. Voor de VS en Canada zijn meer testen nodig.


De lamp geeft op de normale wijze verlichting, maar vernietigt daarbij ook schadelijke bacteriën, zo claimt de fabrikant. Het uiterlijk is afgeleid van de bestaande LiFX A19/A60 lampen en je kunt er wit licht en gekleurd licht mee instellen. Dit doe je via de LiFX-app of via slimme assistenten zoals Alexa, Google Home en Siri. Het werkt namelijk ook met HomeKit.

Lifx Clean lamp

Veilig voor mensen en dieren
De lamp gebruikt 405 nanometer High Energy Visible (HEV) licht, dat volgens de fabrikant veilig is voor mensen, dieren en planten. Er wordt ook nog gekeken of de lamp het SARS-CoV-2 virus (dat verantwoordelijk is voor COVID-19) kan vernietigen, maar de fabrikant kan dat nog niet claimen. De lamp kost €69,99 per stuk en kan bijvoorbeeld handig zijn op plekken waar veel handen oppervlakken aanraken, zoals deurhendels en stangen in een trein of metro.

De lamp komt in het vierde kwartaal op de markt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.