Lifx Clean lamp

LiFX kondigt antibacteriële lamp LiFX Clean aan

LiFX Clean is een slimme antibacteriële lamp, die binnenkort in Europa op de markt komt. Hij wordt gemaatk door Buddy Technologies en werkt met HomeKit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

LiFX Clean antibacteriële lamp

Als je naar het aanbod van slimme lampen kijkt, dan is het probleem wel dat alles op elkaar lijkt. Elke fabrikant heeft wel een lamp met retro gloeidraden in het assortiment en een reeks lampen met kleine en grote fitting. Buddy Technologies, de fabrikant van het merk LiFX, biedt voor de verandering eens iets dat wél uniek is. Met de LiFX Clean kun je oppervlakken en de omringende lucht desinfecteren. Na een succesvolle test, waarin ook naar de veiligheid is gekeken, is de lamp nu klaar om op de markt te komen in Europa (inclusief UK), Australië en Nieuw-Zeeland. Voor de VS en Canada zijn meer testen nodig.

De lamp geeft op de normale wijze verlichting, maar vernietigt daarbij ook schadelijke bacteriën, zo claimt de fabrikant. Het uiterlijk is afgeleid van de bestaande LiFX A19/A60 lampen en je kunt er wit licht en gekleurd licht mee instellen. Dit doe je via de LiFX-app of via slimme assistenten zoals Alexa, Google Home en Siri. Het werkt namelijk ook met HomeKit.

Lifx Clean lamp

Veilig voor mensen en dieren
De lamp gebruikt 405 nanometer High Energy Visible (HEV) licht, dat volgens de fabrikant veilig is voor mensen, dieren en planten. Er wordt ook nog gekeken of de lamp het SARS-CoV-2 virus (dat verantwoordelijk is voor COVID-19) kan vernietigen, maar de fabrikant kan dat nog niet claimen. De lamp kost €69,99 per stuk en kan bijvoorbeeld handig zijn op plekken waar veel handen oppervlakken aanraken, zoals deurhendels en stangen in een trein of metro.

De lamp komt in het vierde kwartaal op de markt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2020, 8:44
Bron Bron HomeKitNews
Categorie Accessoires
Onderwerpen lamp, smart home, verlichting

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.