Lidl smart home met HomeKit

Lidl smart home-producten nu geschikt voor HomeKit

Dankzij nieuwe hub
Lidl geeft je nu de mogelijkheid om de smart home-spullen van het huismerk Silvercrest met HomeKit te bedienen. Je moet hiervoor wel de speciale Silvercrest-hub met HomeKit in huis halen. Die kost 25 euro.
Update 27 maart 2022: Deze producten zijn nu in de Nederlandse webshop van Lidl te koop.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 25 februari 2022.

Lidl HomeKit-hub

In de Nederlandse webshop van Lidl troffen we alleen nog de oude modellen van de Silvercrest-hub aan. Die zijn nog niet HomeKit-geschikt. In de Duitse webshop is de HomeKit-variant al wel verkrijgbaar, voor dezelfde prijs die Lidl voorheen ook hanteerde: 25 euro. De hub was al geschikt voor Zigbee-producten.

Lidl met HomeKit

Lidl maakt gebruik van de technologie van Tuya, dat eerder al Matter-support beloofde. Dit is een gigantische speler die ook de smart home-software van allerlei andere merken maakt. Van Action tot Kruidvat en HEMA: het draait allemaal op de software van Tuya.

Lidl smart home met HomeKit

Lidl kondigde de HomeKit-ondersteuning al een jaar geleden aan en paste de Lidl Home-app er al eerder voor aan. Het werkt hetzelfde als bij IKEA: je kunt nu HomeKit-producten van Silvercrest aan de hub toevoegen en kunt ze vervolgens bedienen. De budgetsupermarkt verkoopt onder andere rookmelders, slimme stekkers, bewegingsmelders, lampen en camera’s. Die zullen niet allemaal in je Woning-app verschijnen, aangezien ze niet allemaal geschikt zijn. Wel kun je de nieuwere Zigbee-producten gebruiken, zoals de €10 kostende slimme stekker.

Bekijk ook

Goedkope lampen van Kruidvat, Action, Lidl en Hema: een goed idee?

Opeens zie je het overal: heel veel winkelketens hebben slimme lampen van eigen merk. Hebben ze zelf iets ontwikkeld? Nee, ze maken bijna allemaal gebruik van de techniek van één bedrijf.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.