Lidl smart home met HomeKit

Reacties voor: Lidl smart home-producten nu geschikt voor HomeKit

Dankzij nieuwe hub
Lidl geeft je nu de mogelijkheid om de smart home-spullen van het huismerk Silvercrest met HomeKit te bedienen. Je moet hiervoor wel de speciale Silvercrest-hub met HomeKit in huis halen. Die kost 25 euro.

Reacties: 13 reacties

  1. Ik zou even op het www kijken naar de achtergrond van Tuya. Voordat goedkoop duurkoop wordt en je data ergens terecht komt waar je het niet wilt hebben.

  2. Toen ik het zag gelijk een bridge gekocht. Helaas op moment van schrijven werkt het nog niet.
    Leuk spul, enkel hopelijk snel HomeKit ondersteuning.

  3. Philips Hue is veilig. En duurder maar die lampen gaan jaren mee.

  4. Net de nieuwe hub al bij een Lidl filiaal gespot 👍🏻

  5. Weet iemand of dit soort electronica via homekit dan wel veilig is? Of blijft tuya gewoon een trojan in je huis?

  6. @T: Wellicht dat een HomeKit enabled router hier uitkomst voor kan bieden. Daarbij is het mogelijk om de internet connectie uit te zetten voor specifieke apparaten, waaronder de bridge niet meer online kunnen. Iets leuks om te testen @Gonny?

  7. Ook in België reeds te koop voor €19,99

  8. Ik heb zoveel homekit accessoires dat ik ze niet meer eenvoudig terug kan vinden. Weet iemand hoe je een accessoire kunt zoeken?

  9. UPDATE: inmiddels is de HomeKit versie direct via de website van Lidl zelf te bestellen.

  10. Ik snap het hele nut niet zo van smarthome. Als je moeilijk terneer ben snap ik het maar anders kun je best even opstaan.

    Dit soort spul is over een jaar of 7 niet meer ondersteund. Moet je dan al je lampen en rookmelders gaan vervangen. Ik heb hier lampen die al 20 jaar mee gaan.

  11. @Maarten: Goede automatiseringen kunnen je naast gemak ook energiebesparingen opleveren. Ik heb overigens al 1e generatie Hue lampen in m’n huis (uit 2013) die het nog steeds prima doen en softwarematig nog steeds alle functies hebben die nieuwe hue lampen ook hebben. Hetzelfde geldt voor m’n Nest rookmelders die ik al 7 jaar heb. Die gaan de 10 jaar makkelijk halen (en dan moet je rookmelders sowieso vervangen).

    on topic: ik zou iedereen aanraden ver weg te blijven van het tuya platform, aangezien het privacy technisch echt de ergste van de ergsten is ….

  12. Origineel geplaatst door Maarten
    Ik snap het hele nut niet zo van smarthome. Als je moeilijk terneer ben snap ik het maar anders kun je best even opstaan.

    Dit soort spul is over een jaar of 7 niet meer ondersteund. Moet je dan al je lampen en rookmelders gaan vervangen. Ik heb hier lampen die al 20 jaar mee gaan.

    Het is inderdaad vooral een stuk gemak. In plaats van 7 lampen in huis aan te doen gaat dat nu elke avond automatisch. En automatisch een beetje gedimd naarmate het donkerder wordt buiten. Verder gaat automatisch de buitenverlichting aan als de camera’s beweging zien. Gaat de elektrische deken van m’n vriendin vanzelf aan en uit. Zet de koolmonoxide melder vanzelf de thermostaat omlaag (en dus de ketel uit) als er een melding is enz enz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.