Olympische Spelen in Tokio live kijken en volgen op iPhone, iPad en Apple TV

De Olympische Spelen 2020 volgen en live kijken? Dat doe je met deze apps voor iPhone, iPad en Apple TV. Met video's, nieuws, standen en info over alle sporters en evenementen. Kijk via Eurosport, NOS en blijf op de hoogte met de samenvattingen, standen en nieuws.

Beste Olympische Spelen apps: Hoe kijk ik Olympische Spelen 2020 op een iPhone en iPad?

De Olympische Spelen 2020 (in 2021) van Tokio staan voor de deur. In Tokio wordt bij 33 sporten gestreden om de gouden plak. Er is een recordaantal van 339 gouden medailles te winnen. Ook leuk om te weten: het is de tweede keer dat de Spelen in Japan worden gehouden, want in 1964 vonden de Zomerspelen ook plaats in Tokio. Vanuit Nederland doen meer dan 300 atleten mee, terwijl de Belgische delegatie in Tokio 112 atleten telt.

De Olympische Spelen in Tokio vinden een jaar later plaats dan gepland, vanwege de coronapandemie. Officieel heet het evenement dan ook nog steeds Olympische Spelen 2020, maar voor het gemak spreken we ook over de Olympische Spelen 2021.

Waar kan ik de Olympische Spelen 2021 kijken?

Eurosport heeft het recht om alle sporten van de Olympische Spelen 2020 uit te zenden op Eurosport 1, Eurosport 2 en via de Eurosport Player. Dit geldt voor de periode 2018-2024 in heel Europa. De NOS krijgt een sub-licentieovereenkomst voor de audiovisuele rechten en radiorechten. De sportwedstrijden zijn behoorlijk populair. De vorige spelen in Rio de Janeiro werden alleen bij de NOS al door 11,8 miljoen Nederlanders bekeken. Misschien gaan de spelen dit jaar nog wel meer kijkers trekken, omdat er nu ook geen buitenlands publiek aanwezig kan zijn vanwege de pandemie.

Olympische Spelen 2020 mascottes

Wanneer is de openingsceremonie?

De openingsceremonie van de Olympische Spelen 2020 is op vrijdag 23 juli om 13:00 uur Nederlandse tijd. Voor Nederland zullen Churandy Martina en Keet Oldenbeuving de vlaggendragers zijn. Voor België zijn dat Nafi Thiam en Felix Denayer.

De Olympische Spelen 2020 zelf loopt van 23 juli 2021 tot en met 8 augustus 2021.

Olympische Spelen in je agenda zetten

Wil je geen enkele wedstrijd missen, dan kun je alle wedstrijden in je agenda zetten. Er bestaat een downloadbare agenda met álle wedstrijden van alle landen. Zet de wedstrijden met deze link in je agenda. Let op: maak hiervoor eerst een aparte agenda aan in de Agenda-app, anders staan de wedstrijden tussen al je belangrijke afspraken. Een aparte agenda kun je gemakkelijk in- en uitschakelen. In de genoemde agenda-link zijn de finales te herkennen aan een medaille-emoji.

Wil je liever een aparte app gebruiken voor het schema per sport en per land? Dan kun je het beste de officiële app van de Olympische Spelen downloaden. De app biedt geen ondersteuning voor de Agenda-app op je iPhone en iPad, maar in je account kun je wel enkele voorkeuren opslaan.

Bekijk ook onze tip over externe kalenders toevoegen op je iPhone voor meer informatie over deze functie.

Olympische Spelen 2020 live kijken op iPhone, iPad en Apple TV

Vanaf de openingsceremonie op vrijdag 23 juli tot de sluiting, twee weken later op zondag 8 augustus, je mist geen moment met deze apps. Hou wel rekening met het tijdsverschil van 7 uur, waardoor veel sportevenementen al in de vroege ochtend zullen plaatsvinden. Op het moment dat jij ‘s avonds thuiskomt van je werk en om 19:00 uur op de bank ploft is het in Tokio al 2:00 uur ‘s nachts. Dat wordt dus vooral samenvattingen kijken en je wekker heel vroeg zetten!

TV apps voor de Olympische Spelen

We beginnen met een overzicht van apps waarmee je de spelen kunt kijken. Deze zijn niet verbonden aan een aanbieder zoals Ziggo of KPN. Je kunt ze dus altijd gebruiken, ongeacht waar jij thuis je abonnement hebt.

Eurosport / discovery+

Eurosport heeft de Europese televisierechten voor de Olympische Spelen van 2018, 2020, 2022 en 2024 gekregen, dus ook voor deze editie. Elke seconde is live en on-demand in de Eurosport Player te bekijken. Meer dan 860 uur live-sport, herhalingen en highlights houden je op de hoogte, voorzien van Nederlandstalig commentaar. Eurosport gaat meer dan 100 evenementen live en on demand aanbieden via de Eurosport Player. Wil je hier niet voor betalen, dan kun je beter naar Eurosport via je tv-aanbieder kijken (zie verderop) want Eurosport 1 zit bij veel aanbieders in het basispakket.

Eurosport zendt dagelijks Medal Zone uit, waardoor je niets hoeft te missen van alle actie. Je kunt een abonnement nemen op discovery+, waar Eurosport onderdeel van is. Dit kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 voor het eerste jaar.

NOS

In tientallen landen is Eurosport een samenwerking aangegaan met de publieke omroep, ook in Nederland. De NOS heeft een sub-licentieovereenkomst. Naast livesport heeft de NOS ook programma’s waarin de hoogtepunten van de dag te zien zijn. De NOS zal elke dag het NOS Tokio Journaal uitzenden en daarbij de nadruk leggen op Nederlandse sportprestaties. Ook via de NOS-app op de Apple TV kun je sport kijken.

NOS app Olympische Spelen 2020

De NOS-app heeft een speciale sectie voor de Olympische Spelen 2020. Je kunt voor alles een herinnering krijgen en uiteraard al het nieuws volgen in tekst- en videovorm. De medaillespiegel van de top 3 en Nederland vind je onderin het overzicht. Het is allemaal te vinden in de sportsectie van de NOS-app.

NPO

Heb je iets gemist? Via de NPO-app kun je alle belangrijke momenten van de Olympische Spelen terugzien. De app heeft helaas geen speciale sectie voor sport, dus je moet wel zelf een evenement zoeken. Populaire evenementen worden dan weer wel op de voorpagina gezet als er veel naar wordt gezocht. De NPO-app is ook op de Apple TV beschikbaar.

NLZiet

Heb je geen regulier TV abonnement, maar zou je dat nu wel handig vinden? Dan kun je een abonnement op NLZiet overwegen. Deze online-dienst kost €7,95 per maand, maar is de eerste maand gratis. Je zou dus gratis naar de Olympische Spelen kunnen kijken, maar let wel: NLZiet biedt geen optie voor Eurosport. De dienst werkt onder meer samen met de NPO, dus het is vooral nuttig als je graag een aparte TV-app wil voor de Olympische Spelen en niet alles via de NOS-app wil doen.

Olympische Spelen via je TV aanbieder

Bij de meeste TV aanbieders kun je de Olympische Spelen live volgen via de normale aanbieders waar veel mensen al een abonnement hebben. Ziggo, KPN en T-Mobile hebben allemaal eigen apps. Bij deze aanbieders zit Eurosport 1 in het basispakket, dus het zal voor de meeste mensen niet nodig zijn om extra bundels af te sluiten. Heb je hier wel interesse in, bekijk dan bij je provider wat het kost.

Bekijk ook onze gids met apps voor televisie kijken met je iPhone. Een handig overzicht voor iedereen die nog geen dienst heeft gekozen.

Olympische Spelen 2020 nieuws en standen volgen

Lukt het niet om de Olympische Spelen live te volgen, heb je behoefte aan een tweede scherm tijdens de uitzending of wil je informatie en nieuws erop naslaan? Deze apps voor de Olympische Spelen raden we je aan, naast de NOS-app die we eerder al hebben genoemd.

Olympics

Dit is de officiële app voor de Olympische Spelen. De app wordt uitgegeven door het Internationaal Olympisch Committee (IOC) en maakt gebruik van allerlei handige functies. Je vindt uiteraard nieuws over alle sporters en evenementen en je kunt alle informatie over het programma vinden. Tijdens evenementen geeft de app live updates over de stand. Ook handig: je vindt de spelregels van alle sporten in video en tekst terug. Zo kun je meepraten over de puntentelling alsof je ervoor geleerd hebt.

Olympics app

In de Olympics-app kun je een account aanmaken met je Apple ID. Je voegt maximaal 8 favoriete sporten toe en je geeft aan wat voor meldingen je wil ontvangen. Uiteraard kun je je favoriete land opgeven. Dit land wordt dan getoond op de beginpagina, zodat je snel ziet welke evenementen eraan komen en hoeveel medailles er zijn gewonnen.

NU.nl

De app van NU.nl heeft de optie om notificaties voor sportnieuws aan of uit te zetten. Je kunt ervan uitgaan dat iedere medaille voor Nederland via deze weg wordt gedeeld door de redactie van NU.nl. Helaas is er geen speciale sectie met nieuws over de Olympische Spelen, maar de algemene sportsectie zal tijdens deze periode ongetwijfeld vol staan met nieuws over de spelen.

YouTube

Op het YouTube-kanaal van het IOC kun je tijdens de Olympische Spelen allerlei leuke video’s zien. Kijk naar herhalingen van wedstrijden, korte documentaires, uitleg en vooruitblikken. In de YouTube-app kun je meldingen inschakelen, voor als je niets wil missen.

Sonic op de Olympische Spelen

Bij een Olympisch evenement in Japan kan game-ontwikkelaar SEGA natuurlijk niet ontbreken. Tijdens deze editie van de spelen kun je de officiële game ook downloaden: Sonic op de Olympische Spelen. De mobiele game is gedeeltelijk gratis en bevat allerlei minigames gebaseerd op echte sporten. Zo kun je hordelopen door het stadion en de hoofdstad Tokio verkennen.

Zoals we gewend zijn van Sonic moet je het opnemen tegen de kwaadaardige Dr. Eggman. Door alle minigames te spelen verdrijf je de boeman en worden de spelen weer één groot spektakel.

Speciale Apple Watch-bandjes voor de Olympische Spelen

Draag je een Apple Watch en wil je graag nóg een manier hebben om #TeamNL of #TeamBelgium dicht bij je te houden? Dan kun je bij Apple een speciaal bandje kopen met de vlag van je land. In het verleden verschenen deze bandjes exclusief voor sporters, maar in 2021 kun je ze gewoon bij Apple scoren voor €49.

Apple Watch International Collection: Nederland en België.

De bandjes uit de Apple Watch International Collection zijn bij Apple verkrijgbaar. Elk bandje van elk land is in de Apple Store te koop. De prijs van de bandjes is €49. Je kunt ook de Nederlandse vlag op je Apple Watch wijzerplaat zetten. We hebben ook een versie voor de Belgische vlag.

Bekijken:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2021
Categorie Apps
Onderwerpen olympische spelen, sport
Devices Apple TV, iPad, iPhone
Software iOS, iPadOS, tvOS