LG smart-tv met Apple Music app.

LG voegt als eerste Dolby Atmos toe aan Apple Music-app voor smart-tv’s

De Apple Music-app op smart-tv's van LG ondersteunt nu Dolby Atmos. LG is het eerste tv-merk dat de functie toevoegt.

Al sinds 2021 kun je Apple Music in Dolby Atmos-kwaliteit luisteren, maar daarvoor heb je wel een geschikt apparaat nodig. Gelukkig kan dat op heel veel manieren: via je iPhone, iPad, Mac, HomePod, AirPods en via een Apple TV 4K in combinatie met een geschikte televisie. Maar als je geen Apple TV 4K hebt en wel via je televisie wil luisteren, stond je met lege handen. Voor bezitters van een LG-televisie is er nu goed nieuws, want de standaard ingebouwde Apple Music-app heeft ondersteuning voor Dolby Atmos gekregen.

Dolby Atmos in LG Apple Music-app

FlatPanelsHD maakte als eerste melding van de update. Met de nieuwste versie van de app, kun je in de instellingen aangeven dat je Dolby Atmos-kwaliteit automatisch wil gebruiken indien dit beschikbaar is. Het is op dit moment niet duidelijk welke tv-modellen van LG precies geschikt zijn, maar het vermoeden is dat het in ieder geval geldt voor alle modellen uit 2020 en nieuwer die ondersteuning bieden voor Dolby Atmos.

Op Apple Music is inmiddels heel veel muziek met Dolby Atmos beschikbaar. Dankzij Dolby Atmos klinkt de muziek ruimtelijker. Het beste effect krijg je met een geschikte soundbar en surroundset, al kunnen de ingebouwde speakers van LG-tv’s het ook afspelen.

Momenteel zijn er nog maar twee fabrikanten die een Apple Music-app op de smart-tv hebben: LG en Samsung. Samsung had in 2020 de primeur, maar is nu dus qua mogelijkheden ingehaald door LG. Of Samsung-tv’s ook ondersteuning krijgen voor Dolby Atmos, is nog niet bekend.

Bekijk ook

Dolby Atmos luisteren op de iPhone, iPad en Mac

Je kunt audio ruimtelijk beluisteren in Dolby Atmos-kwaliteit op je iPhone, iPad, Mac, Apple TV 4K en meer. Dit werkt voor Apple Music, maar ook voor films en video's van streaming videodiensten. Zo krijg je een ruimtelijke ervaring. Hoe schakel je Dolby Atmos in, wat heb je nodig en hoe ontdek je geschikte content? Dat lees je hier!

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.