HBO Max juni 2024

Vernieuwde HBO Max gaat in juni 2024 van start met content van Discovery+

Wat betekent het voor jouw abonnement?
HBO Max wordt vernieuwd en wordt samengevoegd met discovery+. De nieuwe streamingdienst gaat voorjaar 2024 wereldwijd van start onder de naam MAX. Behalve in de Benelux, waar Omroep MAX de naam al in handen heeft. Dit moet je weten als abonnee van HBO Max!

In maart 2022 ging in Nederland HBO Max van start en inmiddels heeft de streamingdienst een aantal succesnummers op z’n naam staan met bijvoorbeeld de populaire serie The Last of Us. De dienst is inmiddels wereldwijd een bekende naam geworden. Maar lang gaat dat niet meer duren: HBO Max zal in veel landen de nieuwe naam MAX krijgen. Behalve in Nederland, waar Omroep MAX bezwaar heeft gemaakt tegen de nieuwe naam. In de VS is Max begin 2023 al van start gegaan en in 2024 zal de rest van de wereld volgen. We krijgen weliswaar geen andere naam, maar er gaat toch iets veranderen voor Nederlandse kijkers: HBO Max en Discovery+ worden samengevoegd. Wat gaat er voor jou veranderen? Vooral over de prijs en de beloofde levenslange korting zijn er veel vragen.

Streamingdienst HBO Max krijgt in Nederland vanaf juni 2024 ook content van Discovery+. Dat is bekendgemaakt via X, het voormalige Twitter. Via de vernieuwde streamingdienst kun je dan kijken naar series en films van HBO, HBO Max, Warner. Bros Studios, Discovery Channel en Food Network. In Nederland blijft de naam gewoon HBO Max. De streamingdienst zal ook naar België komen en zal daar ook de naam HBO Max krijgen. Een datum voor de release is nog niet bekendgemaakt. Ook is nog niet bekend hoe de accounts van klanten overgezet gaan worden en welk type abonnement zij krijgen.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

De vernieuwde streamingdienst MAX komt in het voorjaar van 2024 naar 22 Europese landen, waaronder Nederland. Het concern heeft dit maandag gemeld op de MIPCOM, een grote televisiebeurs in Cannes. In de Benelux zal de dienst echter HBO Max blijven heten, zoals we in onze update van 8 oktober meldden. In het voorjaar van 2024 zijn de eerste 22 Europese landen aan de beurt. Later in 2024 volgen Frankrijk en België, twee landen die momenteel nog geen HBO Max hebben. De nieuwe streamingdienst voegt de content van HBO Max en discovery+ samen. Daarnaast kun je kijken naar bijna alle films van Warner Bros. Studios en veel content van Discovery Channel en Food Network. De nieuwe abonnementsprijzen zijn nog niet bekendgemaakt en we weten ook nog niet hoe het afloopt met de ‘levenslange’ korting van 50% die de pioniers hebben gekregen.

In Nederland en België is sprake van een unieke situatie. Terwijl HBO Max overal ter wereld in 2024 de naam gaat wijzigen naar Max, blijft in de Benelux de naam HBO Max gewoon bestaan. Dit is besloten na gesprekken tussen het Amerikaanse moederbedrijf Warner Bros/Discovery en Omroep MAX. Omroepbaas Jan Slagter overwoog juridische stappen, aangezien zijn organisatie in de Benelux al de merknaam MAX gebruikt. Slagter deponeerde de naam voor de Benelux toen hij zijn omroep in 2005 oprichtte. Aangezien het in beide gevallen om audiovisuele media gaat, zou er naamsverwarring kunnen ontstaan.

Slagter gaf in een reactie aan het ANP aan, dat hij toevoegingen zoals HBO Max of VRT Max niet erg vindt. “Maar puur MAX is verwarrend. Dat zijn wij namelijk in de Benelux. Oók als we tegenover een grote reus als Warner Bros/Discovery staan.” MAX is een samenvoeging van het huidige HBO Max en discovery+. In de Verenigde Staten is de naamswijziging al doorgevoerd, terwijl het elders op de wereld in 2024 moet gaan plaatsvinden. Behalve in de Benelux. Dat is de enige regio waar de naam HBO Max blijft bestaan.

Hieronder lees je ons eerdere artikel van 13 april 2023.

HBO Max wordt Max (behalve in Nederland)

In een tweet laat HBO Max Nederland weten dat de dienst in 2024 in Nederland Max gaat heten. Behalve de nieuwe naam krijgt de streamingdienst ook een iets gewijzigde identiteit. In plaats van paars wordt blauw de hoofdkleur en de dienst gaat zich focussen op HBO Originals, series, films, reality en meer. Het genre reality is nu voornamelijk nog te vinden bij Discovery+, maar gaat dus ook onderdeel uitmaken van het nieuwe Max. Het is nog niet bekend wat er met Discovery+ in Nederland gaat gebeuren.

Op de (inmiddels verwijderde) tweet van HBO Max komen meteen veel vragen binnen over de prijs. Hoewel details als prijzen voor Nederland nog niet bekend zijn, zijn de Amerikaanse prijzen al wel bekend. In de VS komen er drie bundels. De eerste met advertenties en 1080p-streaming kost $9,99. De reclamevrije versie daarvan kost $15,99 per maand. Wil je in 4K kijken en met maximaal vier apparaten tegelijk kijken (in plaats van twee), dan betaal je in de VS $19,99 per maand. HBO Max Nederland zegt dat de prijzen in Nederland anders zullen zijn, maar mogelijk hanteert de dienst wel dezelfde drie abonnementsvormen. Momenteel heeft HBO Max alleen Basis (€5,99 per maand) en Standaard (€7,99 per maand) in Nederland.

Hoe lang is levenslang?

Maar veel huidige abonnees van HBO Max in Nederland profiteren nog van de 50% korting die gold bij de introductie van de dienst in Nederland. Veel gebruikers betalen daardoor momenteel €2,99 of €3,99 per maand, afhankelijk van het type lidmaatschap. De korting van 50% geldt zolang je abonnee blijft van HBO Max, zo werd toen duidelijk. Kanttekening is dat als HBO Max de prijzen verhoogt, jij ook een hogere prijs betaalt, maar dan dus wel met 50% korting.

De vraag is echter of de levenslange korting op HBO Max ook nog geldt als de dienst verandert naar Max. Is een naamswijziging voldoende om de korting ongeldig te maken? Daar wil HBO Max momenteel nog niets over loslaten. De dienst zegt dat prijzen en eventuele aanbiedingen dichterbij de release zullen worden onthuld. Dat is dus ergens in 2024, al is nog niet bekend wanneer dat precies is.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt streaming videodiensten: Netflix, Apple TV+, Disney+ en meer

Wat zijn de beste streaming videodiensten in Nederland? Kies je voor Netflix, Apple TV+, Disney+, Videoland, HBO Max, Amazon, NLZIET of Viaplay? Of misschien voor SkyShowtime of NPO Start? Er is keuze genoeg uit streaming videodiensten. Wij vergelijken ze op specs.

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 21 maart: De samenvoeging vindt in juni 2024 plaats; we hebben het artikel daarom bijgewerkt.
  • 2024 - 21 maart: De samenvoeging vindt in juni 2024 plaats; we hebben het artikel daarom bijgewerkt.
  • 2024 - 21 maart: De samenvoeging vindt in juni 2024 plaats; we hebben het artikel daarom bijgewerkt.
  • 2024 - 21 maart: De samenvoeging vindt in juni 2024 plaats; we hebben het artikel daarom bijgewerkt.
  • 2024 - 21 maart: De samenvoeging vindt in juni 2024 plaats; we hebben het artikel daarom bijgewerkt.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 maart 2024 om 18:49
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 24 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.