Netflix op een MacBook

Netflix verhoogt de prijzen en wordt duurste streamingdienst in Nederland

Netflix gaat in Nederland de prijzen verhogen. Abonnees gaan maandelijks tussen de 1 en 3 euro meer betalen en Netflix wordt daarmee de duurste van de grote streamingdiensten in Nederland.

Het duurste Netflix-abonnement komt uit op €18,99 en dat ligt nog hoger dan de onlangs verhoogde prijs van Viaplay (€17,99). Netflix krijgt daarmee de twijfelachtige eer dat het de hoogste prijs in streamingland rekent. Voor nieuwe abonnees zijn de nieuwe prijzen al ingegaan, terwijl bestaande abonnees binnenkort bericht krijgen over de prijsverhoging. Het basisabonnement van Netflix wordt een euro duurder en gaat naar €8,99 per maand. Voor het standaard-abonnement betaal je voortaan €13,99 en het premium-abonnement gaat zoals aangegeven naar €18,99.

Hieronder zie je de prijsverhogingen in een tabel:

AbonnementAantal schermenOude prijsNieuwe prijs
Basis1720p€7,99€8,99
Standaard21080p€11,99€13,99
Premium44K€15,99€18,99

Wellicht overweeg je naar het basisabonnement over te stappen, maar dit kent wel beperkingen. Je kunt namelijk maar op één scherm tegelijk kijken. Bovendien krijg je de films en series in 720p te zien. Andere grote streamingdiensten verhoogden vorig jaar al hun prijzen, maar rekenen meestal rond een tientje per maand. De laatste keer dat Netflix in Nederland een prijsverhoging doorvoerde was in 2021.

Mijn Netflix-tabblad in de app met alles wat je leuk vindt

Netflix geeft als verklaring dat het wil investeren in nieuwe tv-series en films. Daarnaast wil het bedrijf meer functies ontwikkelen. Andere streamingdiensten noemen vaak als reden dat ze geld nodig hebben om te blijven investeren in goede producties. Naarmate het aantal concurrenten omhoog gaat en de hoeveelheid content exponentieel toeneemt, zou je misschien verwachten dat de prijzen juist omlaag gaan. Maar het omgekeerde is juist het geval.

In België gaan de Neflix-prijzen ook omhoog. het Basic-abonnement gaat €9,99 kosten (€1,- duurder), terwijl het standaardabonnement naar €14,99 per maand gaat en het Premium-abonnement naar €19,99 per maand. Belgische Netflix-abonnees zijn daarmee een euro per maand duurder dan in Nederland.

Eerdere prijsverhogingen van grote streaming videodiensten zie je hieronder:

Streaming dienstOude prijsNieuwe prijs
Amazon Prime Video€2,99€4,99
Disney+€9,99€10,99
Apple TV+€6,99€9,99
Videoland Plus€8,99€9,99
Videoland Premium€10,99€11,99

Binnenkort komen er nog meer prijsverhogingen aan: Viaplay gaat van €15,99 naar €17,99 per maand en bij HBO Max gaat de prijs omhoog van €7,99 naar €9,99. Daarmee blijft de meerderheid van de streamingdiensten rond een tientje hangen, met Netflix en Viaplay als de grootste uitschieters met prijzen die richting de twintig euro gaan. Viaplay is de dienst die waarschijnlij daarbij het hardst extra geld nodig te hebben, vanwege de dure uitzendrechten van de Formule 1.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt streaming videodiensten: Netflix, Apple TV+, Disney+ en meer

Wat zijn de beste streaming videodiensten in Nederland? Kies je voor Netflix, Apple TV+, Disney+, Videoland, HBO Max, Amazon, NLZIET of Viaplay? Of misschien voor SkyShowtime of NPO Start? Er is keuze genoeg uit streaming videodiensten. Wij vergelijken ze op specs.

Reacties: 3 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.