Apps tegen vliegangst

De beste apps voor mensen met vliegangst

Met het vliegtuig op vakantie is niet voor iedereen even makkelijk. Sommige mensen vinden het eng om in een vliegtuig te stappen. Misschien kunnen deze vliegangst-apps je helpen om iets eraan doen. In dit artikel vind je de beste apps voor mensen met vliegangst op een rijtje.

Vliegangst-apps

Na een periode waarin we vooral vakantie vierden op het balkon en op de Veluwe, durven meer mensen het langzamerhand weer aan om een verre reis te maken naar een tropische locatie. Maar de vakantie wordt minder leuk als je hevige last hebt van vliegangst. Als je bij elk hobbeltje van het vliegtuig met samengeknepen billen zit, of als het angstzweet je uitbreekt als je alleen al aan een vliegreis denkt. Gelukkig valt er iets aan te doen. Er zijn apps die je helpen om het vliegen makkelijker en leuker te maken voor mensen met vliegangst.

Er zitten apps tussen die wat meer informatie geven over je vlucht of de werking van het vliegtuig en apps die realtime bijhouden of er turbulentie is op de vlucht. Bijna alle apps zijn ook tijdens de vlucht te gebruiken.

Flight Calmly

De app Flight Calmly is bedoeld om te gebruiken tijdens de vlucht. Open Flight Calmly op je iPhone en leg je toestel op het tafeltje voor je ook op een boek op schoot. De app meet real time de turbulentie tijdens de vlucht en waarschuwt of er turbulentie aan komt. De app helpt je op die manier rustig te blijven tijdens de vlucht, omdat je je mentaal kunt voorbereiden op (heftige) turbulentie en weet wat je kunt verwachten.

Calm

Calm is een meditatie-app die je helpt om rustig te blijven. De app is niet alleen tijdens het vliegen te gebruiken, maar daar is hij wel heel geschikt voor. Je hebt namelijk allerlei tracks met meditatie-oefeningen tot je beschikking die je helpen om rustiger te worden. Let er wel op dat je deze tracks moet downloaden, voordat je in het vliegtuig stapté. Eén van de tracks helpt je met rustiger ademhalen.

FlightAware

Deze app is niet alleen handig voor mensen met vliegangst, hij is ook leuk wanneer je gewoon geïnteresseerd bent in vliegtuigen. De app geeft je allerlei informatie over je vlucht. Niet alleen hoe laat je vertrekt en aankomt, maar bijvoorbeeld ook het aantal kilometers, hoeveel turbulentie er verwacht wordt en wat de route is van het vliegtuig. Met deze app heb je dus alle informatie bij de hand en weet je precies wat er komen gaat. Voor mensen met vliegangst kan dat een geruststellende gedachte zijn.

Meer vliegangst-apps voor je reis

  • Spotify - Muziek en podcasts (Gratis, iPhone/iPad/Watch/TV + IAP, iOS 14.0+) - Spotify heeft een apart genre met meditatie-afspeellijsten die je kunt downloaden om in het vliegtuig te luisteren. De lijsten helpen je bij het verzetten van je gedachten, zodat je minder met de vlucht bezig bent.

Op de Apple Watch vind je bovendien de Mindfulness-app waarmee je ademhalingsoefeningen kunt doen. Dit helpt om wat rustiger te worden.

Bekijk ook

Zo werkt de Mindfulness-app op de Apple Watch (met één nieuwe functie vanaf watchOS 10)

Met de Mindfulness-app op de Apple Watch leer je ontspannen door ademhalingsoefeningen te doen. Lees hoe deze app werkt en wat je ermee kunt.

Een laatste tip om je gedachten te verzetten is het luisteren naar audioboeken en podcasts. Heb je geen audioboeken, dan kun je ook alle boeken in de Boeken-app laten voorlezen op je iPhone. Hier heb je geen internet voor nodig, wat het ideaal maakt voor in het vliegtuig. Lees ook onze tip over audioboeken beluisteren op iPhone en iPad.

https://www.iculture.nl/tips/audioboeken-iphone-ipad-beluisteren/

We hebben nog meer tips om het vliegen prettiger te maken:

Bekijk ook

Beste vliegveldapps met vertrek- en vluchtinformatie op je iPhone en iPad

Heb je een vliegreis gepland? Met de apps uit dit overzicht vind je informatie over vluchten, vertrektijden, vliegtuigen en parkeren op Schiphol en andere luchthavens. Alles om je verblijf op het vliegveld zo aangenaam mogelijk te maken.