WhatsApp melding met Quick Reply.

WhatsApp met Quick Reply: zo werkt snel antwoorden

WhatsApp ondersteunt Quick Reply met de komst van iOS 9.1. In deze tip leggen we uit hoe de functie werkt en wat de mogelijkheden zijn.

Om te kunnen reageren op een WhatsApp-bericht hoef je niet per se de app te openen. Dankzij Quick Reply kun je direct reageren vanuit de notificatie die je krijgt. In deze tip leggen we uit hoe de functie werkt. Let op: deze functie is beschikbaar sinds iOS 9.1; heb je een oude iPhone die niet voorzien is van iOS 9.1 of nieuwer, dan kun je Quick Reply niet gebruiken.

Snel antwoorden in WhatsApp

Quick Reply werkt zo: zodra je een nieuw chatbericht binnenkrijgt, verschijnt er een notificatie op je scherm. Door deze melding naar beneden te schuiven kun je meteen een antwoord intypen in het tekstvakje dat op je scherm verschenen is. Hierdoor hoef je de WhatsApp-app dus niet meer te openen als je een bericht wilt beantwoorden. Handig als je net even met iets ingewikkelds in een andere app bezig bent en die app niet wilt verlaten.

WhatsApp quick reply

Snel antwoorden vanaf het lock screen

Het is ook mogelijk om op een WhatsApp-bericht te reageren als je iPhone nog vergrendeld is. Zodra er een melding van een bericht op je vergrendelscherm verschijnt, druk je hier hard op. Je kunt meteen beginnen met typen. Deze mogelijkheid kun je uitzetten bij de instellingen van je iPhone zelf onder Touch ID en toegangscode.

WhatsApp Quick Reply op de Apple Watch

WhatsApp op de Apple Watch met Quick Reply.Snel antwoorden voor WhatsApp werkt ook op de Apple Watch. Je kunt antwoorden met spraak, emoji en snelle antwoorden vanaf de Apple Watch. In de afbeelding kun je zien hoe je antwoord kunt geven op een WhatsApp-bericht dat op de Apple Watch binnenkomt.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2017
Categorie Apps
Onderwerpen ios 9.1, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp