WhatsApp melding met Quick Reply.

WhatsApp met Quick Reply: zo werkt snel antwoorden

Met WhatsApp kun je snel antwoorden op een ontvangen bericht. Dit werkt met Quick Reply. Zonder de app te openen kun je reageren op een melding van WhatsApp. Deze tip legt uit hoe de functie werkt en wat de mogelijkheden zijn.

WhatsApp QuickReply

Om te reageren op een WhatsApp-bericht hoef je niet per se de app te openen. Dankzij Quick Reply kun je direct reageren vanuit de notificatie die je binnenkrijgt. Quick Reply werkt zo: zodra je een nieuw chatbericht van WhatsApp binnenkrijgt, verschijnt er een notificatie op je scherm. Door deze melding naar beneden te schuiven kun je meteen een antwoord intypen in het tekstvakje op je scherm.

WhatsApp melding met Quick Reply.

Hierdoor hoef je de WhatsApp-app dus niet meer te openen om een bericht te beantwoorden. Dat kan handig zijn als je bezig bent in een andere app en deze app niet wilt verlaten. Ook in iMessage kun je Quick Reply gebruiken om snel te antwoorden op binnenkomende berichten; dit werkt op een soortgelijke manier.

Snel antwoorden in WhatsApp

Het is ook mogelijk om op een WhatsApp-bericht te reageren als je iPhone nog vergrendeld is. Zodra er een melding van een bericht op je vergrendelscherm verschijnt, druk je hier hard op. Je kunt meteen beginnen met typen. Deze mogelijkheid kun je uitzetten bij de instellingen van je iPhone onder Touch ID en toegangscode of Face ID en toegangscode. Zet de schakelaar uit bij Antwoord met bericht.

WhatsApp quick reply

WhatsApp Quick Reply op de Apple Watch

Gebruik je WhatsApp op de Apple Watch, dan kun je ook gebruik maken van de snelle antwoorden. Je kunt antwoorden met spraak, emoji en snelle antwoorden vanaf de Apple Watch.

WhatsApp op de Apple Watch

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2018
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp