LG smart-tv met Apple Music app.

Apple Music-app nu ook beschikbaar op LG smart-tv’s

Na Samsung hebben nu ook sommige LG-tv's een eigen Apple Music-app. De app lijkt heel erg op de versie op de Apple TV.

In het voorjaar 2020 bracht Apple voor de allereerste keer de Apple Music-app uit op een smart-tv van een andere fabrikant. Sinds april 2020 vind je Apple Music op Samsung smart-tv’s, op een vergelijkbare manier als op de Apple TV. Het heeft even geduurd, maar vanaf nu is ook de tweede tv-fabrikant een eigen Apple Music-app. De nieuwe Apple Music-app is te downloaden via de LG Content Store.

Apple Music op LG smart-tv’s

De app heeft dezelfde vormgeving als de app op de Samsung-tv’s, die weer gebaseerd was op de app op de Apple TV. Nadat je in de Apple Music-app ingelogd bent met je Apple ID, kun je luisteren naar de nummers in je eigen bibliotheek of de complete Apple Music-catalogus. In de menu vind je dezelfde indeling die je al kent van alle andere Apple Music-apps: Luister nu, Ontdek, Videos, Radio, Bibliotheek, Nu afgespeeld en Zoeken.

Apple Music-app op LG-tv met Luister nu.

Alle functies die je kent van Apple Music vind je in de app op de LG-tv’s. Dat betekent dat je ook kan meezingen met meescrollende songteksten, naar je persoonlijke afspeellijsten kan luisteren of videoclips kan bekijken. Het is niet mogelijk om je rechtstreeks via de app te abonneren, dus daar heb je een iPhone, iPad, Mac of Android-toestel voor nodig. Aanmelden kan ook via de website.

Apple Music-app voor LG-tv met video's.

Uit de pagina in de LG Content Store blijkt niet welke audiokwaliteit ondersteund wordt. Op de Apple TV kun je ook luisteren in Dolby Atmos met ruimtelijke audio, maar of dat ook op LG-tv’s mogelijk is weten we nu nog niet. De app is zo’n 35MB groot. Er is geen lijst beschikbaar van LG smart-tv’s waar de app op geïnstalleerd kan worden. Heb je een LG-tv, check dan de app store en zoek naar Apple Music om te checken of jij de app kan installeren.

Apple Music-app voor LG-tv met Ontdek-pagina.

Je vraagt je nu misschien af waarom je nog een Apple TV nodig hebt. Zeker als je de Apple TV vergelijkt met een AirPlay 2-tv zijn er veel overeenkomsten. Maar de Apple TV heeft nog altijd een aantal functies die niet mogelijk zijn met een AirPlay 2-tv. Meer daarover lees je in onze gids.

Bekijk ook

Apple TV of een televisie met AirPlay 2: wat moet je kiezen?

Veel televisies hebben tegenwoordig standaard AirPlay 2 ingebouwd en worden zelfs geleverd met een aantal apps van Apple. Heeft het dan nog zin om een Apple TV te gebruiken of een nieuw model te kopen? Wat moet je kiezen?

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.