TechCrunch hands-on met iPhone 12 Pro Max

Zo scoort de iPhone 12 Pro Max bij internationale media

Nadat eerder de hands-on video's van de iPhone 12 Pro Max verschenen, zijn nu ook de langere reviews online verschenen. Dit vinden ze van Apple's supersized iPhone van dit jaar.

Al een paar dagen kun je de iPhone 12 Pro Max reserveren, samen met zijn kleinere tegenhanger iPhone 12 mini. Wil je van tevoren nog even zien hoe groot deze toestellen nu eigenlijk zijn, dan schieten enkele hands-on video’s je te hulp. Daarnaast staan nu ook de langere geschreven reviews online.


Je kunt de iPhone 12 Pro bestellen bij de volgende aanbieders:
Odido | Mobiel | KPN | Vodafone | Belsimpel

Verder kun je terecht bij deze winkels en aanbieders:
Coolblue | Bol | Belsimpel | Mobiel | MediaMarkt


Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

iPhone 12 Pro Max door MKBHD
De bekende YouTuber Marques Brownlee is vaak de eerste waar techliefhebbers naar kijken als er een nieuw Apple-product uit is. MKBHD legt uit dat er een hoop gaande is bij andere fabrikanten op het gebied van smartphone-camera’s, maar dat is niet de aanpak van Apple: die leunen achterover en wachten af welke vernieuwingen blijvend zijn en voeren het dan nét iets gebruiksvriendelijker uit dan de concurrentie.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

iPhone 12 Pro Max getest door Tweakers: “Meest ultieme iPhone van 2020”
Hoewel we wel eens door lezers op de vingers worden getikt dat ‘meest ultieme’ taalkundig echt niet kan, is dat toch de kwalificatie die Tweakers aan deze iPhone meegeeft. Dit toestel biedt de langste accuduur, het grootste scherm en de beste camera van alle nieuwe modellen. Het camerasysteem behoort nog steeds tot de top. “Goedkoop is de 12 Pro Max allicht niet, maar de meerprijs ten opzichte van de minder luxe iPhone 12 Pro is beperkt.” Mensen die de Pro-features willen moeten voor dit toestel gaan, tenzij je het te fors vindt. Bij de plus- en minpunten vinden we verwachte punten als een goed oledscherm, snelle hardware en software, goede camera en uitstekende bouwkwaliteit. Bij de minpunten komt het ontbreken van een 120Hz-scherm weer eens langs en het feit dat Face ID momenteel niet ideaal is.

Verder lezen bij Tweakers

Unboxing-video door René Ritchie
Voormalig iMore-hoofdredacteur René Ritchie is tegenwoordig fulltime YouTuber en heeft in een video de unboxing van beide toestellen zien. Een video-review van de 12 mini staat al online, die van de 12 Pro Max volgt nog.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Input Magazine over de iPhone 12 Max Pro: “Extreme overhyped camera”
Het oordeel van Input Magazine is niet mals: de camera is overhyped. Het online magazine heeft een soort diashow van 30 plaatjes gemaakt waar je door heen moet klikken om het hele verhaal te zien. De conclusie is dat de drievoudige camera van de iPhone 12 Pro Max erg goed is: de hoofdcamera neemt foto’s die buitenshuis net zo goed zijn als de iPhone 12 Pro. Maar uit de vergelijkende foto’s blijkt dat de grotere beeldsensor erg overhyped is. Je krijgt echt geen betere foto’s dan op de 12 Pro.

Verder lezen bij Input Magazine

Wall Street Journal: “Valt er te leven met zo’n grote iPhone?”
De grootste iPhone van dit jaar heeft een geavanceerde camera en een lange batterijduur, maar het grote formaat zou je wel eens in de weg kunnen zitten. Dat vindt Joanna Stern, de vaste iPhone-reviewer van WSJ. Deze iPhone is zo groot als Buckingham Palace en het 6,7-inch scherm zou kunnen worden gebruikt als ijsbaan. Een prima toestel, maar de grootte zou je wel eens kunnen opbreken.

Verder lezen bij Wall Street Journal

TechCrunch over de iPhone 12 Pro Max: “De moeite als je het aan kan”
Ook bij TechCrunch zitten ze aan te hikken tegen het formaat. De camera is fantastisch, maar qua ergonomie moet je je wel flink aanpassen. Reviewer Matthew Panzarino raadt het dan ook voor twee mensen aan: zij die de beste camerakwaliteit willen en mensen die het meeste werk op hun telefoon doen in plaats van een ander apparaat. Je hebt voor veel handelingen twee handen nodig. Zoals verwacht is het mooi gemaakt, voorzien van heel veel functies en het ziet er prachtig uit. Extra opslag kost dit jaar minder dan voorheen. En dankzij de nieuwe groothoeklens is dit het beste camerasysteem dat Apple ooit heeft gemaakt. Los van het feit of je het formaat aan kunt is het ook nog de vraag of je portemonnee het aan kan.

Verder lezen bij TechCrunch

Engadget: “Een bijzondere (en bijzonder grote) iPhone”
Apple’s iPhone 12 Pro Max heeft een hoop overeenkomsten met zijn kleinere tegenhanger: een nieuw design, 5G-support en geweldige performance. Als je het enorme scherm aan kan, heeft de Pro Max nog net iets meer te bieden: een langere batterijduur en een beter camerasysteem. Het is dan ook vooral een aanrader voor mensen die van grote telefoons houden en de performance van de camera erg belangrijk vinden.

Verder lezen bij Engadget

Getest door The Verge: “De beste smartphone-camera die je kunt krijgen”
Nilay Patel van The Verge legt de iPhone 12 Pro Max langs de meetlat. Het is de grootste iPhone die ooi tis gemaakt. Hiermee krijg je het meest voor je geld, al moet de reviewer wel toegeven dat het een duur toestel is. Het verschil met de 12 Pro is echter maar $100 voor elk opslagniveau. Voor dat geld krijg je een groter scherm, een grotere batterij en een ander camerasysteem. Volgens Nilay is dat het waard. Maar na een week testen is hij nog steeds niet gewend aan de grootte en hij is benieuwd hoe accessoiremakers omgaan het het formaat.

Pluspunt is dat de batterij er nooit mee lijkt op te houden. Kun je het grotere formaat aan, dan is het de moeite om $100 meer uit te geven voor de Pro Max. Dat sentiment hebben we al wel eens eerder gehoord.

Verder lezen bij The Verge

Bright over de iPhone 12 Pro Max: “Vooral voor de cameraliefhebber”
De Nederlandse publicatie Bright noemt het de grootste iPhone ooit, maar merkt op dat het verschil met de 11 Pro Max maar een paar millimeters is. “Daarmee is het toestel op elk vlak bekend terrein: een enorm 6,7 inch oled-scherm met een resolutie van 2778×1284 pixels en een pixeldichtheid van 458 ppi. Voor wie al zijn films en series op de iPhone kijkt, is de Max echt een uitkomst.” Verder is dit vooral een toestel voor mensen die willen fotograferen. “Alleen de enthousiaste cameragebruiker raden we de 12 Pro aan, maar dan wel eerder die Max. De grootste variant heeft simpelweg indrukwekkendere camera’s voor een meerprijs van 100 euro.

Verder lezen bij Bright


Eerder verschenen: hands-on video’s van de iPhone 12 Pro Max
In afwachting van de iPhone 12 Pro Max pre-orders kregen vier verslaggevers alvast de kans om het toestel even in handen te houden.
Apple nodigde enkele verslaggevers uit in een speciale testruimte, waar ze korte tijd de toestellen even in de hand mochten houden. The Verge, TechCrunch, Engadget en CNET delen hun (nog heel korte) eerste ervaring. Diepgaande reviews en antwoorden op moeilijke vragen hoef je dus nog niet te verwachten: het gaat vooral om het formaat. En wat formaat betreft zit je goed met de iPhone 12 Pro Max

iPhone 12 Pro hands-on van The Verge: “Een surfplank”

The Verge beschrijft de ‌iPhone 12 Pro‌ Max als “een surfplank van een telefoon”, net als de eerdere Plus- en Max-modellen. Ben je dit formaat nog niet gewend, dan voelt het inderdaad gigantisch in je hand. Ondanks het formaat is het toch niet te zwaar. Jammer is echter dat Apple niet meer met het grote scherm doet. Multitasking zou bijvoorbeeld een goed idee zijn. Apple haalt nog niet het Max(imale) eruit.

Bij de mini is slechts sprake van een kleinere versie van de iPhone 12. Bij de 12 Pro Max is het verschil echt veel groter met z’n tegenhanger, de 12 Pro. Er zit een compleet nieuw camerasyssteem in, met een grotere sensor en een nieuwe telefotolens.

Verder lezen bij The Verge

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Engadget gaat hands-on: “Gigantisch om vast te houden”

Engadget vindt dat de iPhone 12 Pro Max “gigantisch aanvoelt om vast te houden”, maar dat het stalen frame en het glas meer dan ooit premium aanvoelt. Zeker in vergelijking met de 12 mini, die ze gelijktijdig even mochten vasthouden. Over de camera valt nog niet zoveel te zeggen, omdat de toestellen alleen even mochten worden vastgehouden in een door Apple afgehuurde testruimte.

Als je de mini naast de Pro Max houdt is het contrast echt enorm, maar als je ze alle vier ziet opgelijnd, dan zie je dat het een lineair verhaal is. Voor iedereen is er wel een goed formaat bij.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

TechCrunch: “We zijn gewend geraakt aan grote toestellen”

TechCrunch vindt niet dat de 6,7-inch iPhone 12 Pro Max “extreem groot is”, maar dat is uiteraard afhankelijk van wat je gewend bent. Ook bij Android vind je dergelijk grote toestellen. Het middenformaat van 6,1-inch zal voor de meeste mensen de beste keuze zijn.

Verslaggever Brian Heater heeft al wat vaker grote Android-toestellen getest en is niet verbaasd over het formaat. Hij verbaast zich hoe snel we de afgelopen jaren onze mening over schermformaten hebben aangepast. Een toestel met een 2-inch groter scherm van de originele iPhone wordt nu “mini” genoemd. TechCrunch maakte geen review, maar beschrijft in een artikel de hands-on ervaringen en bijbehorende bespiegelingen.

Verder lezen bij TechCrunch

Bekijk ook

iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max reserveren is gestart: dit moet je weten

Wil je de iPhone 12 mini of iPhone 12 Pro Max reserveren? Je kan vanaf nu terecht bij diverse webshops en providers voor het reserveren van deze iPhone 12 modellen. Alle informatie die je moet weten over het reserveren van de iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max lees je hier.

CNET: “Ik mocht ze maar heel kort vasthouden” 🥲

CNET vindt de iPhone 12 Pro Max “erg groot, maar niet overdreven”. De publicatie meldt dat het tegenwoordig erg lastig is om hands-on demonstraties te krijgen van nieuwe producten, maar voor deze twee toestellen heeft Apple toch een uitzondering gemaakt. De verslaggever mocht de toestellen maar korte tijd vasthouden en benadrukt dat in zijn verslag nog eens driemaal.

Hij merkte dat er eigenlijk weinig verschil in design is tussen de normale modellen en de Pro-modellen. De stalen rand bij de Pro-modellen ziet er wel iets mooier uit en de kleuren zijn wat minder fel. Maar dat wisten we al. Echt opvallende ontdekkingen halen we niet uit deze CNET-video.

Verder lezen bij CNET

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Je kunt de iPhone 12 Pro bestellen bij de volgende aanbieders:
Odido | Mobiel | KPN | Vodafone | Belsimpel

Verder kun je terecht bij deze winkels en aanbieders:
Coolblue | Bol | Belsimpel | Mobiel | MediaMarkt


Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.


iPhone 12 Pro Max

De iPhone 12 Pro Max is de grootste iPhone van najaar 2020. Het is de opvolger van de iPhone 11 Pro Max maar met een groter 6,7-inch display, ondersteuning voor 5G en een nieuw design met vlakke zijkanten. Dit toestel had de meest uitgebreide camera van de 2020-serie, inclusief een LiDAR scanner voor betere 3D-dieptemeting. Lees hier alles over de iPhone 12 Pro Max kopen, prijzen, functies en meer. Dit model is opgevolgd door de iPhone 13 Pro Max.

iPhone 12 Pro Max

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.