Round-up iPhone 12 mini hands-on: het oordeel van de internationale media

Nu ook met de eerste reviews
Enkele internationale media gingen hands-on met de iPhone 12 mini, het kleinste model uit de line-up. In een aantal video's delen zij hun ervaringen en in deze round-up zetten we ze op een rij. Inmiddels zijn ook de eerste reviews online verschenen.

Round-up iPhone 12 mini hands-on en reviews

Sinds afgelopen vrijdag kun je de iPhone 12 mini reserveren. Als je je keuze nog niet gemaakt hebt, wil je misschien een iets betere indruk krijgen over het compacte formaat. Een select gezelschap van Amerikaanse media reisde onlangs naar New York om daar op uitnodiging van Apple hands-on te gaan met de iPhone 12 mini. Inmiddels is het grote embargo voor de reviews opgeheven. Lees ook onze eerdere round-up met de hands-ons van de iPhone 12 Pro Max.

Je kunt de iPhone 12 mini bestellen bij de volgende aanbieders:
Odido | Mobiel | KPN | Vodafone | Belsimpel

Verder kun je terecht bij deze winkels en aanbieders:
Coolblue | Bol | Belsimpel | Mobiel | MediaMarkt


Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

iPhone 12 mini review van Engadget: “Geweldig toestel, maar batterijduur valt tegen”
Chris Velazco van Engadget vindt de iPhone 12 mini een prettig toestel, maar hij twijfelt toch of het een aanbeveling is. Hij zou er zelf nooit eentje kopen en zou hem ook niet aan de meeste mensen aanbevelen. Dat komt vooral door de batterijduur, want die valt nogal tegen. Op z’n best is de batterijduur “gemiddeld”, maar je moet het toestel gegarandeerd dagelijks opladen. Misschien red je het eind van de dag niet eens.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lees de volledige review bij Engadget

Engadget schreef eerder al een korte hands-on en maakte daar een video bij. Daarvan gaven we eerder al een samenvatting:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Cherlynn Low van Engadget vindt de iPhone 12 mini het meest interessante model van de hele line-up. Het kleine model ligt lekker in de hand en door het compacte formaat gaat typen en de iPhone met een hand bedienen een stuk makkelijker. Je komt eenvoudig bij de bovenste icoontjes op het beginscherm. Het scherm zag er mooi en scherp uit. Ze heeft uiteraard nog niet alles kunnen testen, maar de eerste indruk van het kleine formaat is erg positief. Wat nog interessant is om te zien is, is dat de leren MagSafe-kaarthouder precies op de iPhone 12 mini past.

Lees de hands-on bij Engadget

iPhone 12 mini review van TechCrunch: “Meest aantrekkelijke toestel”
TechCrunch noemt de iPhone 12 mini het meest aantrekkelijke model van de line-up. Over het typen op de iPhone 12 mini is de schrijver enthousiast. Het voelt veel beter dan het typen op een kleine 4-inch iPhone, zoals de allereerste iPhone SE. Ook ten opzichte van de 4,7-inch iPhones heb je meer ruimte, omdat bijvoorbeeld de Emoji-knop lager staat. De iPhone 12 mini presteert in de benchmartks iets minder dan de iPhone 12, maar in de praktijk merk je daar helemaal niks van. Hij raadt de iPhone 12 mini vooral aan als je ook al andere Apple-apparaten hebt, zoals een iPad.

Lees de review bij TechCrunch

TechCrunch schreef eerder al een korte hands-on en plaatste daar allerlei foto’s bij. Daarvan gaven we eerder al een samenvatting:

TechCrunch iPhone 12 mini hands on.

TechCrunch deelt in de hands-on niet heel veel persoonlijke ervaringen, maar als je vooral op zoek bent naar een fotocollectie van de iPhone 12 mini (en iPhone 12 Pro Max), moet je bij hen zijn. Een interessant detail dat hij opgemerkt heeft, is dat een iPhone met een scherm dat 2 inches groter is dan de originele iPhone, nu gezien wordt als mini. Aan de foto’s te zien, lijkt de iPhone 12 mini een aanzienlijk stuk kleiner dan de overige modellen.

Bekijk meer foto’s bij van TechCrunch

iPhone 12 mini review van CNET: “Hier wachtten we op”
Ook CNET opent de review met een vergelijking met de eerste iPhone SE. De reviewer noemt het toestel de kleine iPhone waar gebruikers al jaren om vragen. De reviewer was bang dat hij voor de iPhone 12 mini moest inleveren op bepaalde punten, maar het is Apple gelukt om een iPhone 12 in een kleine behuizing te stoppen. Over de batterijduur zegt CNET dat het goed is voor het formaat, maar dat het ten opzichte van de iPhone 12 wat tekort schiet.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lees de review bij CNET

CNET schreef eerder al een korte hands-on en maakte daar een video bij. Daarvan gaven we eerder al een samenvatting:

Dan Ackerman van CNET merkt op hoezeer we de afgelopen jaren gewend zijn geraakt aan grote smartphones. De beste smartphones hebben vaak de grootste schermen, maar de iPhone 12 mini bewijst dat ook klein ijzersterk kan zijn. Hij noemt de iPhone 12 mini dan ook het meest interessante model, omdat het ook een grote groep gebruikers aan zal spreken. Het brengt je terug naar de tijd dat alles draaide om de kleinst mogelijke telefoon. Hoewel het scherm nog steeds niet klein is, voelt het toestel volgens de reviewer zelf ongelooflijk compact. Hij noemt hem ideaal voor mensen die liever geen mini-tablet mee willen slepen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lees de hands-on bij CNET

iPhone 12 mini review van The Verge: “Ligt lekker in de hand”
iPhone-expert Dieter Bohn van The Verge noemt de iPhone 12 mini niet het beste toestel voor de meeste mensen, maar wel een favoriet voor velen. Dat heeft, wederom, te maken met het compacte formaat. De iPhone 12 mini is dan ook zijn persoonlijke favoriet. In vergelijking met de grotere iPhone 12 mis je bij het browsen een paar regels tekst, maar verder zijn er weinig compromissen met het kleinere scherm. Bij het spelen van een game of kijken van een film, wordt je bij de iPhone 12 mini wel wat minder in de actie gezogen. De iPhone 12 mini doet Dieter Bohn het meeste denken aan de iPhone 5.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Lees de review bij The Verge

The Verge schreef eerder al een korte hands-on en maakte daar een video bij. Daarvan gaven we eerder al een samenvatting:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Chaim Gartenberg van The Verge vindt dat de iPhone 12 mini lekker in de hand ligt. iOS past zich goed aan aan het kleinere 5,4-inch display en het design van de iPhone 12 (met aluminium rand) voelt gewoon erg prettig met dit compacte formaat. Als je fan bent van het formaat van de oude iPhone 5-serie, dan komt de iPhone 12 mini daar het dichtst bij in de buurt. In het begin kan het wat onwennig aanvoelen, helemaal als je van een grote iPhone komt.

Lees de hands-on bij The Verge

iPhone 12 mini review van MKBHD: “Batterijduur onvoldoende”
MKBHD heeft ook zijn review van de iPhone 12 mini gepubliceerd. In zijn review spreekt hij van ‘kleine afwegingen’ bij het kiezen voor de iPhone 12 mini. Voor de review heeft hij de zwarte versie gekregen. In zijn video bespreekt hij wat je mist als je voor dit kleine model kiest. Wat betreft batterijduur spreekt hij voor de iPhone 12 mini over “ondermaats maar beheersbaar”. Oftewel: de batterijduur is aan de korte kant, maar door soms bij te laden red je het eind van de dag prima. Het ligt er ook aan hoe je het model gebruikt, maar het is geen uitzondering dat je het eind van de dag niet haalt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Je sinds afgelopen vrijdag de iPhone 12 mini reserveren bij Apple, winkels en providers. Ben je nog op zoek naar goede pre-order tips voor je iPhone 12 mini, lees dan ons artikel.

Bekijk ook

De pre-order van de paarse iPhone 12 start vandaag

De pre-order van de paarse iPhone 12 en de iPhone 12 mini start vandaag om 14:00 uur! In dit artikel geven we tips om de pre-order zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je kunt kiezen uit de iPhone 12 en de iPhone 12 mini in een opvallende lichtpaarse kleur.

Prijsvergelijker iPhone 12 mini

Je kunt de iPhone 12 mini bestellen bij de volgende aanbieders:
Odido | Mobiel | KPN | Vodafone | Belsimpel

Verder kun je terecht bij deze winkels en aanbieders:
Coolblue | Bol | Belsimpel | Mobiel | MediaMarkt


Bekijk ook onze iPhone aanbiedingen. Werken bovenstaande linkjes niet goed? Dan kun je het beste even je adblocker uitschakelen.

Openingsfoto: via The Verge

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 09 november: Artikel bijgewerkt met de eerste reviews.

Actuele iPhone 12 mini deals

iPhone 12 mini

De iPhone 12 mini is de kleinste van alle nieuwe iPhones van 2020. Dit toestel heeft een 5,4-inch display en is qua fysiek formaat zelfs iets kleiner dan de iPhone SE. De iPhone 12 mini heeft dezelfde specificaties als de normale iPhone 12, met onder andere ondersteuning voor 5G, een hoekiger design, een verbeterde dubbele camera en ondersteuning voor MagSafe. Met de A14-chip is deze iPhone supersnel. Er zijn zes kleuren, waarbij paars op een later moment werd toegevoegd in april 2021.

iPhone 12 mini

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.