iOS 17 Update

iOS 17.3 en iPadOS 17.3 nu beschikbaar: dit is er nieuw

Apple heeft de nieuwste updates voor iPhone en iPad uitgebracht. In iOS 17.3 is een nieuwe belangrijke functie toegevoegd, die jouw gegevens beschermt in geval van diefstal. Ook iPadOS 17.3 is beschikbaar.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is nooit leuk als je iPhone gestolen wordt, ook al heeft Apple allerlei hulpmiddelen om je te beschermen tegen diefstal. Er zijn ook manieren om te voorkomen dat je iPhone gestolen wordt. In iOS 17.3 voegt Apple nog een belangrijk hulpmiddel toe om te voorkomen dat een dief met jouw gestolen iPhone bij je Apple ID-instellingen komt en bijvoorbeeld je wachtwoord wijzigt. Lees hier alles over iOS 17.3 en meer.

De nieuwste iOS-update wordt momenteel uitgerold. Het kan daardoor even duren voordat de update voor jou zichtbaar is. Meestal rolt Apple de updates uit vanaf 19:00 Nederlandse tijd. Het heeft geen zin om in de reacties te melden dat je de update nog niet ziet. Zie ook ons artikel over iOS-installatieproblemen.

iOS 17.3 en iPadOS 17.3 beschikbaar

Met ingang van iOS 17.3 vind je op je iPhone de functie genaamd Stolen Device Protection. Deze functie voorkomt dat een dief die de toegangscode van jouw iPhone kent, bijvoorbeeld je Apple ID-wachtwoord kan wijzigen. Schakel je de Stolen Device Protection in, dan is voor bepaalde zaken áltijd Face ID nodig om gegevens te wijzigen of instellingen aan te passen. Je toegangscode is daar dan niet meer beschikbaar als backup voor het geval je gezicht niet herkend wordt.

Stolen Device Protection op iPhone inschakelen en gebruiken

Voor diverse instellingen geldt deze wijziging, indien je de diefstalfunctie inschakelt. Je kan dan bijvoorbeeld geen wachtwoorden uit iCloud-sleutelhanger meer bekijken, maar ook geen iPhone wissen of de iPhone gebruiken om een ander device in te stellen zonder Face ID te gebruiken. Dit voorkomt dat een dief dergelijke handelingen uitvoert die persoonlijke gegevens bevatten. Voor sommige handelingen is zelfs een beveiligingsvertraging ingesteld, waardoor je na Face ID nog een uur moet wachten indien je niet thuis bent. Bijvoorbeeld het wijzigen van je Apple ID-wachtwoord.

Bekijk ook

iPhone krijgt nieuwe Stolen Device Protection-functie in iOS 17.3: dit betekent het

De iPhone krijgt in iOS 17.3 een nieuwe functie genaamd Stolen Device Protection (in het Nederlands: Bescherming voor gestolen apparaat). Daarmee kunnen bepaalde functies alleen gebruikt worden met behulp van Face ID of Touch ID.

De functie is te vinden via Instellingen > Face ID/Touch ID en toegangscode > Bescherming voor gestolen apparaat. Je moet dit wel van tevoren inschakelen, dus voordat je iPhone gestolen wordt. In het dagelijks gebruik merk je nauwelijks verschil met de functie ingeschakeld.

Maar iOS 17.3 en iPadOS 17.3 bieden meer. De updates voegen ook ondersteuning toe voor het samenwerken aan Apple Music-afspeellijsten. Deze functie stond oorspronkelijk gepland voor iOS 17.2, maar liep wat vertraging op. Met de functie kun je samen nummers toevoegen aan een afspeellijst, de volgorde wijzigen en zelfs reageren met een emoji op de muzieksmaak van de ander.

Bekijk ook

Samenwerken aan Apple Music afspeellijst in iOS 17.3: zo werkt dat

Door samen te werken, krijg je de beste resultaten. Dat geldt natuurlijk ook voor afspeellijsten met de beste muzieknummers. In Apple Music kun je met iOS 17.3 of nieuwer samenwerken aan afspeellijsten. Deze tip legt uit hoe je dat doet.

Een volgende nieuwe functie is AirPlay in hotelkamers, maar daar heb je pas iets aan als voldoende hotels er ondersteuning voor bieden.

Tot slot vind je in iOS 17.3 nog een nieuwe wallpaper voor de Black History Month. Deze past bij het nieuwe Black Unity 2024 Apple Watch-bandje, waar ook weer een wijzerplaat bij hoort die in watchOS 10.3 toegevoegd is. Je leest meer over alle nieuwe functies van iOS 17.3 in ons aparte artikel.

Bekijk ook

Deze zeven nieuwe functies en verbeteringen krijg je op de iPhone in iOS 17.3

iOS 17.3 en iPadOS 17.3 komen eraan en dit zijn de nieuwe functies. Van een beveiligingsmaatregel die beschermt bij diefstal tot nieuwe achtergronden en een handige Apple Music-functie.

iOS 17.3 release notes

Dit zijn de release notes van iOS 17.3 die Apple heeft vrijgegeven:

Deze update biedt met ‘Bescherming voor gestolen apparaat’ aanvullende beveiligingsmaatregelen. Deze update bevat ook een nieuwe Unity-achtergrond ter ere van de zwarte geschiedenis en cultuur in het kader van de viering van Black History Month, plus andere functies, probleemoplossingen en beveiligingsupdates voor je iPhone.

Bescherming voor gestolen apparaat

  • Met ‘Bescherming voor gestolen apparaat’ wordt de beveiliging van de iPhone en de Apple ID verhoogd doordat voor bepaalde handelingen Face ID of Touch ID is vereist zonder dat op een toegangscode kan worden teruggevallen
  • Met ‘Beveiligingsvertraging’ is het volgende vereist voordat gevoelige bewerkingen, zoals het wijzigen van de toegangscode van het apparaat of het Apple ID-wachtwoord, kunnen worden uitgevoerd: Face ID of Touch ID, een wachttijd van een uur en vervolgens een aanvullende geslaagde biometrische authenticatie

Toegangsscherm

  • Nieuwe Unity-achtergrond ter ere van de zwarte geschiedenis en cultuur in het kader van de viering van Black History Month

Muziek

  • Je kunt nu samenwerken aan afspeellijsten en vrienden uitnodigen om deel te nemen aan je afspeellijst, zodat iedereen nummers kan toevoegen, verwijderen en in een andere volgorde kan zetten
  • Emoji-reacties kunnen worden toegevoegd aan nummers in een afspeellijst waarin je samenwerkt met anderen

Deze update bevat ook de volgende verbeteringen:

  • Met AirPlay-hotelondersteuning kun je in bepaalde hotels materiaal rechtstreeks naar de tv in je kamer streamen
  • In ‘AppleCare en garantie’ in Instellingen wordt de dekking weergegeven voor alle apparaten waarop met je Apple ID is ingelogd
  • Optimalisatie van ongelukdetectie (alle iPhone 14- en iPhone 15-modellen)

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar. Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina:

https://support.apple.com/kb/HT201222

iOS 17.3 downloaden

Om iOS 17.3 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via je computer. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac en open de Finder (of iTunes in macOS Mojave of ouder). Windows-gebruikers openen iTunes. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe de iPhone updaten werkt, met of zonder computer.

Gebruikte je een testversie en wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, iPadOS, watchOS, macOS en tvOS meer wilt installeren, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Waarom zie ik de update (nog) niet?

Het kan soms even duren voordat jij de update op jouw toestel te zien krijgt. Dat heeft ermee te maken dat Apple deze updates gefaseerd uitrolt. Hoe dit zit lees je in dit artikel: Dit is waarom het langer duurt voordat iOS-updates automatisch geïnstalleerd worden. Als het na een tijdje nog niet lukt om iOS te updaten, lees dan ons artikel over iOS-installatieproblemen.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.