macOS Sonoma Update

macOS Sonoma 14.3 is er: deze nieuwe functie vind je nu op de Mac

Voor de Mac en MacBooks is macOS Sonoma 14.3 beschikbaar. Daarin zijn bugs verholpen, maar er zit ook een nieuwe functie in voor Apple Music-gebruikers.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het voordeel van Apple-apparaten is dat ze vaak zo goed met elkaar samenwerken. Daardoor zijn functies die je op het ene apparaat vindt, ook meteen beschikbaar op al je andere apparaten. Apple brengt software-updates daarom ook vaak tegelijkertijd uit. Dat is ook nu het geval, met macOS Sonoma 14.3. En daarin zit een functie die samenwerkt met al je andere Apple-apparaten.

macOS Sonoma 14.3 beschikbaar

macOS Sonoma 14.3 bevat namelijk de nieuwe Apple Music-functie voor het samenwerken aan afspeellijsten. Je kan daardoor ook via de Muziek-app op de Mac, net als op de iPhone en iPad, een afspeellijst maken en deze delen met je vrienden. Jullie kunnen dan samen nummers toevoegen en elkaars muziektoevoegingen beoordelen met een emoji. Dankzij macOS Sonoma 14.3 kan je dit ook gewoon op je Mac doen, waarbij alles synchroniseert met je iPhone en iPad.

Bekijk ook

Samenwerken aan Apple Music afspeellijst in iOS 17.3: zo werkt dat

Door samen te werken, krijg je de beste resultaten. Dat geldt natuurlijk ook voor afspeellijsten met de beste muzieknummers. In Apple Music kun je met iOS 17.3 of nieuwer samenwerken aan afspeellijsten. Deze tip legt uit hoe je dat doet.

We verwachten dat macOS Sonoma 14.3 vooral nog wat bugfixes en andere verbeteringen achter de schermen bevat. Denk aan een verbeterde beveiliging. Mocht daar meer over bekend zijn, dan werken we dit artikel bij.

macOS Sonoma 14.3 release notes

Apple heeft de volgende release notes vrijgegeven:

macOS Sonoma 14.3 bevat verbeteringen voor Muziek en biedt ook andere functies, probleemoplossingen en beveiligingsupdates voor je Mac.

• Je kunt nu samenwerken aan afspeellijsten in Apple Music en vrienden uitnodigen om deel te nemen aan je afspeellijst, zodat iedereen nummers kan toevoegen, verwijderen en in een andere volgorde kan zetten

• Emoji-reacties kunnen worden toegevoegd aan nummers in een afspeellijst in Muziek waarin je samenwerkt met anderen

• In ‘AppleCare en garantie’ in Instellingen wordt de dekking weergegeven voor alle apparaten waarop met je Apple ID is ingelogd

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio’s of op alle Apple apparaten beschikbaar.

Informatie over de beveiligings­aspecten van deze update vind je op deze webpagina: https://support.apple.com/kb/HT201222

macOS Sonoma 14.3 downloaden

Je downloadt macOS Sonoma 14.3 via Systeeminstellingen, net als bij iOS. Je downloadt deze update daarom als volgt:

  1. Ga naar Systeeminstellingen.
  2. Klik op Algemeen > Software-update.
  3. De Mac zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie. Klik op Download en installeren om de update binnen te halen.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies. Meer over het installeren van een macOS-update lees je in ons artikel.

Bekijk ook

Zo kun je een macOS-update installeren (ook van eerdere versies)

Als er een nieuwe versie van macOS beschikbaar komt, wil je natuurlijk meteen updaten. Maar wat zijn de verschillende opties? In deze tip leggen we uit hoe het updaten van je Mac werkt, ook voor oudere macOS-versies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.