Klok iOS 16 lettertype

Praat mee: deel hier je ervaringen met iOS 16

iOS 16 is hier! De download van iOS 16 staat voor je klaar en als je je mening wil delen over de grote iPhone-update, dan moet je bij deze Praat mee zijn. Discussieer hier over de nieuwste iOS-versie.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 16 download: wat zijn jouw ervaringen?

Na maanden betatesten is het moment vanavond daar: Apple brengt iOS 16 uit. Dat betekent dat iedereen kan updaten naar de nieuwste grote iOS-versie en er weer tal van nieuwe functies en verbeteringen voor je klaar staan. Genoeg om over te discussieren dus en dat kan in deze Praat mee. Of je nu vandaag voor het eerst kennismaakt met de update of al vanaf het begin de beta getest hebt: iedereen kan op deze pagina zijn of haar zegje doen.

Let op: iPadOS 16 komt nog niet! Die update wordt (samen met macOS Ventura) pas in oktober uitgebracht.
Heb je iOS 16 bugs en problemen? Check ons aparte artikel, waarin we veelvoorkomende problem en bijbehorende oplossingen bespreken. Grote kans dat jouw probleem daar aan de orde komt!

Bekijk ook

Bugs en problemen in iOS 16? Deze oplossingen helpen (meestal)

Bij elke nieuwe grote iOS-update kan het gebeuren: grote bugs of vervelende problemen. Ook bij iOS 16 kunnen er bugs en problemen opduiken, ondanks het vele testen van de afgelopen maanden. We zetten hier de meest voorkomende problemen en bugs van iOS 16 voor je op een rij.

Zo zit het met iOS 15.7
Let ook op: Apple heeft tegelijkertijd iOS 15.7 uitgebracht. Deze verschijnt ook voor toestellen die kunnen updaten naar iOS 16, maar het is niet nodig om deze update eerst te downloaden. Zie je alleen iOS 15.7, scroll dan iets naar onderen en tik op de optie Werk bij naar iOS 16. Vervolgens kun je iOS 15.7 negeren en gewoon updaten naar de grote nieuwe iOS-update. Het is dus niet nodig om eerst iOS 15.7 te installeren. Ben je (per ongeluk) al gestart met updaten naar iOS 15.7, dan kun je wachten totdat deze versie klaar is met installeren. Daarna kun je alsnog over naar iOS 16. Maar er is ook een manier om dit tussentijds stop te zetten. Zet je iPhone op de vliegtuigmodus en ga naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag en zoek daar iOS 15.7 op. Verwijder de download en zet de vliegtuigmodus weer uit. Controleer daarna opnieuw via Instellingen > Software-update en installeer iOS 16.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Alles over iOS 16
Heb je een iPhone 8 of nieuwer, dan kan je nu iOS 16 downloaden. Je kan dan aan de slag met het nieuwe toegangsscherm in iOS 16, de compleet nieuwe widgets op het toegangsscherm, de verbeterde Woning-app, de Vertaal-app met Nederlandse taalondersteuning en nog veel en veel meer. De afgelopen maanden hebben we je op iCulture op de hoogte gebracht van alle nieuwe functies van iOS 16 en talloze kleine verbeteringen in standaardapps en meer.

Hoe je te werk gaat bij het installeren van iOS 16, lees je onder meer in ons speciale artikel. We raden je in ieder geval aan om een back-up van je iPhone te maken. Zoals uitgelegd in onze iOS 16 keuzehulp, raden we aan om eerst te controleren of jouw favoriete apps zullen werken met iOS 16. Twijfel je, wacht dan nog even met het updaten. Heb je de update geïnstalleerd? Laat het dan vooral weten als je op problemen met iOS 16 stuit.

Voor betatesters is het goed om te weten dat het buildnummer van de uiteindelijke publieke versie gelijk is (20A362) aan de laatste iOS 16 RC. Je hoeft in dat geval dus niets te doen, omdat je de nieuwste versie al hebt.

Bekijk ook

Meteen updaten naar iOS 17, wel of niet doen? [keuzehulp]

Moet je meteen updaten naar iOS 17, of kun je beter even wachten? Met deze iOS keuzehulp helpen we je bij de beslissing of je iOS 17 nu al moet installeren of dat je beter nog even kunt wachten.

Ga je vanavond de update installeren? Lees dan ook even onze eerdere artikelen:

Lukt het installeren van iOS 16 niet? Lees dan onze tips voor het oplossen van installatieproblemen van iOS-updates. De meestvoorkomende problemen kun je via de tips in dit artikel oplossen.

Bekijk ook

iOS-update installeren lukt niet: hoe los je dit op?

Loop je tegen iOS installatieproblemen aan bij de nieuwste iOS-update? Verschijnt de nieuwste iOS-update niet op je iPhone? Wij helpen je op weg als iOS-updates downloaden en installeren niet lukt en als er andere problemen optreden.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd..

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 12 september: Het probleem met het niet kunnen updaten van apps in de App Store is inmiddels opgelost.

iOS 16

iOS 16 is de grote update voor de iPhone uit 2022. Er zitten heel wat nieuwe functies in iOS 16, waardoor er voor iedereen wel iets leuks bij zit. De officiële release van iOS 16 is 12 september 2022, tegelijk met watchOS 9 en tvOS 16. Lees ook onze review van iOS 16 of onze uitgebreide pagina over iOS 16 met antwoorden op veelgestelde vragen. Inmiddels is deze versie in september 2023 opgevolgd door iOS 17, maar iOS 16 wordt nog wel ondersteund met beveiligingsupdates voor de iPhone 8 (Plus) en iPhone X.

iOS 16

Reacties: 152 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.