iOS 11.3 beta nieuw.

iOS 11.3 Publieke beta 6 nu te downloaden

De zesde beta van iOS 11.3 is verschenen! iOS 11.3 bevat onder andere medische info, Business Chat, ARKit 1.5 en nieuwe animoji's en is zeker de moeite waard. In dit artikel lees je alles over de beta's van iOS 11.3.

iOS 11.3 beta nieuw.

De zesde publieke beta van iOS 11.3 is nu beschikbaar! iOS 11.3 is de nieuwe grote update van iOS 11 voor de iPhone, iPad en iPod touch. Er zitten een aantal grote verbeteringen en nieuwe functies in iOS 11.3, zoals verbeterd accubeheer, nieuwe animoji’s, ArKit 1.5 beta waarmee je nu ook muren en 2D-beelden kunt herkennen en veel meer. In dit artikel praten we je bij over alle beta’s van iOS 11.3, wat er allemaal nieuw is en wanneer je iOS 11.3 kunt verwachten. iOS 11.3 is de derde grote versieupdate van iOS 11 dat in september 2017 beschikbaar kwam.

iOS 11.3 Publieke Beta 6

16 maart 2018Apple heeft de zesde beta van iOS 11.3 vrijgegeven. Er zijn geen nieuwe functies ontdekt.

iOS 11.3 Publieke beta 5

12 maart 2018Apple heeft de vijfde beta van iOS 11.3 nu vrijgegeven voor publieke betatesters. Er zijn geen nieuwe functies ontdekt.

iOS 11.3 Publieke beta 4

5 maart 2018 – De vierde beta van iOS 11.3 is nu beschikbaar voor publieke betatesters. Dit zijn de ontdekkingen:

 • De iBooks-app heet nu weer iBooks. In de vorige beta’s kreeg de app de naam Books en Boeken. Van de eerder besproken vernieuwing van iBooks is nog niks te zien.

iOS 11.3 Publieke beta 3

21 februari 2018 – Apple heeft de derde beta van iOS 11.3 ook voor publieke testers uitgebracht. Ga je updaten, hou er dan rekening mee dat AirPlay 2 niet meer beschikbaar is.

AirPlay 2 verwijderd uit iOS 11.3 beta 3

Bij de eerste twee beta’a van iOS 11.3 en tvOS 11.3 kon je alvast AirPlay 2 testen. Dit werkte op de vierde en vijfde generatie Apple TV en geschikte iDevices. Maar in de derde beta lijkt de ondersteuning voor AirPlay 2 weer te zijn weggehaald. Er zijn geen opties meer om audio naar meerdere bronnen te streamen. Ook is de Apple TV weer verwijderd uit de Woning-app. AirPlay 2 was weliswaar al aanwezig in de beta’s, maar werkte niet goed en leverde veel fouten op. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat het weer is verwijderd. Eigenlijk werd AirPlay 2 al in juni 2017 aangekondigd, bij de introductie van iOS 11. Maar het is de vraag of het nog lukt om in een toekomstige versie van iOS 11.x klaar te hebben. Het wachten is ook nog op geschikte producten.

AirPlay 2 verdwenen

Verder bevat beta 3 de volgende vernieuwingen en verbeteringen:

 • Deze beta is ook geschikt voor de zesde generatie iPod touch.
 • Na het updaten naar iOS 11.3 beta 3 kan het voorkomen dat je computer het iDevice niet herkent. Dit is een bekende bug die nog in de beta zit. Je kunt het oplossen door het iDevice te herstarten en opnieuw verbinding te maken met de computer.
 • Skype crasht niet langer in iOS 11.3 beta.
 • Had je bij beta 2 problemen met het niet automatisch verbinding maken met Wi-Fi of had je andere verbindingsproblemen, dan moet je naar de instellingen van Wi-Fi gaan en controleren of het automatisch verbinding maken wel is ingeschakeld.
 • Het gebruik van de Muziek-app met Voice Over en schakelbediening werkt nu weer zoals het hoort.
 • In Apple Kaarten crasht de app niet langer als je in CarPlay op bestemmingen drukt.

De releasenotes voor ontwikkelaars vind je hier (account vereist).

iOS 11.3 beta 2

6 februari 2018 – De tweede beta van iOS 11.3 is verscheen op 6 februari. Deze beta bevat:

 • Een nieuw ClassKit-framework voor educatieve app.
 • De beloofde batterijfunctie voor oudere iPhones (zie hieronder)

De ‘Conditie van de batterij’-functie geeft je meer informatie over de batterijstatus en zal later ook een schakelaar bevatten waarmee je kunt kiezen tussen langere batterijduur of piekbelasting.

Bekijk ook

Zo werkt 'Batterijconditie' op de iPhone

Met de functie 'Batterijconditie' kun je zien wat de conditie en maximale capaciteit van je batterij is. Je kunt hier ook het vertragen van je iPhone uitschakelen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt en wat de gevolgen zijn van een vertraagde iPhone.

Apple had al beloofd dat er in iOS 11.3 gedetailleerdere batterijfuncties zouden zitten, maar in de eerste beta was dat nog niet aanwezig. Op een aparte pagina geeft Apple meer opheldering over de batterijprestaties van iPhones.

Batterijfunctie iOS 11.3

Dit is er nog meer nieuw in beta 2:

 • Nieuw startscherm als je de App Store voor het eerst opent.
 • Bij het verwijderen van berichten met iMessage in iCloud ingeschakeld, krijg je nu een extra bevestiging.
 • In de Podcast-app worden afleveringen nu met één tik afgespeeld.
 • Vanaf de tweede beta is voor iPhone X-eigenaren iTunes 12.7.3 vereist om je iPhone bedraad te updaten of te herstellen.
 • De tweede beta is nog niet beschikbaar voor de iPod touch. Die volgt op een later moment.
 • Voor educatieve apps komt Apple met ClassKit, een tool voor ontwikkelaars. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor examens, maar de functie is nog niet actief te gebruiken in de beta.

iOS 11.3 publieke beta 1

25 januari 2018 – De eerste publieke beta van iOS 11.3 is op 25 januari uitgebracht. Hierin zitten naar verwachting dezelfde vernieuwingen die ook al in de developerbeta zaten. Mochten er toch aanvullingen zijn, dan melden we die hier. iCulture-lezer Job ontdekte dat er een nieuw tikgeluidje te horen is voor VoiceOver-gebruikers als je het volume aanpast met de volumeknop.

iOS privacy functie

iOS 11.3 beta 1

24 januari 2018 – De eerste beta van iOS 11.3 is op 24 januari uitgebracht. In iOS 11.3 worden er veel nieuwe functies toegevoegd. Apple gaf eerder al een preview van iOS 11.3 waarin de belangrijkste nieuwe functies van iOS 11.3 uitgelicht zijn.

 • In deze beta is nog niet de accubeheer-functie aanwezig, die eerder vandaag was beloofd in de preview van iOS 11.3. Deze functie volgt later.
 • In deze beta is ook het synchroniseren van iMessage-berichten via iCloud aanwezig, een functie die al voor iOS 11 werd aangekondigd.
 • AirPlay 2 is toegevoegd, waardoor je muziek af kunt spelen op meerdere speakers die in verschillende plekken in huis staan, zoals de Apple TV. De Apple TV is daardoor ook zichtbaar in de Woning-app. Daarvoor moet je wel de beta van tvOS 11.3 hebben geïnstalleerd.
 • De naam van iBooks is aangepast. De i is komen te vervallen waardoor de app gewoon Books heet.
 • Er is een nieuwe privacyfunctie die aangeeft als een Apple-app om bepaalde informatie vraagt.
 • In het Updates-tabblad in de App Store is het versienummer en grootte van een app nu weer te zien, zowel bij nieuwe als geïnstalleerde updates.
 • Er zijn nu nieuwe instructies als je een nieuwe app downloadt op de iPhone X. Het is nu duidelijker dat je de zijknop in moet drukken om Face ID te gebruiken.
 • Je kunt App Store-reviews nu weer sorteren op meest recent, meest nuttig, meest positief of meest kritisch.
 • Apple heeft Business Chat toegevoegd, een zakelijke chatdienst waar aanvankelijk voor al Amerikaanse bedrijven aan zullen meedoen: Discover, Hilton en Wells Fargo onder andere.
 • In Apple Music zijn de functies voor muziekvideo’s prominenter aanwezig.
 • Er is ondersteuning voor ARKit 1.5, dat nu ook verticale oppervlakken zoals muren kan herkennen. Ook is de resolutie van de camerabeelden verbeterd van 720p naar 1080p.
 • Nieuwe functies voor het beheren van je medische dossier in de Gezondheid-app. Hiervoor werkt Apple samen met enkele (Amerikaanse) ziekenhuizen en zorginstellingen.
 • Voor HomeKit is geen speciale chip meer nodig, het werkt ook met software-authenticatie.
 • Ondersteuning voor AML (Advanced Mobile Location) voor het versturen van je locatie in noodsituaties.
 • De Apple TV is nu te zien in de Woning-app van iOS 11.3 als hub voor HomeKit; je kunt er echter niets mee.

Bekijk ook

iMessage-synchronisatie via iCloud is terug in de eerste beta van iOS 11.3

Synchroniseren van iMessage-berichten in iCloud is terug! In iOS 11.3 beta 1 is de functie weer toegevoegd, nadat het uit een eerdere beta van iOS 11 werd weggehaald, omdat het blijkbaar nog niet goed werkte.

Tijdlijn iOS 11.3 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de iOS 11.3 beta:

 • iOS 11.3 beta 1: 24 januari 2018 (verschenen)
 • iOS 11.3 Publieke beta 1: 25 januari 2018 (verschenen)
 • iOS 11.3 beta 2: 6 februari 2018 (verschenen)
 • iOS 11.3 Publieke beta 2: 7 februari 2018 (verschenen)
 • iOS 11.3 beta 3: 20 februari 2018 (verschenen)
 • iOS 11.3 Publieke beta 3: 21 februari 2018 (verschenen)
 • iOS 11.3 Publieke beta 4: 5 maart 2018 (verschenen)
 • iOS 11.3 Publieke beta 5: 12 maart 2018 (verschenen)
 • iOS 11.3 Publieke beta 6: 16 maart 2018 (verschenen)
 • Definitieve versie iOS 11.3: wordt verwacht in maart 2018

iOS 11.3 animoji

iOS 11.3 klinische documenten

iOS 11.3 klinische documenten

iOS 11.3: Apple TV's in de Woning-app

Over iOS 11.3
iOS 11.3 is de derde grote update voor iOS 11. In de definitieve versie van iOS 11.3 zitten in totaal vijf grotere nieuwe functies, waaronder accubeheer (nog niet aanwezig in de beta), nieuwe animoji’s, ondersteuning voor AML en nieuwe opties in de Gezondheid-app. Daarnaast bevat iOS 11.3 nog een aantal kleinere aanpassingen, zoals meer focus op muziekvideo’s in Apple Music, verbeteringen voor Apple News en meer. Functies als iMessage in iCloud, een functie die eigenlijk al in iOS 11.0 zou zitten, zijn nu ook aanwezig. Ook AirPlay 2 is onderdeel van iOS 11.3.

Bekijk ook

Nieuw in iOS 11.3: dit zijn de belangrijkste functies en verbeteringen

iOS 11.3 is de nieuwste grote update voor de iPhone en iPad, met onder andere nieuwe opties voor accubeheer, nieuwe Animoji en meer. Ben je benieuwd naar alle nieuwe functies in iOS 11.3? In dit artikel zetten we ze op een rij, zodat je weet wat je kunt verwachten nadat je iOS 11.3 geïnstalleerd hebt.

iOS 11.3 beschikbaarheid

Wij verwachten dat Apple iOS 11.3 in de loop van maart 2018 uit gaat brengen voor recente iPhones, iPads en iPod touch-modellen. Voorgaande jaren bracht Apple de derde grote iOS-update rond dezelfde periode uit.

iOS 11.3 beta update

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een iOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Lees meer in ons artikel Problemen met iOS 11.3 beta.

Bekijk ook

iOS beta problemen zoals trage iPhone of batterij snel leeg: dit kan er allemaal mis gaan

Is je batterij door de iOS beta sneller leeg? Doen apps het niet meer als je iPadOS beta hebt of vallen de prestaties tegen? In dit artikel leggen we uit welke iOS beta problemen er kunnen zijn en hoe je hiermee omgaat.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden. Loze (persoonlijke) statusupdates zullen meteen worden verwijderd. Houd de reacties s.v.p. voor iedereen overzichtelijk.

Revisiegeschiedenis:

 • 2018 - 24 januari: Verbeterd energiebeheer wordt in een latere beta toegevoegd. Het artikel is hierop nu aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11
103 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.