Apple Pencil binnenkant

Zo vind je serienummer en softwareversie van je Apple Pencil

Wil je het serienummer en de firmware-versie van de Apple Pencil achterhalen? Dat kan heel gemakkelijk door je Pencil aan te sluiten op een iPhone of iPad.

Een Apple Pencil heeft geen scherm, dus je kunt niet zomaar informatie raadplegen over de firmware, het modelnummer en het serienummer. Gelukkig kun je het heel gemakkelijk opvragen. Handig als je hem bijvoorbeeld inlevert ter reparatie of als je meerdere exemplaren hebt liggen en je ze uit elkaar wil houden.

Apple Pencil serienummer en firmware

De Apple Pencil is de beste stylus die je voor de iPad kunt krijgen, dankzij de nauwe samenwerking tussen hard- en software. Dat de penpunt zo snel reageert op het scherm, komt omdat er een chip in zit, die directe signalen naar de sensoren in het scherm stuurt. Een Apple Pencil is dan ook een kleine computer, met z’n eigen firmware en serienummer. Je kunt deze unieke nummers heel gemakkelijk opzoeken:

  • Kijk op de originele verpakking.
  • Of: verwijder het dopje en kijk op de Lightning-aansluiting (alleen voor de eerste generatie).

Je kunt het ook opzoeken via de instellingen:

  1. Sluit de Apple Pencil aan op de Lighting-poort van de iPad. Heb je een tweede generatie Apple Pencil, maak deze dan vast aan de zijkant via de magneet.
  2. Ga naar de Instellingen-app op de iPad.
  3. Kijk bij Algemeen > Info > Apple Pencil.

Je ziet nu achtereenvolgens de fabrikant (Apple), modelnummer, serienummer, firmwareversie en hardwareversie. De firmware is de software die op de Apple Pencil is geïnstalleerd. Het wordt op de achtergrond automatisch bijgewerkt als dat nodig is. Je hoeft hiervoor niets te doen. Sterker nog: er is geen knopje om naar nieuwe firmware te checken of om het installeren van nieuwe firmware te forceren.

Apple Pencil-functies

Het lijkt wel een beetje op de AirPods, die ook voorzien zijn van een eigen serienummer en firmware. Het serienummer van de Apple Pencil zou je nodig kunnen hebben als je bijvoorbeeld problemen hebt met je Apple Pencil en contact met Apple wilt opnemen.

Prijzen Apple Pencil-modellen

We hebben aparte tips over het opzoeken van het AirPods serienummer en het iPad- en iPhone-serienummer.

Bekijk ook

Zo kun je het serienummer van de AirPods opzoeken

Het AirPods serienummer staat aan de binnenkant van het doosje, maar is nauwelijks leesbaar. Gelukkig is er een slimmere manier om het serienummer en modelnummer van je AirPods te achterhalen. Wij leggen het uit.

Wil je liever meer uit je Apple Pencil halen, dan hebben we deze tips:

Bekijk ook

Apple Pencil vergelijken: de verschillen tussen de modellen

Wil je graag tekenen op een iPad met de Apple Pencil? Dan zijn er drie modellen waarmee je dat kunt doen. In dit artikel lees je alles over de verschillen tussen de originele Apple Pencil, de Apple Pencil 2 en de Apple Pencil met usb-c. Ook handig als je nog geen iPad hebt en twijfelt welke je moet hebben om mee te tekenen!

Apple Pencil

Apple Pencil is de tekenpen voor je iPad. Er zijn drie modellen: de eerste generatie (2015), tweede generatie (2018) en Apple Pencil met usb-c (2023). Na het koppelen met herkent de iPad kun je beginnen met notities maken en tekenen op het scherm. De iPad herkent elke beweging van de Apple Pencil en laat de lijnen realtime op het scherm zien. De Apple Pencil is oplaadbaar en is via Bluetooth verbonden met je iPad.

Apple Pencil