Apple Pencil binnenkant

Zo vind je serienummer en software-versie van je Apple Pencil

Wil je het serienummer en de firmware-versie van de Apple Pencil achterhalen? Dat kan heel gemakkelijk door je Pencil aan te sluiten op een iPhone of iPad.

Een Apple Pencil heeft geen scherm, dus je kunt niet zomaar informatie raadplegen over de firmware, het modelnummer en het serienummer. Gelukkig kun je het heel gemakkelijk opvragen.

Apple Pencil binnenkant

Apple Pencil serienummer en firmware

De Apple Pencil is de beste stylus die je voor de iPad kunt krijgen. Dat de penpunt zo snel reageert op het scherm, komt omdat er een chip in zit, die directe signalen naar de sensoren in het scherm stuurt. Een Apple Pencil is dan ook een kleine computer, met z’n eigen firmware en serienummer. Je kunt het heel gemakkelijk opzoeken:

  1. Sluit de Apple Pencil aan op de iPad Pro.
  2. Ga naar de Instellingen-app op de iPad.
  3. Kijk bij Algemeen > Info > Apple Pencil.

Je ziet nu achtereenvolgens de fabrikant (Apple), modelnummer, serienummer, firmwareversie en hardwareversie. De firmware is de software die op de Apple Pencil is geïnstalleerd. Het wordt op de achtergrond automatisch bijgewerkt als dat nodig is. Je hoeft hiervoor niets te doen. Sterker nog: er is geen knopje om naar nieuwe firmware te checken of om het installeren van nieuwe firmware te forceren. Het lijkt wel een beetje op de AirPods, die ook voorzien zijn van een eigen serienummer en firmware.

Het serienummer van de Apple Pencil zou je nodig kunnen hebben als je bijvoorbeeld problemen hebt met je Apple Pencil en contact met Apple wilt opnemen.

Eventueel kun je het serienummer ook vinden op de Lightning-aansluiting, maar de opdruk kan niet voor iedereen goed leesbaar zijn.

We hebben aparte tips over het opzoeken van het AirPods serienummer en het AirPods serienummer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen apple pencil, firmware