iPhone with MagSafe charger

Er is een firmware-update voor de MagSafe Charger: zo werkt het

Apple heeft een firmware-update uitgebracht voor de MagSafe Charger. Hoe het werkt en hoe je kunt checken of je de nieuwste versie hebt, lees je in deze tip.

MagSafe Charger firmware

Van tijd tot tijd brengt Apple firmware-updates uit voor AirPods en andere accessoires. Zo ook voor de MagSafe Charger. Deze magnetische oplader voor je iPhone heeft nieuwe firmware gekregen, waarin mogelijk bugs zijn opgelost en optimalisaties zijn doorgevoerd. De MagSafe Charger is een 45 euro kostende oplaadschijf voor de iPhone 12-serie en nieuwer. Daarnaast is er de MagSafe Duo Charger van 149 euro waarmee je tegelijk ook je Apple Watch kunt laden. Beide accessoires zijn verkrijgbaar bij Apple, maar als je bij andere winkels kijkt ben je vaak goedkoper uit.

Nieuwste firmware voor de MagSafe Charger

Dit is de nieuwste versie voor jouw MagSafe Charger:

  • Versie 255 (10M1821), verschenen in oktober 2022
  • Versie 247 (10M229), verschenen in december 2021
  • Versie 174 (9M5069), originele firmware bij release

Apple heeft niet bekendgemaakt welke verbeteringen er in deze software-update zitten. De MagSafe Charger is in feite een eenvoudig apparaat met enige intelligentie aan boord om je iPhone veilig te kunnen opladen op 15 Watt. Op standaard draadloze laders is 7,5 Watt het maximum. Mogelijk zijn er wat bugs opgelost en heeft Apple de algoritmes voor het veilig kunnen opladen iets getweakt.

MagSafe Charger updaten

De nieuwe firmware wordt automatisch geïnstalleerd. Je hebt hier zelf geen invloed op. Als de MagSafe Charger is verbonden met een stroombron en regelmatig wordt gebruikt om op te laden zal de update uiteindelijk op het accessoire verschijnen.

RollingSquare Mini Dock voor MagSafe met MagSafe Charger

Je kunt als volgt controleren of dit al is gebeurd:

  1. Sluit de MagSafe Charger aan en plaats de iPhone.
  2. Open de Instellingen-app op je iPhone.
  3. Ga naar Algemeen > Info en blader omlaag.
  4. Kies de MagSafe Charger.
  5. Er verschijnt een menu met relevante info over je device.

Wil je meer weten over de MagSafe Charger? Check dan ons overzicht!

Bekijk ook

MagSafe Charger voor iPhone: alles wat je moet weten

Apple eigen draadloze opladers zijn de MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger. Ze zijn geschikt voor de iPhone 12-serie en nieuwer en zorgen ervoor dat je je toestel met 15 Watt kunt opladen. Lees hier alles wat je moet weten over deze opladers met magneten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MagSafe Charger

De MagSafe Charger en de MagSafe Duo Charger zijn de twee officiële MagSafe-opladers van Apple. Ze zijn geschikt voor alle modellen vanaf de iPhone 12--familie. De normale MagSafe Charger is een magnetische ronde schijf, die zich vastzuigt aan de achterkant van de iPhone. De MagSafe Duo Charger heeft bovendien een ingebouwde oplader voor de Apple Watch. Daarnaast heeft Apple nog een MagSafe Battery Pack voor onderweg.

MagSafe Charger