MagSafe Charger Filip Chudzindki

Apple brengt firmware-update voor MagSafe Charger uit: zo check je de versie

Apple heeft een firmware-update uitgebracht voor de MagSafe Duo Charger. Hoe het werkt en hoe je kunt checken of je de nieuwste versie hebt, lees je in deze tip.

MagSafe Charger firmware

Van tijd tot tijd brengt Apple firmware-updates uit voor AirPods en andere accessoires. Zo ook voor de MagSafe Charger. En nu voor de eerste keer is er ook een firmware-update voor de MagSafe Duo Charger, ook wel de dubbele MagSafe-oplader genoemd. Deze magnetische oplader voor je iPhone en Apple Watch heeft nieuwe firmware gekregen, waarin mogelijk bugs zijn opgelost en optimalisaties zijn doorgevoerd. De gewone MagSafe Charger is een €49,- kostende oplaadschijf voor de iPhone 12-serie en nieuwer. De MagSafe Duo Charger is een stuk duurder en kost €159,-.

Nieuwste firmware voor de MagSafe Charger

Dit is de nieuwste versie voor jouw MagSafe Charger:

 • Versie 258 (10M3761), verschenen in mei 2023
 • Versie 255 (10M1821), verschenen in oktober 2022
 • Versie 247 (10M229), verschenen in december 2021
 • Versie 174 (9M5069), originele firmware bij release

Nieuwste firmware voor MagSafe Duo Charger

Dit is de nieuwste versie voor de MagSafe Duo Charger:

 • Versie 256.1067.0 (10M3063), verschenen in februari 2023
 • Versie 186.0.0.0, originele firmware bij release

Apple maakt voor de MagSafe-opladers niet bekend welke verbeteringen er in deze software-update zitten. De MagSafe Charger is in feite een eenvoudig apparaat met enige intelligentie aan boord om je iPhone veilig te kunnen opladen op 15 Watt. Op standaard draadloze laders is 7,5 Watt het maximum. Mogelijk zijn er wat bugs opgelost en heeft Apple de algoritmes voor het veilig kunnen opladen iets getweakt.

MagSafe Charger updaten

De nieuwe firmware wordt automatisch geïnstalleerd. Je hebt hier zelf geen invloed op. Als de MagSafe (Duo) Charger is verbonden met een stroombron en regelmatig wordt gebruikt om op te laden zal de update uiteindelijk op het accessoire verschijnen.

RollingSquare Mini Dock voor MagSafe met MagSafe Charger

Je kunt als volgt controleren of dit al is gebeurd:

 1. Sluit de MagSafe (Duo) Charger aan op het stopcontact en plaats de iPhone op de oplader.
 2. Open de Instellingen-app op je iPhone.
 3. Ga naar Algemeen > Info en blader omlaag.
 4. Kies de MagSafe (Duo) Charger.
 5. Er verschijnt een menu met relevante info over je device.

Wil je meer weten over de MagSafe Charger? Check dan ons overzicht!

Bekijk ook

MagSafe Charger voor iPhone: alles wat je moet weten

Apple eigen draadloze opladers zijn de MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger. Ze zijn geschikt voor de iPhone 12-serie en nieuwer en zorgen ervoor dat je je toestel met 15 Watt kunt opladen. Lees hier alles wat je moet weten over deze opladers met magneten.

MagSafe Charger

De MagSafe Charger en de MagSafe Duo Charger zijn de twee officiële MagSafe-opladers van Apple. Ze zijn geschikt voor alle modellen vanaf de iPhone 12-familie. Je kan de MagSafe-oplader ook gebruiken met de AirPods 3 (2021) en nieuwer. De normale MagSafe Charger is een magnetische ronde schijf, die zich vastzuigt aan de achterkant van de iPhone. De MagSafe Duo Charger heeft bovendien een ingebouwde oplader voor de Apple Watch. Daarnaast heeft Apple nog een MagSafe Battery Pack voor onderweg.

MagSafe Charger