iMessage-synchronisatie via iCloud is terug in de eerste beta van iOS 11.3

Synchroniseren van iMessage-berichten in iCloud is terug! In iOS 11.3 beta 1 is de functie weer toegevoegd, nadat het uit een eerdere beta van iOS 11 werd weggehaald, omdat het blijkbaar nog niet goed werkte.

Goed nieuws voor mensen die zaten te wachten het synchroniseren van imessage-berichten via iCloud. In de zojuist verschenen beta van iOS 11.3 is de functie eindelijk aanwezig. Het synchroniseren van iMessage-berichten in iCloud was al aanwezig in de eerste beta’s van iOS 11, maar daarna haalde Apple het weer weg en beloofde dat het later zou terugkomen. Met de functie kun je iMessage-berichten via iCloud synchroniseren tussen meerdere apparaten. Lange tijd was onduidelijk of Apple het nog snel zou terug brengen. Ook vanmiddag tijdens de aankondiging van de eerste iOS 11.3-functies kwam het niet aan bod. Maar nu zit het er in de iOS 11.3 beta 1 toch weer in.


iMessage iCloud

Dat wil overigens niet zeggen dat de functie ook in de definitieve iOS 11.3-versie zal zitten, want Apple spreekt over een testfase. Na het installeren van de eerste beta geeft de Berichten-app een melding of je iCloud wilt inschakelen. Voor mensen die tweefactorauthenticatie en iCloud Backup hebben ingeschakeld zal de functie automatisch ingeschakeld zijn.

iMessage kan in de loop van de tijd behoorlijk wat ruimte innemen op je toestel, dus het is een welkome toevoeging aan iOS. Je kunt de berichten nu in iCloud bewaren in plaats van op elk toestel apart. Maar dat betekent natuurlijk wel dat je voldoende iCloud-opslag moet hebben.

Bekijk ook

iOS 11.3 Publieke beta 6 nu te downloaden

De zesde beta van iOS 11.3 is verschenen! iOS 11.3 bevat onder andere medische info, Business Chat, ARKit 1.5 en nieuwe animoji's en is zeker de moeite waard. In dit artikel lees je alles over de beta's van iOS 11.3.

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.