watchOS 4.3 beta nieuw.

watchOS 4.3 beta 6 voor de Apple Watch nu beschikbaar

Apple heeft de vijfde beta van watchOS 4.3 uitgebracht. In deze nieuwe versie zit een aantal aardige verbeteringen voor de Apple Watch verwerkt. In dit artikel praten we je bij over alle beta's van deze nieuwe watchOS-versie.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

watchOS 4.3 beta nieuw.

Na de nieuwste iOS 11.3 beta heeft Apple nu ook de zesde beta van watchOS 4.3 uitgebracht. In watchOS 4.3 zitten nieuwe functies, zoals een verbeterde Nightstand en meer. In dit artikel praten we je bij over alle verbeteringen, aanpassingen en nieuwe functies in watchOS 4.3 en lees je welke beta’s er al zijn verschenen. WatchOS 4.3 is de derde grote update voor watchOS 4 dat in september 2017 verscheen.

watchOS 4.3 beta 6

12 maart 2018 – De zesde beta van watchOS 4.3 is nu ook beschikbaar. Alleen ontwikkelaars kunnen deze beta downloaden.

watchOS 4.3 beta 5

12 maart 2018 – De vijfde beta van watchOS 4.3 is nu ook beschikbaar. Alleen ontwikkelaars kunnen deze beta downloaden. Er zijn geen wijzigingen ontdekt.

watchOS 4.3 beta 4

6 maart 2018Apple heeft de vierde beta van watchOS 4.3 vrijgegeven. De beta is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Er zijn geen wijzigingen ontdekt.

watchOS 4.3 beta 3

21 februari 2018 In deze beta is een kleine wijziging doorgevoerd. De laadanimatie bij het opstarten van een app is iets aangepast. Rondom het applogo draaien nu bolletjes, in plaats van een ronddraaiend streepje.

watchOS 4.3 beta 2

7 februari 2018 – Apple heeft de tweede beta van watchOS 4.3 op 7 februari vrijgegeven. Ontwikkelaars met een Apple Watch kunnen deze nu bijwerken via de gekoppelde iPhone.

watchOS 4.3 beta 1

25 januari 2018 – Apple heeft de eerste beta van watchOS 4.3 op 24 januari vrijgegeven.

Dit is er nieuw in de beta van watchOS 4.3:

 • Je kunt weer je iPhone-muziek bedienen vanaf je Apple Watch. In watchOS 4 werd deze functie verwijderd, maar in watchOS 4.3 is dit weer teruggekeerd.
 • In de Muziek-app kun je nu bij het afspelen van een nummer ook een AirPlay geschikte speaker selecteren om de muziek op af te spelen.
 • De Nachtklokmodus (Nightstand) is nu ook in portretstand te gebruiken. Je hoeft je Apple Watch dus niet per se op zijn kant te leggen. Goed nieuws dus voor mensen met een houder die alleen verticaal werkt.
 • Je kunt de voortgangsringen van de Activiteit-app nu ook op de Siri-wijzerplaat bekijken.
 • Nieuwe oplaad-animatie: deze verschijnt in beeld als je de Watch op de lader legt.

Tijdlijn watchOS 4.3 beta voor ontwikkelaars

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 4.3 beta voor ontwikkelaars:

 • watchOS 4.3 beta 1: 25 januari 2018 (verschenen)
 • watchOS 4.3 beta 2: 7 februari 2018 (verschenen)
 • watchOS 4.3 beta 3: 21 februari 2018 (verschenen)
 • watchOS 4.3 beta 4: 6 maart 2018 (verschenen)
 • watchOS 4.3 beta 5: 12 maart 2018 (verschenen)
 • watchOS 4.3 beta 6: 16 maart 2018 (verschenen)
 • Definitieve versie watchOS 4.3: maart 2018 (verwacht)

Over watchOS 4.3
Voor de Apple Watch is watchOS 4.3 de eerstvolgende grote update. In deze versie zitten een aantal verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om je iPhone-muziek weer te bedienen vanaf je Apple Watch. Ook werkt deze versie samen met AirPlay 2, net als in iOS 11.3 beta. Ook is de Nachtklokmodus nu beschikbaar in de portretstand.

watchOS 4.3 beschikbaarheid

Wij verwachten daarom dat Apple watchOS 4.3 in maart 2018 uit gaat brengen voor de Apple Watch. watchOS-updates worden altijd tegelijkertijd uitgebracht met updates voor iOS, dus het is de verwachting dat watchOS 4.3 tegelijkertijd uitgebracht gaat worden met iOS 11.3, de eerstvolgende update van iOS 11.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers en kunnen sommige apps nog niet goed werken, omdat deze nog niet zijn aangepast zijn voor de nieuwe watchOS-versie. Hou hier dus rekening mee als je besluit een watchOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Veelgehoorde problemen zijn een leeglopende batterij, vastlopers en automatische herstarts.

Wanneer komt de publieke beta watchOS 4.3?

Er komt geen publieke beta van watchOS 4.3 beschikbaar voor publieke betatesters. Ben je geen ontwikkelaar, dan zul je dus moeten wachten tot de officiële release begin 2018.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent, om te voorkomen dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar maanden geleden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2018, 21:51
Categorie iOS
Onderwerpen apple watch, firmware, watchos 4
Device Apple Watch
Software watchOS 4

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.