Danalock deurslot HomeKit

iOS 11.3 opent de deur voor veel meer HomeKit-producten

In iOS 11.3 wordt het mogelijk om HomeKit-producten te maken die via een software-update ondersteuning krijgen. Er is dus geen speciale HomeKit-chip meer nodig. Dat kan leiden tot een nieuwe golf aan interessante accessoires voor in en om het huis.

Het duurt nog even voordat iOS 11.3 beschikbaar komt, maar rond die datum kunnen we meer HomeKit-producten dan ooit tegemoet zien. Apple gaat in iOS 11.3 namelijk de softwarematige authentificatie van HomeKit-accessoires mogelijk maken. Dit houdt in dat accessoiremakers hun spullen geschikt voor HomeKit kunnen maken, zonder dat ze een speciale chip hoeven in te bouwen. Dat maakt het aanpassen van bestaande producten voor HomeKit een stuk gemakkelijker. We verwachten dan ook heel wat aankondigingen in de komende periode.

Lagere eisen voor HomeKit-certificering

Zoals we eerder al schreven versoepelt Apple de regels voor HomeKit-accessoires. Het is nu zelfs mogelijk om als hobbyknutselaar je eigen HomeKit-product te maken voor eigen gebruik. Is het zo goed gelukt dat je je product wil verkopen, dan zul je wel goedkeuring bij Apple moeten aanvragen want elk product moet nog steeds uitvoering worden getest op veiligheid en privacyfuncties. Dat het krijgen van de officiële goedkeuring soms veel tijd in beslag kan nemen, blijkt uit de ervaringen van Danalock. De slotenmaker kondigde in mei vorig jaar al de Danalock versie 3 aan, maar het is nog steeds niet gelukt om HomeKit-ondersteuning toe te voegen. Danalock beloofde in augustus nog dat het slot vóór het einde van het jaar HomeKit-compatibel zou zijn, maar dat werd niet gehaald. En ook de nieuwe deadline van eind januari wordt niet gehaald; het wordt opnieuw een paar weken later.

Danalock deurslot HomeKit

Het is te hopen dat veel fabrikanten de gemakkelijke route bewandelen en HomeKit-ondersteuning via software gaan toevoegen. Dit maakt het systeem voor fabrikanten ook aantrekkelijker. Misschien is dat de reden dat Somfy eindelijk overstag is gegaan: de fabrikant van accessoires om rolluiken, gordijnen en garagedeuren aan te sturen heeft aangekondigd dat ze vanaf de zomer HomeKit gaan ondersteunen. Somfy is voorzover wij weten de eerste aanbieder die heeft gekozen voor een HomeKit-update via software. De beveiligingscamera’s Somfy One, Somfy Security Camera en de nieuwe Somfy Outdoor Camera zullen ermee gaan werken, net als het Somfy Alarm.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2018, 17:52
Bron Bron iPhone-ticker
Categorie Accessoires
Onderwerp homekit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.