iPad uitlegvideo's iOS 11

Deze 11 functies kun je meteen proberen in iOS 11

iOS 11 zit bomvol nieuwe functies. Welke moet je nu als eerste zelf proberen? We hebben de 11 meest interessante voor je uitgelicht, zodat je ze meteen kunt testen.

iOS 11 is er! Wil je meteen de nieuwe functies ontdekken, dan helpen we je op weg met dit overzicht. We hebben de 11 meest interessante functies van iOS 11 voor je op een rijtje gezet. Je kunt ze meteen proberen!


iPad iOS 11

iOS 11: dit is er nieuw

In dit artikel richten we ons vooral op de verbeteringen voor de iPhone, zoals Niet Storen tijdens autorijden, slimmere Siri-functies en de compleet vernieuwde App Store. Er zijn natuurlijk nog véél meer verbeteringen, zoals betalingen via iMessage (maar dat werkt alleen via Apple Pay) en synchroniseren en iMessage-berichten via iCloud, maar die vinden wij niet het meest spannend. Onderstaande 11 verbeteringen van iOS 11 zijn wél dingen die je meteen kunt proberen.

App Store iOS 11

#1 Nieuwe App Store

De App Store heeft een flinke make-over gekregen. Het is niet langer een eindeloze lijst met apps, maar het wordt meer een magazine met verhalen, interviews, aanbevelingen en gamevideo’s.

Bekijk ook

Dit zijn de 7 grootste vernieuwingen in de App Store van iOS 11

Apple gaat diverse veranderingen doorvoeren in de App Store van iOS 11. Een nieuw uiterlijk, meer video's, verhalen en gefaseerde uitrol moeten zorgen voor meer betrokkenheid van gebruikers. Dit zijn de 7 grootste veranderingen in de App Store.

Bedieningspaneel iOS 11

#2 Nieuw Bedieningspaneel

Het zal behoorlijk wennen zijn, het nieuwe Bedieningspaneel in iOS 11. Alle icoontjes staan op een andere plaats en zien er anders uit. Door stevig op het scherm te drukken krijg je extra opties, bijvoorbeeld voor het aanpassen van het volume en het selecteren van een koptelefoon of speaker.

Bekijk ook

Zo werkt het nieuwe Bedieningspaneel in iOS 11

Eén van de grootste vernieuwingen in iOS 11 is het compleet vernieuwde Bedieningspaneel. Zo zijn er nu veel meer knoppen en kun je zelf de indeling aanpassen. Wat er allemaal mogelijk is, lees je hier.

Niet Storen tijdens autorijden

#3 Niet Storen tijdens het autorijden

Autorijden met de iPhone wordt voortaan nog veiliger. De iPhone herkent namelijk automatisch als je beweegt en kan daarbij een speciale Niet Storen tijdens autorijden-modus inschakelen. Het scherm wordt zwart en je krijgt geen notificaties meer op het scherm. Als er berichten binnenkomen antwoordt de iPhone automatisch dat je aan het rijden bent. Mocht het echt belangrijk zijn, dan kunnen mensen toch nog contact met je leggen. Voor mensen die op de passagiersstoel zitten is er niets aan de hand: zij kunnen de functie gewoon uit zetten.

Bekijk ook

Niet Storen tijdens autorijden inschakelen met de Autorijden-focus

Met Niet storen tijdens het autorijden en de Autorijden-focus ga je veilig de weg op. De functie blokkeert meldingen, zodat je je ogen op de weg houdt. Lees hier hoe de functie werkt, hoe je het kunt in- en uitschakelen en welke mensen je nog wel kunnen bereiken.

Siri iOS 11 meer toepassingen

#4 Siri krijgt natuurlijke stem en meer functies

De spraakassistent klinkt voortaan spontaner en natuurlijker en is nu beschikbaar in een mannelijke en vrouwelijke variant voor het Nederlands. Siri wordt bovendien slimmer, kan gesproken teksten vertalen naar een Chinees, Italiaans en enkele andere talen en kan ook vragen beantwoorden die je hebt ingetikt. Verder komen er meer externe toepassingen bij, zoals bankoverschrijvingen en herinneringen. En Siri leert je beter kennen, zodat je tijdens het schrijven van een mailtje of bericht suggesties krijgt over plaatsen en dingen die jij belangrijk vindt, zoals muziekfestivals, Texel of origami. Probeer het maar!

Bekijk ook

Siri in iOS 11: dit zijn de 5 grootste verbeteringen

Siri krijgt in iOS 11 nieuwe functies, zoals vertalingen en natuurlijke stemmen. We hebben de 5 belangrijkste verbeteringen van Siri voor je op een rijtje gezet.

iOS 11 Virtual Reality mode in Apple Kaarten

#5 Rondwandelen met virtual reality in Apple Kaarten

In iOS 11 kun je op een spectaculaire nieuwe manier rondwandelen in Apple Kaarten. We hebben al wat video’s laten zien, maar het is wel zo leuk als je het zelf probeert.

Bekijk ook

In de iOS 11 Kaarten-app kun je rondwandelen in Virtual Reality

In de iOS 11 Apple Kaarten-app zit een speciale Virtual Reality-modus, waarmee je kunt rondkijken op allerlei plekken zoals Cupertino en San Francisco.

Bestanden app in iOS 11

#6 Nieuwe Bestanden-app

De nieuwe Bestanden-app brengt al je bestanden bij elkaar. Je kunt ze zoeken, bekijken en ordenen op één plek. Niet alleen op de iPad, maar ook op de iPhone. De nieuwe app werkt samen met externe diensten zoals Dropbox en Box en vervangt de vorig jaar geïntroduceerde iCloud Drive-app. Er zitten een paar bijzonderheden in deze app. Zo blijkt het mogelijk om zip-bestanden rechtstreeks vanuit de app te openen en blijk je lossless FLAC-muziekbestanden te kunnen afspelen vanuit de Bestanden-app. We gaan hier binnenkort dieper op in.

Bekijk ook

Bestanden-app op iPhone en iPad: alles wat je wilt weten

De iCloud Bestanden-app geeft je meer opties om bestanden te bewaren, zoeken en ordenen. In deze gids lees je wat er mogelijk is met de Bestanden-app op iPhone en iPad.

Dock op de iPad in iOS 11

#7 Maak van je iPad een laptop

In iOS 11 zitten een aantal extra iPad-functies die ervoor gaan zorgen dat je iPad meer als een laptop aanvoelt. Er zit bijvoorbeeld een variabele dock in, met ruimte voor 15 apps. Je kunt makkelijker bestanden slepen met drag & drop en je kunt maar liefst vier toepassingen tegelijk actief hebben: drie via Split View en nog eentje extra dankzij picture-in-picture. Met de vernieuwde App Switcher wissel je makkelijk tussen de openstaande apps.

Bekijk ook

Zo werkt multitasking op de iPad in iOS 11

Wat heeft Apple allemaal in petto voor de iPad met iOS 11? Met de nieuwe Dock, Split View, Slide Over en Drag & Drop kun je veel meer doen met je iPad. We zetten deze handige aankomende functies voor je op een rij.

iOS 11 klein toetsenbord

#8 Klein toetsenbord voor één hand

iPhone-schermen worden steeds groter, maar je handen niet. Daarom heeft Apple in iOS 11 een speciaal toetsenbord toegevoegd dat je met één hand kunt bedienen. Het gaat om een extra klein toetsenbord dat je aan de linker- of rechterkant kunt plaatsen. Met één hand kun je alle letters gebruiken. Dit toetsenbordje zit verstopt in de wereldbol, waarmee je tussen toetsenborden kunt wisselen. Als je dit iets langer indrukt krijg je de optie te zien. iOS bewaart je voorkeur (links of rechts) voor de volgende keer.

Notities Direct Noteren

#9 Doe meer met Notities

Apple heeft in de Notities-app allerlei verbeteringen doorgevoerd. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk een document scannen en ondertekenen (liefst met de Apple Pencil natuurlijk). Ook kun je op het ontgrendelscherm snel een nieuwe notitie beginnen, net zoals je de Camera-app zou openen. Je tikt hiervoor met de Apple Pencil op het ontgrendelscherm en een nieuwe notitie wordt geopend.

Bekijk ook

Apple Pencil wordt een betere notitiepen, dankzij deze iOS 11-functies

Dankzij iOS 11 wordt de Apple Pencil nog handiger voor tekenen en notities maken. Deze 7 nieuwe functies verschijnen najaar 2017 en maken van de Apple Pen een betere tekenpen.

Ongebruikte apps verwijderen

#10 Automatisch apps wissen die je niet gebruikt

iOS 11 bevat een functie waarmee je automatisch apps kunt wissen als je ze een tijdje niet meer gebruikt. Hiervoor ga je naar Instellingen > iTunes en App Stores en vink je de optie Deïnïstalleer ongebruikte apps aan. iOS zal nu kijken welke apps van je toestel kunnen verdwijnen, omdat je ze toch bijna nooit gebruikt. Data en andere inhoud gaan niet verloren; zodra je de app weer installeert heb je ook je data terug. iOS gebruikt hiervoor de intelligentie van Siri om te bepalen welke apps je het minst gebruikt.

Lange belichting voor Live Photos

#11 Doe meer met Live Photos

Voor Live Photos heeft Apple een paar verbeteringen doorgevoerd. Je kunt een Live Photo bewerken, waarbij je de lengte kunt aanpassen en de hoofdfoto zelf kunt kiezen. Je kunt ook het geluid uitschakelen, zodat je alleen beeld te zien krijgt. Voor Live Photos zijn er nieuwe effecten in te stellen, zoals Herhaal, Stuiteren en Lange belichting. Niets is leuker dan het even zelf te proberen. Een foto met lange belichting zoals hierboven te zien is, is nu een fluitje van een cent.

Bekijk ook

De 10 beste nieuwe functies in de Foto's- en Camera-app in iOS 11

De Foto's- en Camera-app krijgen met ingang van iOS 11 allerlei handige nieuwe functies en verbeteringen. In dit artikel zetten we de negen belangrijkste functies en verbeteringen op een rij.

Al deze functies zijn te vinden in iOS 11. Je kunt hier lezen op welke toestellen iOS 11 te installeren is:

Bekijk ook

Deze iPhones en iPads zijn geschikt voor iOS 11

Apple heeft iOS 11 aangekondigd, maar op welke iPhones en iPads is iOS 11 te installeren? Twee oudere iPhones zijn helaas niet meer bij te werken en ook een oude iPad werkt niet meer met iOS 11. Lees hier de volledige lijst.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 27 juni: Artikel opnieuw gepubliceerd vanwege het verschijnen van de publieke beta.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 september 2017 om 20:57
Onderwerp
Categorie
iOS
Software
iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11
59 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.