AirTag

Zo vind je het AirTag serienummer

De AirTag is eigenlijk een miniatuur computer en beschikt dan ook over eigen firmware en een serienummer. Wil je weten wat het serienummer van je AirTag is? Dat is heel gemakkelijk.

Serienummer van je AirTag

De AirTag is een Bluetooth-tracker die z’n locatie kan doorgeven aan je iPhone en aan het Find My-netwerk. Om te kunnen functioneren is er relatief simpele hard- en software aanwezig, net als bij de AirPods. Elke AirTag is voorzien van een uniek serienummer en draait op een bepaalde softwareversie, firmware genaamd. Beide kun je eenvoudig achterhalen. Over de AirTag-firmware hebben we een aparte tip, terwijl je hieronder leest over het opvragen van het serienummer.

AirTag serienummer opzoeken

Het serienummer van de AirTag kun je op meerdere manieren achterhalen. Het staat vermeld op de AirTag zelf, je kunt het in de Zoek mijn-app bekijken of achterhalen door een NFC-toestel erop te houden.

#1 Serienummer op de AirTag

Het serienummer staat vermeld op de AirTag zelf. Verwijder het RVS-gedeelte door met twee vingers erop te drukken en een ronddraaiende beweging te maken. Verwijder de batterij en je kunt op het plastic gedeelte het serienummer, modelnummer en andere nuttige info zien, zoals het CE-merk.

AirTag serienummer

#2 Serienummer in de Zoek mijn-app

Je kunt ook naar de Find My-app gaan om het serienummer te achterhalen:

  1. Open de Zoek mijn-app en ga naar het tabblad Objecten.
  2. Tik op de gewenste AirTag.
  3. Tik op het batterij-icoontje.
  4. Het serienummer is te zien.

AirTag serienummer via Zoek mijn-app

#3 Serienummer via NFC opvragen

Er is nog een derde manier om het serienummer op te vragen, zelfs als de AirTag niet van jou is. Dit kan handig zijn als je een AirTag hebt gevonden en de eigenaar wilt achterhalen. Als de AirTag in Verloren modus staat krijg je bij het aantikken van de AirTag met je NFC-toestel ook een eventuele boodschap van de eigenaar te zien, zoals een telefoonnummer, e-mailadres of andere contactinformatie.

AirTag serienummer via NFC opvragen

Tik met de bovenkant van de iPhone op de AirTag en er verschijnt een link bovenin. Als je hierop tikt krijg je meer informatie te zien.

Wil je meer weten over de AirTag-firmware? Lees dan verder met onderstaande tip.

Bekijk ook

AirTag firmware: zo kun je je AirTag updaten (en dit is er verbeterd)

Apple stelt regelmatig een nieuwe AirTag firmware-versie beschikbaar. Kijk hier wat de nieuwste firmware is en hoe je kunt controleren of jouw AirTag al een update heeft gehad. Ook lees je wat er nieuw is in de meest recente updates.

We hebben nog meer tips over het achterhalen van serienummers:

Bekijk ook

Wat is het serienummer van mijn iPhone of iPad?

Soms moet je het serienummer van je iPhone of iPad weten, bijvoorbeeld om te achterhalen of je nog gratis support van Apple krijgt. Met deze tip lees je hoe je het serienummer kunt achterhalen, zodat je het bouwjaar en andere informatie over je toestel vindt.

AirTag

De AirTag is de Bluetooth-tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. De AirTag werkt samen met het Zoek mijn-netwerk van Apple om je voorwerpen terug te vinden, ook als je zelf buiten bereik bent. Je kunt tot op de centimeter de locatie bepalen, dankzij Ultra-Wideband. Lees alles over AirTag kopen en accessoires voor de AirTag. Ook zijn er diverse AirTag-alternatieven voor het Zoek mijn-netwerk.

AirTag