IKEA Sonos Symfonisk speakerlamp tweede generatie van 2021.

Nu officieel: nieuwe IKEA Symfonisk tafellamp-speaker krijgt verwisselbare kap

Vind je de IKEA Symfonisk tafellamp met ingebouwde speaker niet zo mooi? Dan is de tweede generatie misschien wat voor jou. De nieuwe speakers van IKEA en Sonos hebben verwisselbare lampenkappen. Ook belooft IKEA verbeterd geluid.

Update 28 september 2021: IKEA heeft vandaag de tweede generatie van de IKEA en Sonos Symfonisk speakerlamp officieel aangekondigd. In de basis is de speaker niet anders: het is nog steeds een combinatie tussen een speaker en een lamp, voorzien van AirPlay 2 voor de verbinding met je iPhone en iPad. IKEA zegt dat de speaker beter klinkt en je kamer meer vult met geluid. Het maakt daarbij volgens IKEA niet uit waar je de speaker plaatst. Het betere geluid komt dankzij de nieuwe akoestische architectuur. Net als voorheen maak je verbinding via wifi en kun je hem koppelen aan de andere speakers en systemen van Sonos.

IKEA Sonos Symfonisk speakerlamp tweede generatie van 2021.

De grootste veranderingen zitten in het design. De basis van de speakerlamp, waarin de speaker zelf verwerkt zit, is een stuk kleiner. Daardoor past hij ook beter op een nachtkastje. De set bestaat nu ook uit twee delen: de basis en de lampenkap. Deze worden apart verkocht. Qua lampenkap kan je kiezen tussen een glazen variant of eentje van textiel, zowel in zwart of wit. De speakerlamp werkt met E27-lampen.

De tweede generatie IKEA Symfonisk speakerlamp is vanaf oktober 2021 verkrijgbaar in bepaalde regio’s. Of Nederland en België hierbij zitten, is niet duidelijk. Over de prijs is niks bekendgemaakt.

Oorspronkelijk artikel 11 september 2021
Het blijkt uit een supportdocument voor de aanstaande Symfonisk-speakers, die per ongeluk al online is gezet. Het gaat om de tweede generatie lampspeaker, ook nu met ondersteuning voor AirPlay 2. Het lijkt erop dat je de speaker in meerdere delen kunt samenstellen: een voet en twee verschillende lampenkappen. Je kunt ze aanschaffen in zwart of wit.


Een Reddit-gebruiker zou de IKEA-lampen al hebben gezien in de meubelwinkel en meldt dat de lampenkappen niet geschikt zijn voor het huidige model. Een zoektocht op basis van het productnummer leidde vervolgens naar het Portugese supportdocument, waarin meer informatie te vinden is.

IKEA Symfonisk tafelspeaker 2021

De voet van de lamp gaat $150 kosten, terwijl je voor de stoffen kap $25 kwijt bent. Er is ook een glazen lampenkap van $35. De releasedatum is nog niet bekend. Wel weten we dat deze nieuwe Symfonisk-lamp ook AirPlay 2 zal ondersteunen, zo blijkt uit het supportdocument. Daarnaast fungeert het als normale Sonos-speaker en kan het gekoppeld worden met andere Sonos- en Symfonisk-speakers in een multiroomsysteem of als stereopaar.

Lees onze review van de IKEA Symfonisk tafellamp om te ontdekken of het huidige model iets voor jou is. Dit model is momenteel in veel winkels afgeprijsd naar 149 euro. Een recente nieuwkomer is de IKEA Symvonisk schilderijlijst-speaker, ook met Sonos-technologie aan boord.

Bekijk ook

Review: IKEA Symfonisk tafellamp-speaker

De IKEA Symfonisk tafellampspeaker met Wi-Fi combineert twee functies: je kunt er muziek mee luisteren en het is tegelijk een lamp. We hebben deze speakerlamp de afgelopen weken uitvoerig getest, om te kijken of het net zo goed bevalt als een 'echte' Sonos-speaker. De audiobeleving is volgens Sonos identiek aan de Play:1, maar dan wel met iets extra's: een lamp.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 28 september: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na officiële aankondiging.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.