IKEA Symfonisk tafelspeaker 2021

Nieuwe IKEA Symfonisk tafellamp-speaker krijgt verwisselbare kap

Vind je de IKEA Symfonisk tafellamp met ingebouwde speaker niet zo mooi, dan is er hoop. De nieuwe speakers van IKEA en Sonos hebben verwisselbare lampenkappen.

Het blijkt uit een supportdocument voor de aanstaande Symfonisk-speakers, die per ongeluk al online is gezet. Het gaat om de tweede generatie lampspeaker, ook nu met ondersteuning voor AirPlay 2. Het lijkt erop dat je de speaker in meerdere delen kunt samenstellen: een voet en twee verschillende lampenkappen. Je kunt ze aanschaffen in zwart of wit.


Een Reddit-gebruiker zou de IKEA-lampen al hebben gezien in de meubelwinkel en meldt dat de lampenkappen niet geschikt zijn voor het huidige model. Een zoektocht op basis van het productnummer leidde vervolgens naar het Portugese supportdocument, waarin meer informatie te vinden is.

IKEA Symfonisk tafelspeaker 2021

De voet van de lamp gaat $150 kosten, terwijl je voor de stoffen kap $25 kwijt bent. Er is ook een glazen lampenkap van $35. De releasedatum is nog niet bekend. Wel weten we dat deze nieuwe Symfonisk-lamp ook AirPlay 2 zal ondersteunen, zo blijkt uit het supportdocument. Daarnaast fungeert het als normale Sonos-speaker en kan het gekoppeld worden met andere Sonos- en Symfonisk-speakers in een multiroomsysteem of als stereopaar.

Lees onze review van de IKEA Symfonisk tafellamp om te ontdekken of het huidige model iets voor jou is. Dit model is momenteel in veel winkels afgeprijsd naar 149 euro. Een recente nieuwkomer is de IKEA Symvonisk schilderijlijst-speaker, ook met Sonos-technologie aan boord.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
4 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.