IKEA Symfonisk schilderijspeaker

Symfonisk schilderijspeaker van IKEA en Sonos nu officieel onthuld

IKEA en Sonos hebben de al eerder uitgelekte schilderijspeaker Symfonisk aangekondigd. De panelen zijn verwisselbaar.

De Symfonisk schilderijspeaker kan staand of liggend worden opgehangen aan de muur. Ook kun je twee koppelen en met een draadje verbinden. De speakers zijn voorzien van AirPlay 2, maar werken niet met Bluetooth. Het streamen van muziek gebeurt via WiFi. Eerder brachten IKEA en Sonos al gezamenlijk een boekenplankspeaker en tafellampspeaker uit. Het nieuwste product is vanaf 15 juli verkrijgbaar in de IKEA-winkels en vanaf 1 september kun je kiezen uit verwisselbare panelen. Die kun je ook online aanschaffen.


Volgens Stjepan Begic, productontwikkelaar bij IKEA, was het belangrijk dat het product gezien kan worden als een kunstwerk. Het bedrijf schakelde daar een ontwerper voor in, die voor de eerste serie twee varianten maakten met een lijnenpatroon in zwart en wit, dat geluid visualiseert.

IKEA Symfonisk schilderijspeaker

De Symfonisk WiFi-speaker wordt standaard geleverd met dit witte of zwarte paneel. Daarnaast komen er 12 verwisselbare panelen op de markt, zodat het past bij de kunst die je al in huis hebt hangen: van een abstract design met geometrische figuren tot een paneel met verfspatten.

IKEA Sonos Symfonisk-speaker

Je bedient de nieuwe speaker vanaf je smartphone via WiFi, bijvoorbeeld vanuit de Sonos-app met toegang tot meer dan honderd streamingdiensten. Je kunt ze ook koppelen met andere Symfonisk- en Sonos-speakers. HEb je meerdere speakers in huis, dan kun je elk exemplaar apart aansturen.

IKEA Sonos Symfonisk-speaker

Uit eerder gelekte informatie bleek eerder dat de speakers $199,99 in de VS gaan kosten. De Europese prijs ligt op 179 euro voor de speaker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2021, 16:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen ikea, sonos, speaker

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
9 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.