IKEA SOMRIG knop

IKEA SOMRIG: nieuwe smart home-knop opgedoken in online shop

IKEA heeft (alweer) een nieuwe knop voor je smart home. Met IKEA SOMRIG kun je met twee knoppen tot wel zes acties uitvoeren. Gespot in de online shop en binnenkort te koop.

De IKEA Tradfri Snelkoppelknop krijgt een opvolger. Deze is gemakkelijker te herkennen aan de nieuwe naam IKEA SOMRIG en is bovendien een stuk groter dan de eerdere knop. Hij gaat tussen de €7 en €10 kosten en is al opgedoken in de online IKEA-winkels in diverse landen, waaronder Frankrijk, Zweden en Griekenland. De SOMRIG moet gekoppeld worden met de DIRIGERA-hub of TRADFRI gateway om te kunnen gebruiken. Binnenin zit een vervangbare AAA-batterij. De handleiding en productpagina zijn al online te vinden, maar nog niet in Nederland.

IKEA SOMRIG kan zes acties aan

Met één druk op de knop kun je tot 6 acties en automatiseringen uitvoeren, bijvoorbeeld de lampen inschakelen, een scène activeren of de muziek starten. IKEA SOMRIG heeft twee knoppen, elk voor drie acties door kort, tweemaal of lang te drukken. Instellen doe je via de IKEA Home Smart-app. Heb je meerdere knoppen, dan kun je ze onderscheiden door ze te voorzien van een sticker.

IKEA SOMRIG snelkoppelknop
De IKEA SOMRIG snelkoppelknop komt er binnenkort aan

De snelkoppelknop werkt op batterijen en is IP44 stof- en waterbestendig. Hij kan dus in een vochtige omgeving zoals een badkamer worden gebruikt, zolang het maar blijft bij oppervlakkige spatjes. Buitenshuis onder een afdak zou eventueel ook nog kunnen. De knop meet 50 x 30 x 80 mm.

Wat de prijs betreft: die is zoals wel vaker bij IKEA sterk afhankelijk van het land waar je koopt. Bij IKEA Frankrijk zagen we ‘m voor €6,99 en bij IKEA Griekenland betaal je €9,99. In thuisland Zweden wil de meubelgigant er 99 Zweedse kronen voor hebben.

IKEA SOMRIG snelkoppelknop met batterijen
IKEA SOMRIG met batterij en stickers.

IKEA heeft al twee andere smart home afstandsbedieningen, namelijk RODRET en STYRBAR. Hiermee kun je alleen apparaten tegelijk aan of uit zetten of de verlichting dimmen. Wil je alleen lampen bedienen, dan zou je de IKEA RODRET van €7,99 eens kunnen bekijken, een draadloze dimmer. De IKEA STYRBAR is wat veelzijdiger en kost €9,99. Hiermee kun je meerdere lichtbronnen tegelijkertijd bedienen met één klik, zodat je meer sfeer kunt creëren door de kleur en de kleurwarmte van de lampen aan te passen.

Bekijk ook

IKEA brengt nieuwe draadloze dimmer voor slimme verlichting uit

De IKEA RODRET is een nieuwe draadloze dimmer voor de slimme verlichting van IKEA. Je kunt daarmee de lampen aan en uit zetten, maar ook de helderheid aanpassen.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.