iCloud webversie

Apple geeft iCloud Mail op het web een make-over

iCloud Mail op het web heeft een nieuw ontwerp. Het is alweer heel wat jaren geleden dat Apple deze webversie een nieuw design gaf, dus het werd hoog tijd. Het is nu beschikbaar voor iedereen via de webversie van iCloud.

Als je geen toegang hebt tot je eigen iPhone, iPad of Mac, dan is iCloud-web een handige uitvalsbasis voor al je gegevens in iCloud. Je bekijkt er je contactenlijst, documenten, agenda, foto’s en nog veel meer. Ook bekijk je in iCloud-web je e-mails, wat bijvoorbeeld handig kan zijn als je op een (openbare) Windows-pc werkt. Apple heeft nu een nieuw design voor iCloud Mail op het web uitgerold. Eerder deze zomer verscheen deze al op de betawebsite van iCloud.com, maar nu is dit voor iedereen uitgerold.

iCloud Mail op het web met nieuw design

Je bekijkt het nieuwe design van iCloud Mail op het web via de deze link naar de iCloud-website. De nieuwe versie heeft een look die veel beter past bij de huidige stijl van iOS, met rondere vormen, dikkere titels en knoppen en een moderner lettertype. Waar het huidige design nog steeds veel weg heeft van het iOS 7-tijdperk, ziet de nieuwe versie er veel meer uit als iOS 14 en nieuwer.

iCloud Mail op het web met nieuw design voor 2021.
Het nieuwe design (links) vs het oude design.

In de werking van de nieuwe versie is ook iets veranderd en dan met name bij het opstellen van een nieuwe e-mail. Bij de huidige versies met het oudere design wordt er een nieuw venster geopend voor het maken van een nieuwe e-mail. Bij de nieuwe versie in de betawebsite verschijnt er een pop-up in het huidige venster zodra je een nieuwe e-mail wil opstellen. Het nadeel daarvan is dat je niet zo makkelijk door je ontvangen mails kan bladeren.

iCloud Mail op het web met nieuw design: nieuwe e-mail opstellen.

De nieuwe versie van Mail op iCloud.com is voor iedereen beschikbaar. iCloud-web is te bereiken via Safari, maar ook via alle andere browsers op bijvoorbeeld Windows. Apple heeft het nieuwe design nu tegelijkertijd uitgerold met de komst van iOS 15. In onze tip lees je wat er nog meer mogelijk is met de webversie van iCloud.

Bekijk ook

iCloud in de browser: dit kun je doen met iCloud-webtoegang

Heb je je eigen iPhone, iPad of Mac niet bij de hand, maar moet je toch bij de gegevens in iCloud? In dit artikel leggen we je uit hoe je iCloud gebruikt in elke browser van een computer (Windodws of Mac), iPhone of iPad. De webversie van iCloud biedt ook nog andere extra opties.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 21 september: Nieuwe design iCloud-web nu voor iedereen beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.