CarPlay in een 2021 Volkswagen Polo

Gebruikers melden problemen met CarPlay sinds iOS 15.2 [Update]

Heb jij er last van?
Een deel van de gebruikers met iOS 15.2 meldt problemen met het gebruik van CarPlay. Onder andere op Apple's forum wordt erover gediscussieerd.
Daniel Vischjager - · Laatst bijgewerkt:

Update 13 januari 2021: Apple heeft inmiddels iOS 15.2.1 uitgebracht, waarin een oplossing zit voor een probleem met CarPlay. Apple zegt in de releasenotes dat door een probleem CarPlay-apps van derden mogelijk niet reageerden op invoer. Dit is nu dus opgelost. Had je dus last van deze bug, werk je iPhone dan bij naar de nieuwste versie.

Bekijk ook

Apple brengt iOS 15.2.1 en iPadOS 15.2.1 met bugfixes uit voor de iPhone en iPad

Apple heeft een kleine update met bugfixes uitgebracht. iOS 15.2.1 lost een aantal kleinere problemen op, voordat binnenkort de volgende grote update verschijnt.

Problemen met CarPlay sinds iOS 15.2

Sinds de update naar iOS 15.2 melden sommige gebruikers dat er problemen zijn met CarPlay. De problemen lijken te variëren van complete onbruikbaarheid tot vastlopende apps. Onder meer bij de Apple Community wordt gediscussieerd. Ook Flitsmeister laat weten dat er problemen kunnen optreden.


Het is onbekend hoeveel gebruikers getroffen worden door de problemen. Ook is onduidelijk of het alleen bij bepaalde automodellen voorkomt. De iCulture-redacteuren hebben in de weken sinds de release van iOS 15.2 veel rondgereden in zes verschillende voertuigen van verschillende merken, maar we merkten geen problemen met CarPlay. Het zou om een relatief kleine groep kunnen gaan. Heb jij er last van? Laat het weten in onze poll!

Poll: heb jij last van problemen met CarPlay sinds iOS 15.2?

We zijn benieuwd hoe wijdverspreid het probleem met CarPlay sinds iOS 15.2 is onder onze lezers. Stem daarom op onze poll: heb jij last van problemen met CarPlay sinds iOS 15.2?

Flitsmeister biedt al geruime tijd een app aan voor CarPlay. Het bedrijf merkt op dat je mogelijk geen kaartweergave ziet in de CarPlay-app. Ook kan het voorkomen dat je huidige locatie en snelheid niet goed worden bijgewerkt. Volgens Flitsmeister zijn er twee tijdelijke oplossingen voor dit probleem:

  • Open de app vóórdat je rijdt eerst op je iPhone.
  • Houd het iPhone-scherm ontgrendeld nadat je de CarPlay-versie hebt geopend.

Bekabeld CarPlay gebruiken

Je kunt het scherm van je iPhone ontgrendeld houden door het automatische slot uit te schakelen. Je doet dit via Instellingen > Scherm en helderheid > Automatisch slot. Zet deze instelling op Nooit om het scherm niet vanzelf te laten uitschakelen. Vergeet het niet terug te zetten na het rijden.

Apple heeft nog niets officieel naar buiten gebracht over een oplossing. We hopen voor alle getroffen gebruikers dat Apple spoedig een tussentijdse update uitbrengt, al zal dat vanwege de feestdagen wellicht wat langer op zich laten wachten. Ook in Amerika zijn veel mensen uit het bedrijfsleven vrij in de laatste week van het jaar. Je iPhone resetten kan helpen bij dit soort problemen, dus probeer dat vooral als je problemen ervaart.

Bekijk ook

Hoe reset ik mijn iPhone? Dit zijn de opties voor je iPhone herstarten

Wil je je iPhone resetten, dan kan dat op twee manieren. We leggen hier beide reset-methoden voor de iPhone uit, omdat het soms nodig is de iPhone te herstarten.

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom dit probleem. De verwachting is dat Apple met een software-update komt om dit op te lossen, maar het is onbekend wanneer deze verschijnt. Uiteraard publiceren we over alle nieuwe iOS-updates. Lees in onze tip hoe je automatische software-updates voor iOS kunt inschakelen.

Bekijk ook

Automatische iOS-updates downloaden en installeren op iPhone en iPad

Als je geen zin hebt om in de gaten te houden of de nieuwste iOS-versie op je toestel staat, kun je ook automatisch iOS-updates laten downloaden en installeren. Lees in deze tip hoe je automatische iOS-updates kunt downloaden en installeren, zowel 's nachts als op een later moment.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 13 januari: Artikel bijgewerkt na verschijnen van iOS 15.2.1.

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen, berichten sturen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Inmiddels is er ook een volledige nieuwe generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden. Daarbij zijn er ook veel meer widgets en kan CarPlay standaardfuncties van de auto bedienen, zoals de klimaatbeheersing en radio.

CarPlay

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.