iOS 15.2.1 update.

Apple brengt iOS 15.2.1 en iPadOS 15.2.1 met bugfixes uit voor de iPhone en iPad

Problemen met CarPlay, Berichten en meer opgelost

Apple heeft een kleine update met bugfixes uitgebracht. iOS 15.2.1 lost een aantal kleinere problemen op, voordat binnenkort de volgende grote update verschijnt.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onlangs bracht Apple al iOS 15.2 uit, met daarin diverse nieuwe functies en verbeteringen. Toch zijn er weer wat bugs opgedoken, want Apple heeft nu de aanvullende update iOS 15.2.1 en iPadOS 15.2.1 uitgebracht. De update bevat dus geen nieuwe functies, maar installeren wordt wel aangeraden. Het nieuwe buildnummer is 19C63, in plaats van 19C57 van iOS 15.2.

iOS 15.2.1 beschikbaar

iOS 15.2.1 is een kleine update waarin Apple alleen wat problemen oplost en vermoedelijk de beveiliging verbetert. Apple brengt met enige regelmaat deze updates uit, los van de grotere updates waarin wél nieuwe functies zitten. Ondanks dat er niks nieuws is, is het toch belangrijk om de nieuwste update zo snel mogelijk te downloaden. Je zorgt daarmee dat je veilig bent en de nieuwste beveiligingsmaatregelen op jouw toestel staan.

Dit zijn de releasenotes van iOS 15.2.1:

iOS 15.2.1 bevat probleem­oplossingen voor je iPhone, waaronder:

  • Foto’s die waren verzonden via een iCloud-link werden mogelijk niet geladen in Berichten
  • CarPlay-apps van derden reageerden mogelijk niet op invoer

Daarnaast heeft Apple bevestigd dat de HomeKit-bug doorLock is opgelost. Deze bug zorgde ervoor dat bij zeer lange apparaatnamen je iPhone of iPhone onbruikbaar werden.

Wil je de beveiligingsverbeteringen in iOS 15.2.1 zien? Die vind je hier!

Zie je de releasenotes van iOS 15.2.1 niet op je iPhone of iPad? Dan kan dat kloppen, want zowel in het Nederlands als in het Engels klagen gebruikers dat de releasenotes niet zichtbaar zijn.

Deze update lost een probleem in Berichten op, waardoor er geen foto getoond werd als deze via een iCloud-link verstuurd is. Ook is een probleem met CarPlay-apps opgelost, waarbij de apps niet reageren als ze bediend worden. Eerder schreven we al over problemen met CarPlay in iOS 15.2.

Binnenkort brengt Apple iOS 15.3 uit, waarin wel enkele nieuwe functies verwacht worden. Lees ook ons artikel over de beta van iOS 15.3.

iOS 15.2.1 downloaden
Om iOS 15.2.1 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPhone of iPad met een kabel aan aan je Mac of pc en open iTunes of de Finder in macOS Catalina en nieuwer. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Wil je geen beta’s meer ontvangen? Vergeet je niet af te melden voor het betaprogramma mocht je geen beta meer willen draaien.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iOS 15

iOS 15 is de grote iPhone software-update van het najaar van 2021. Apple heeft iOS 15 in juni 2021 aangekondigd tijdens de WWDC 2021 en de update is sinds 20 september 2021 beschikbaar. De belangrijkste verbeteringen zijn de nieuwe notificaties, de Focus-functie, de verbeteringen in FaceTime en nieuwe privacy-instellingen. Lees hier alles wat we weten over iOS 15.

iOS 15
29 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.