Review: iPhone 13 en iPhone 13 mini staand.

Gerucht: ‘Apple wil af van fysieke simkaart in toekomstige iPhone’

Apple zou plannen hebben om een iPhone zonder simkaartslot uit te brengen. Je kunt daardoor alleen nog een eSIM gebruiken. Maar wanneer het zover is, is nog de vraag.

Er is sinds de allereerste iPhone veel aan het toestel veranderd, maar één ding is nog grotendeels hetzelfde gebleven: er zit een simkaartslot in. Hoewel veel providers ook de eSIM ondersteunen, zullen veel gebruikers nog altijd hun simkaartje in de iPhone steken zodra ze deze uit de doos halen. Een bron uit Brazilië beweert dat de iPhone 15 Pro geen simkaartslot meer krijgt, maar het zou zomaar eerder al het geval kunnen zijn.

‘Toekomstige iPhone heeft geen fysieke simkaart meer’

De Braziliaanse website Blog do iPhone denkt te weten dat de iPhone 15 Pro, het model dat in 2023 verwacht wordt, de eerste iPhone is waar helemaal geen fysieke simkaart meer in kan. Waar de website deze informatie vandaan heeft is niet duidelijk. Bovendien heeft de site geen bekend track record als het gaat om Apple-geruchten. Ook is 2023 nog ver weg, waardoor er in de tussentijd nog van alles kan veranderen.

Maar een andere bron zegt dat het al een jaar eerder kan gaan gebeuren. Een anonieme tipgever zegt tegen MacRumors dat Apple al in 2022 een iPhone zonder simkaartslot uit wil brengen. Apple zou tegen grote Amerikaanse providers gezegd hebben dat ze zich moeten voorbereiden op de komst van ‘smartphones met uitsluitend een eSIM in september 2022’.

Simkaartslot iPhone

Waarschijnlijk nog niet in alle landen
Hoewel de eSIM steeds vaker aangeboden wordt, zijn nog lang niet alle landen en providers zover. Als Apple inderdaad een iPhone zonder simkaartslot gaat maken, gaat het mogelijk om specifieke modellen voor bepaalde landen. We denken daarom dat de simkaart nog lang niet helemaal gaat verdwijnen, zeker niet al in september 2022. Apple heeft wel vaker specifieke modellen voor sommige landen uitgebracht. Denk aan de 5G mmWave-versie van de iPhone 12 en iPhone 13 in de VS of de iPhone met dubbele fysieke simkaart in China.

Er kunnen allerlei redenen zijn voor Apple om de simkaart in de ban te doen. Het simkaartslot neemt relatief veel ruimte in binnenin de iPhone. Deze ruimte is kostbaar en kan Apple ook benutten voor andere onderdelen of bijvoorbeeld een grotere batterij. Aangezien er een goed alternatief is voor de fysieke simkaart (de eSIM), is het niet meer dan logisch dat Apple hier vanaf wil. Maar wanneer dit precies gaat gebeuren is nog de vraag. Sinds de iPhone 13 ondersteunt de iPhone al een dubbele eSIM.

Bekijk ook

Een iPhone-simkaart plaatsen of vervangen: zo doe je dat

Heb je net een nieuwe iPhone gekocht en wil je de iPhone simkaart plaatsen of vervangen? Dit moet je weten!

2023 iPhone

Alles over de iPhones van 2023 lees je hier: de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Pro Max. Laatstgenoemde model is de meest uitgebreide iPhone uit de line-up, met onder andere een verbeterde camera met een soort periscopische cameralens, genaamd tetraprisma. Het Dynamic Island is op alle modellen aanwezig en alle modellen hebben een vernieuwd design, waarbij de randen wat ronder zijn. De Pro-modellen zijn nu gemaakt van titanium en zijn voorzien van een actieknop. Wil je een nieuwe iPhones kopen, dan vind je hier een overzicht van prijzen van de huidige modellen.

2023 iPhone

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.